Dragi mačjeljubci. Malo zaostajam v pisanju, sem imela preveč dela s prepričevanjem Su Von Mačke naj prosim pride dol z mojega praskalnika (glavo je vtaknila v moj bunkerček, saj rito nisva mogli nikamor stlačiti...). Su ima po novem seveda tudi čisto svojo diagnozo: perfekcionistični preobčutljivostni sindrom z občasnimi poslabšanji v smislu pihanja, kazanja zob in krempljev (beri vsakič ko kdo izrazi drugačno mnenje in podvomi v njen perfekcionizem). Zdaj veste, zakaj me tako dolgo ni bilo... Sva šli brati še enkrat (sto krat) vse pripise pod našo temo, se je Mama zbasala s praskalnika, premerla dostope do vseh praskalnikov, wc jev, posodic s hrano in vodo... Dodatni wcji rastejo kot gobe po dežju (zdaj so štirje - nisem ziher, da je to končno število). V glavnem, je Su tako prizadelo, da nekdo dvomi, da je tu pri nas Von Raj, da je že kar nadležna... Seveda nisva opustili treninga brzdanja in samokontrole. Trenutno sva na tej stopnji:

Naj se vam pohvalim še s tem, da imam za namen opravljanja Mačje Von Svetovalnice čisto svojo pisarno s "kavčem", da je mojim sogovornikom udobno...

In prišli sta dve novi prijateljici...
DAISY (ex Monvi) mehkopuhasta/radagledam ptičkeingrulim/cartljivka Von Mačka
Daisy hodi po hiši kot da je že od nekdaj pri nas

. Malo kroži od enga do drugega, če bi se slučajno kdo hotel igrati, ji dati lupčka... Najraje ima igrače Male Kodraste. Kako žurko si naredi z eno Barbie oblekico! Potem gleda ptičke in spi.

Daisy je zelo všeč, da sta prišli skupaj z Avo

. Sta na začetku kar skupaj tičali in skupaj raziskovali.

AVA igriva/prijazna/vtrenutkusevanjozaljubišlepotička Von Mačka
Če ste do sedaj mislili, da jaz gledam v svet skozi rožnata očala, še ne poznate Ave. Ta bejba je pa na easy... Njej je pač vse cool. Prav zanima me, v čem je njena skrivnost! Še moram ugotoviti.

Ker smo vsi Vonovi nagajivi, skrbimo še kar naprej za to, da so naši obiski zmedeni... Ali drugače, kao ločiti Avo in Lukca?

Ok, vi ko ste majstri

, ka pa en nič hudega sluteč, navadni smrtnik?!
Seveda ostaja odprto najpomembnejše vprašanje!!! Kaj na vse to pravi Santosha???!!!
Je novinki poklicala na zagovor, ju pošteno napihala in potem še enkrat vse nas ostale in na oglasno desko obesila tole, da naj nam bo kristalno jasno:

Je enkrat Su že Lukčeva in Joštijeva prejšnja mama povedala. "Veš, ko se ji bodo vsi dovolj globoko priklonili, bo ok." Čutim, da je imela prav

.
In ker sta naša Su in Ata taka kot pač sta, romantika, se poleg seveda, kako prilagoditi dom našim psihološko fiziološkim potrebam, ukvarjata tudi s tem, kako imeti lep, mačkam prijazen dom. Če jih pač šopek na dolgih pecljih preveč zanima, greš v cvetličarno po tole:

Želim vam lepe, sončne dni, polne mačjih bucev in dolgih pasjih sprehodov,
Marlenka

.