Ker sta oba tigrčka aprilčka, točni datumi primijavkanja na svet pa nam niso znani, smo zasekali točno na sredo in določili, da danes praznujeta 2 leti

.
Šokirana tigra: "

, kaj je rekla?!"

Amarand: "Pa saj, za 2 leti sem kar totalno hud ..."

Rea: "Mene pa zanima, kdo pri teh letih lahko naredi tole!"

Fotografije so na prošnjo akterjev zamegljene, ker ne želita izdati svojih trikov."Pa tole"

Ami: "A sem v kadru?"

Po skoraj letu in pol skupnega bivanja sta složen dvojec brez krmarja. Dokler kdo ne reče česa napačnega ...
A: "Ja kaj jaz morem, če je najbolj sončen plac v stanovanju ravno miza?! Moram dobit malo barve, no, sem že ves siv od te neskončne zime."

A: "Glavo pa v senčko, da ostanem priseben."

R: "Kaj pa tako smrdi?"

R: "O, fuj! Tvoje šape!"

A: "Da si drzneš! Te bom namahal ko brckota!"

Zame sta najboljšejša muca na svetu. Amarand, moj uvajalec v svet mačk, večno melanholičen muc, katerega moraš včasih prosit, da kaj poje, naslednjič pa on tebe moleduje, da mu daj "samo še eno žlico briketov, prisežem, da je to zadnja danes". (Trenutno smo v drugi fazi

). Mačkon, ki ti da z odtisom krempljev hitro vedeti, da se njemu ne da prenašat tvojih nežnosti. In si potem ves blažen, ko si zvečer vzame minutko za to, da ti leže na prsni koš in odprede uspavanko. Muc, ki je končno dočakal sončne dni in poležavanje na "svojem" balkonu. Oboževalec škatl in škatlic, tunelov in konzervic (
ter rožic
). Ljubitelj oliv in čistega mačjega stranišča

. In Rea, vztrajna budilka, ki je sposobna ure dolgo buditi, da bi prišla do svojega zajtrka

. Muca, ki je v zadnjih tednih postala neverjetno zgovorna in ti, ko se končno primaješ iz spalnice, razloži, kaj je sanjala, pa kaj bo danes počela, kaj si misli o tem in onem. Ki te pokliče, da jo skrtačiš in ne zamudi nobenega praznega naročja. Ki obožuje solato (endivija, motovilec, rukola ...) in umivanje svojega Amija. Pa pernate igračke, igranje s pravimi in namišljenimi žogicami, cartanje, stiskanje. No, in hrano

.
Vse najboljše, kožuščka; še na mnoga leta uživanja in divjanja!
Amarand

Tloris

Stranski ris

Rea