udomačen tiger
Kraj: Koper
Re: Daj si duška
Vixen je napisal/-a:Patricija je napisal/-a:Nekateri imajo radi rodovniške pse, drugi posvajamo brezdomne mešančke.
Vidiš, zato me ni več tako pogosto tukaj. Ker je tukaj vse črno-belo. Nekateri imamo radi rodovniške pse IN posvajamo brezdomne mešančke.
En k**c je vse črno-belo. Mogoče hočeš videti vse črno belo ali pa sive odtenke enostavno spregledaš.
Se ti zdi, da so tukaj vsi proti vzrediteljem, te je mogoče to zbodlo? Ti kdo vzbuja slabo vest, ker imaš rodovniškega psa? Jaz npr nisem proti vzreji, vsaj a priori ne. Ne sprejmem teze, da odgovorna vzreja in posledično prodaja psov pripomoreta k večjemu številu brezdomnih in/ali maltretiranih psov. Ker če bi to tezo sprejela, potem bi tudi lepo prosila celotno potomcev željno občestvo, da naj poskrbi najprej za lastno sterilizacijo in naj raje posvaja kot rojuje in zaploja, ker je brezdomnih, lačnih in maltretiranih otrok po svetu čisto preveč in si oni najprej zaslužijo topel, varen in ljubeč dom (in to je dejstvo). Pa da jih vidim, koliko njih bi šlo po taki poti, me prav zanima

Nisem a priori proti vzreji, pa čeprav tistih, od katerih bi kupila psa in torej za katere vem, da imajo pse resnično radi, poznam krepko manj, kolikor je na eni roki prstov. Istočasno mi gredo na jetra vzreditelji, ki večino časa tarnajo, kako se z vzrejo ne da zaslužiti, pa kako so stalno v izgubi in kako jih država j*** z vedno novimi zahtevami. Bale. Dejstvo je, da vsaj 90% slovenskih vzrediteljev počne to tudi in predvsem za denar in/ali za pobiranje medaljic na razstavah, ampak tega res ne bodo priznali, še če jim žerjavico podtakneš pod tazadnjo ne priznajo. Je pač v modi stokati, kako smo vsi bogi, kaj čmo.
Sodelujoči na forumu, po prebranem sodeč, so vegani, vegetarijanci, vsejedi, ženske in celo kakšen moški se najde vmes, eni imajo raje črne mačke, eni oranžne, eni progaste, eni želvovinaste, eni mačke kar tako, eni imajo raje pse, eni so verni, eni agnostiki, eni ateisti, eni levičarji, eni neopredeljeni, eni desničarji itd. Kaj je torej tu črno-belega? Ma prav nič

by Elizabeth M. Hodgkins