Daj si duška

Moderator: andreja

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Koper

Odgovor So apr 13, 2013 10:15 pm

Re: Daj si duška

Vixen je napisal/-a:
Patricija je napisal/-a:Nekateri imajo radi rodovniške pse, drugi posvajamo brezdomne mešančke.

Vidiš, zato me ni več tako pogosto tukaj. Ker je tukaj vse črno-belo. Nekateri imamo radi rodovniške pse IN posvajamo brezdomne mešančke. :)

En k**c je vse črno-belo. Mogoče hočeš videti vse črno belo ali pa sive odtenke enostavno spregledaš.
Se ti zdi, da so tukaj vsi proti vzrediteljem, te je mogoče to zbodlo? Ti kdo vzbuja slabo vest, ker imaš rodovniškega psa? Jaz npr nisem proti vzreji, vsaj a priori ne. Ne sprejmem teze, da odgovorna vzreja in posledično prodaja psov pripomoreta k večjemu številu brezdomnih in/ali maltretiranih psov. Ker če bi to tezo sprejela, potem bi tudi lepo prosila celotno potomcev željno občestvo, da naj poskrbi najprej za lastno sterilizacijo in naj raje posvaja kot rojuje in zaploja, ker je brezdomnih, lačnih in maltretiranih otrok po svetu čisto preveč in si oni najprej zaslužijo topel, varen in ljubeč dom (in to je dejstvo). Pa da jih vidim, koliko njih bi šlo po taki poti, me prav zanima :rolleyes:
Nisem a priori proti vzreji, pa čeprav tistih, od katerih bi kupila psa in torej za katere vem, da imajo pse resnično radi, poznam krepko manj, kolikor je na eni roki prstov. Istočasno mi gredo na jetra vzreditelji, ki večino časa tarnajo, kako se z vzrejo ne da zaslužiti, pa kako so stalno v izgubi in kako jih država j*** z vedno novimi zahtevami. Bale. Dejstvo je, da vsaj 90% slovenskih vzrediteljev počne to tudi in predvsem za denar in/ali za pobiranje medaljic na razstavah, ampak tega res ne bodo priznali, še če jim žerjavico podtakneš pod tazadnjo ne priznajo. Je pač v modi stokati, kako smo vsi bogi, kaj čmo.
Sodelujoči na forumu, po prebranem sodeč, so vegani, vegetarijanci, vsejedi, ženske in celo kakšen moški se najde vmes, eni imajo raje črne mačke, eni oranžne, eni progaste, eni želvovinaste, eni mačke kar tako, eni imajo raje pse, eni so verni, eni agnostiki, eni ateisti, eni levičarji, eni neopredeljeni, eni desničarji itd. Kaj je torej tu črno-belega? Ma prav nič :devil:
Your Cat: Simple New Secrets to a Longer, Stronger Life
by Elizabeth M. Hodgkins
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So apr 13, 2013 10:27 pm

Hm, jaz nimam(več) rodovniškega psa, imam "čistokrvno brez rodovnika" pinčico, ki jo je kupil moj mož, ko je bil še poročen z bivšo ženo. Ko sta se ločila, je ostala pri njej "zaradi otrok", dokler se je niso (pol leta kasneje) naveličali in sem jo posvojila popolnoma nevzgojeno in nesocializirano, da o sobni čistoči ne govorim (ki še zdaj ni 100%). Je najdlje od mojega idealnega psa (ki je velik in kosmat - ali pa vsaj eno od obojega).

Zbodlo me ni nič in slabe vesti tudi nimam, ker vem, da je tako, kot ravnam, prav zame, za moje živali in za mojo družino. :)

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne apr 14, 2013 6:53 am

do aj spik čajniz? :O
Moj stavek, ki ga tako rada citiraš, ni bil mišljen kot "če ti kaj ni všeč, pa pojdi". Kdo pa sem jaz, da ti bom govorila, da pojdi?
Pomeni, da bi tako naredila JAZ (in tudi sem, drugje).
Zdaj me bo še kdo obtožil, da govorim samo o sebi :crazy:

Pa tukaj je vse črnobelo? Rahlo podcenjevalno, se ti ne zdi? Pa kljub temu:
od nekdaj je bila moja želja imeti aljaškega malamuta. Iz preprostega in najbolj neprimernega razloga - ker so mi neznansko všeč.
pa ga nikoli ne bom imela, ker: imam veliko premalo izkušenj in znanja za takega psa; ker naš življenjski stil temu psu ne bi odgovarjal; in ker
ob takem številu brezdomnih mešančkov nikoli ne bi kupila pasemskega psa.

moksa je napisal/-a:En k**c je vse črno-belo. Mogoče hočeš videti vse črno belo ali pa sive odtenke enostavno spregledaš.

Podpis.
Z moje strani je sodelovanje v tej "konstruktivni drami" zaključeno
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne apr 14, 2013 7:39 am

Babe, sitne ste in to fejst. Zunaj je sonček, odpeljite pesjanarje na sprehod, pa če so mešančki al pa s papirji in medaljami. Oboji bojo veseli.
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne apr 14, 2013 7:46 am

a še komu ne dela gmail? Melje v nedogled, potem mi pa napiše, da zahtevana stran ne obstaja :O
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne apr 14, 2013 8:19 am

Duško, daj naredi kaj glede golobov na moji terasi, resno. :devil: Ker sem iz obupa že začela gledati recepte z golobjim mesom. Nekako v stilu: if you can't beat them, eat them! :P
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne apr 14, 2013 8:23 am

Mateja, kaj pa mreža? Una lahka redka iz laksa? Taka, kot jo maš recimo na vrtu za grah. Če lepo napneš, ne bo posebej opazna, perjad pa ne bo mogla več zraven.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne apr 14, 2013 8:27 am

Ne pride v poštev, ker imam tendo na terasi, ki se iztegne čez tloris balkona. :( Ponavadi se februarja borimo za teraso, potem je pa mir. Tale parček letos je pa tečen in vztrajen, še na mačke ne trza... :S
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne apr 14, 2013 8:32 am

A fejk vrano/orla/nekoujedopač ste probali? Kipec približno realističnega izgleda. Pri moji žlahti je zaleglo.
Al pa ogledalo naj bi blo baje tudi ok.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne apr 14, 2013 8:35 am

kje se pa vrano dobi?

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne apr 14, 2013 8:56 am

plastične ptiče precej realističnega izgleda sem pred časom videla v kitajski trgovini, spomnim se sove, mogoče bi se našla
še kakšna vrana ali orel

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne apr 14, 2013 11:58 am

Glede na to da zadnji mesec od lastnikov same boge zgodbe o slabih najemnikih poslušam, je zanimivo it malo guglat tisto, ko lastnik noče vrnit varščine. Dobiš zadetke dobrih ljudi, ki jih lastnik hoče pri velikem dnarju nategnit. Ampak se o čem takem nikoli noben ne pogovarja, ker smo samo najemniki grdi. :S Glede na to, da pri meni lastnik že zdaj govori "bo treba najprej vidt stanovanje", glede are, sem precej živčna. In to za stanovanje ki ob selitvi še kuhinje ni imelo! Kaj pa je za vidt, stene, ki sem jih sama barvala? :dash: :bad:
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor Ne apr 14, 2013 5:44 pm

po mojih izkušnjah imaš slabe in dobre najemnike, so pa zaradi tistih slabih, ki ti naredijo več škode kot kaj drugega, potem na slabšem tudi tisti pošteni na žalost, ker je nemogoče določit kakšen najemnik bo kdo. Isto velja za najemodajalce, tako da to je en takle mini loto, odvisen od tega koliko imaš sreče :S
Uporabniški avatar

admin
admin

Kraj: Maribor

Odgovor Ne apr 14, 2013 9:44 pm

Duško, ne bi bilo treba, veš :D
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Obala

Odgovor Po apr 15, 2013 8:15 am

taperverčki je napisal/-a:Zunaj je sonček, odpeljite pesjanarje na sprehod, pa če so mešančki al pa s papirji in medaljami. Oboji bojo veseli.

Evo, še ena, ki bi rada komandirala?! Slika

sleepy je napisal/-a:... da bi nekdo moral počet nekaj drugega in nikakor tistega kar počne.

I rest my case... Slika

taperverčki je napisal/-a:To pa maš, ko se združijo levi in desni skrajneži. :lol: :lol: :lol:

rofl :teasing:
You dont know me, you just wish you did. :playboy:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po apr 15, 2013 9:06 am

sleepy je napisal/-a:Zakaj bi pa bila to žaljivka? Hja zaradi upravljanja s pojmom :) In predsem zaradi spreminjanja javnega mnenja, ki ga eni subtilno furajo. Poprejšnje izkušnje, ki jih imajo, pridejo verjetno prav. Pa mamo pač profije, pa une samooklicane težake. Pardon, živalovarstvenike. Se recimo prav lepo opazi pri nervozi VČŠ recimo pri posnetkih sej Odbora za kmetijstvo pa še neki iz sej v zvezi s sprejemanjem zzziv. Se opazi tudi sicer in otežuje komunikacijo s "pristojnim" organom.

O takih rečeh sem pisala: http://imss.dz-rs.si/imis/f931646c4b9d6bf88d20.pdf
In podobnih reči se v naših arhivih najde še veliko, tudi veliko bolj resnih, grobih in nedopustnih. Zato me res še vedno zanima kdo so samooklicani? Ker recimo društvo iz zgornjega linka se je zagotovo samo oklicalo za društvo za zaščito živali in se kot tako registriralo. Podobno verjetno tudi člani...
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po apr 15, 2013 9:12 am

Recimo tudi takih:
Slika

Zanimivo pri tem je, da gre v obeh primerih za dve najbolj glasni zasebni zavetišči, ki sta posebno naklonjeni nekemu drugemu zavetišču, ki ni v zasebni lasti, ga pa upravlja samooklicano društvo...

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po apr 15, 2013 10:13 am

dragi duško, hvala, da sem zjutraj uspešno odvijugala in nisem povozila kune :kiss: . Vem, da jih je pri nas veliko, ampak glih po sredi
ceste do danes še nobene ni letala :O
Za še lepši dan pa prosim - brcni oportuniste tja, kamor sonce ne posije, hvala.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po apr 15, 2013 11:18 am

mmpf, bom sama seb rajš vse povedala a prou?
“Dogs come when they're called; cats take a message and get back to you later.” Mary Bly

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po apr 15, 2013 12:01 pm

Omg, a lahko banke pri oblikovanju spl. strani najamejo ene, ki majo kaj pojma o user experience, ker prav vedno iščem tisto bogo povezavo do vseh poslovalnic. In je ne najdem. :dash: :dash:
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Zabava, čvekanje, šale

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 30 gostov