Daj si duška

Moderator: andreja

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe apr 12, 2013 7:39 pm

Re: Daj si duška

Ja, sej, komu drugmu, ko meni. Udri po revici. :angel: :( 8)
"Some say I dream too big, I say they think too small." (Esther the Wonder Pig)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Obala

Odgovor Pe apr 12, 2013 8:23 pm

Ja menda! Po kom pa, če ne po revici? :O I learned from the best! 8)

Slika
You dont know me, you just wish you did. :playboy:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So apr 13, 2013 7:14 am

Sej tole ni neko duškanje al karkol ampak ej, mene prov presenet to, kako nekdo k te pozna že eno desetletje pa še mal nima pojma o tvojem karakterju pa kaj te bo recmo na plafon dvignl. Pa sploh ne vem a tak človek sploh o tem ne razmišlja, al se spomne spotoma pa mu enostavno ni važn...al kwa. Kakorkol, dons bo verjetno še zlo zabavn.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So apr 13, 2013 8:03 am

Vixen je napisal/-a:Tale cel forum (z Duškom vred) je žal postal hudo radikalen. :girlsad:

s tem se pa jaz ne strinjam :P :D .
Člani tega foruma smo različni in imamo različna mnenja o marsičem, skupno nam je vsem (upam) v bistvu le to,kar je tudi ime foruma:Pomagamo živalim. Se nekateri poznamo osebno in nekateri ne. Se nekateri "maramo" in družimo
tudi zasebno in nekateri ne. Ne glede na to, pa na tem forumu (vsaj jaz) do sedaj še nisem dobila občutka, da ne smem napisati svojega
mnenja v zvezi z bilo čem, če se le držim pravil (torej brez žaljenja ipd.), pa tudi če je moje mnenje drugačno od drugih.
Za razliko od marsikaterega drugega foruma, kjer "moraš" isto misliti ali bodi rajši tiho, ali pa so dovoljene žaljivke kljub moderatorjem,
ker to pač zvišuje rating (npr.med.over.net).
Drugo je, če ti mnenja večine sodelujočih niso všeč in so za tvoj okus preveč radikalna. Pač ne sodeluješ več, tudi jaz ne bi, če bi imela tako mnenje.
Da pa upaš, da imaš tukaj pravico do svojega mnenja ali nestrinjanja z drugim mnenjem, je pa... :S .

Vsi se celo življenje učimo, če se le hočemo, pa še zmerajo umremo precej nevedni. Mene osebno bi zanimali razlogi, zakaj se ne strinjaš z mojim mnenjem glede vpliva pasemskega reproduciranja živali na brezdomneže. Z zanimanjem sem prebrala post od Skuiki glede tega, pa bi še kakšnega. Nikoli ne razmišljam dogmatsko, ker se zavedam, da marsičesa ne vem ali da sem mogoče pri razmišljanju pozabila na kakšen vidik.

Jaz ti nisem vzela pravice do drugačnega mnenja, niti ti tega ne morem in nočem.Zato prosim ne namiguj na to, ker je to v bistvu na nek način žalitev. Pa kolikor mi je znano, ti tukaj niti nihče drug ni.

In ker se mimike obraza na forumu pač ne vidi, še tole - zgornji post je napisan zelo dobronamerno, nikakor z namenom "chick fighta" :) .

Pa ker sem glih v duškotu - dragi duško, roke še rabim v prihodnje, zato prosim naj bo ogromnemu mačku že v štartu jasno, da je kopanje čist fajn zadeva
in ne poskus fentanja :angel:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So apr 13, 2013 8:34 am

To pa maš, ko se združijo levi in desni skrajneži. :lol: :lol: :lol:
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So apr 13, 2013 8:54 am

Slavica se povsem strinjam s tabo.Tale forum je edini na katerem je dovoljeno povedati svoje lastno mnenje in o njem brez žalitev diskutirati z udeleženimi. Razlog za kulturno izmenjavanje včasih različnih mnenj je predvsem v karakterju sodelujočih. Večina nas spoštuje tudi mnenja ostalih, četudi se morda kdaj ne ujemajo z našim lastnim in se ne zavijamo v ego- stil:edino jaz imam prav in edino moja resnica je sveta resnica.
Oprosti Vixen, se trudim razumeti tvojo ugotovitev, ampak mi ne uspe.Mi je žal, da komunikacijo tukaj dojemaš tako kot jo in ne najdem razloga, ampak nihče od nas te ne bo prepričeval v nasprotno. Vsak pove samo svoje mnenje, svoje videnje in svoje občutenje.

Lep dan, saj popoldan bo upam spet malo sončka :kiss: .

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So apr 13, 2013 9:11 am

:devil: :dash: :devil: :dash: poskušam zrihtati novo lokacijo prostoživečik mačk, pa že v štartu doma poslušam, da naj se ne vtikam v tuje mačke itd. itd. A so lahko vsaj tiho, če že nočejo pomagati. :devil: :dash: :devil: :dash:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So apr 13, 2013 5:38 pm

slavica je napisal/-a:Mene osebno bi zanimali razlogi, zakaj se ne strinjaš z mojim mnenjem glede vpliva pasemskega reproduciranja živali na brezdomneže. Z zanimanjem sem prebrala post od Skuiki glede tega, pa bi še kakšnega. Nikoli ne razmišljam dogmatsko, ker se zavedam, da marsičesa ne vem ali da sem mogoče pri razmišljanju pozabila na kakšen vidik.

Se mi zdi, da sem enkrat pred časom na tem forumu že pisala o tem, pa vem, da ne sodi v Duška, ampak trenutno nimam časa brskat po starih temah, ker me en pasji začasnik vozi ven vsaki dve uri. :( Torej bom poskusila tukaj, čim krajše. :)

Jaz verjamem, da morajo ljudje, ki si zaželijo pasje družbe, dobiti psa, ki je za njihov način življenja idealen. Če ni, je to nefer do psa.
Torej: nekdo, ki je izjemno aktiven, bo super skrbnik hrtu, mejnemu ovčarju ali mešancu, ki ima podobne lastnosti. Nekdo, ki se mu ne da kaj dosti hodit okrog, bo super par kakšni od bolj "lenih" pasem (ali mešančku s podobnimi lastnostmi).

Ampak, če si bo kateri od mojih otrok kdaj zaželel ukvarjati s RO, agilityjem ali čim podobnim, bomo pač takrat kupili rodovniškega psa. Kar ne pomeni, da istočasno ne bomo imeli tudi kakšnega posvojenčka. Če zdaj napišem, da bi se lahko otrok odločil tudi za smučanje, npr., me boste obtožili, da enačim smučke s psom. Sploh ne, psi (in ostale živali) so bili in vedno bojo moji družinski člani; ravno zato raje vidim, da se moji otroci ukvarjajo s psi (ali konji, kot sem se jaz), kot s čim drugim.

Ljudi, ki imajo doma maksimalno število živali, za katere še lahko primerno srkbijo, je malo. Večina ljudi bi lahko v svoj dom sprejela še koga, če bi jim bilo to v interesu. En rodovniški pes torej ne pomeni nujno odvzetega mesta enemu brezdomčku.

Takole, nikakor za Duška, ampak najkrajše, kar znam. :girlblush:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So apr 13, 2013 5:49 pm

slavica je napisal/-a:Drugo je, če ti mnenja večine sodelujočih niso všeč in so za tvoj okus preveč radikalna. Pač ne sodeluješ več, tudi jaz ne bi, če bi imela tako mnenje.

Jap, to je to. Če ti kaj ni všeč, pojdi stran. :girlblush: Saj že kar nekaj časa res redko sodelujem, ker vem, da je tole pač sprejeto mnenje tukaj. In ne, tudi na nobenem drugem živalskem forumu (npr. med.over.net) ne sodelujem. ;)

Ampak po drugi strani pa vseeno mislim, da imamo nekje globoko podobne želje, mnogo bolj kot na kateremkoli drugem slovenskem forumu... Torej se čisto umaknit nočem. OK? :kiss:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So apr 13, 2013 8:48 pm

Nekateri imajo radi rodovniške pse, drugi posvajamo brezdomne mešančke.Nekaterim so všeč veliki psi ne glede na to ali so pasemski ali ne, drugim srednji, tretjim mali.Nekaterim ni pomemben videz, ne rodovnik ali pasma in poskrbimo zanj, ker potrebuje našo pomoč. Nič ni narobe ne z enimi, ne z drugimi, ljudje smo pač individualisti.
Sem te pogrešala Vixen.
A ni lepo, če se "stari" forumaši redno srečujemo vsaj tukaj, si izmenjamo mnenja, pokomentiramo, poduškamo, pomagamo živalim po svojih močeh in se tudi učimo. Seveda so tudi novinci toplo dobrodošli kajne? :)
Lep preostanek vikenda vsem skupaj želim.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So apr 13, 2013 8:52 pm

Patricija je napisal/-a:Nekateri imajo radi rodovniške pse, drugi posvajamo brezdomne mešančke.

Vidiš, zato me ni več tako pogosto tukaj. Ker je tukaj vse črno-belo. Nekateri imamo radi rodovniške pse IN posvajamo brezdomne mešančke. :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So apr 13, 2013 9:03 pm

vixen, kar se mene tiče si mi že prav žaljiva.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So apr 13, 2013 9:07 pm

Uf, tega pa res nisem hotela. Se opravičujem, če sem koga užalila ali prizadela, to RES ni bil moj namen. :(
Evo, tako se konča, če z najboljšimi nameni hočeš predstavit svoje mnenje. Ne bom več. :(
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So apr 13, 2013 9:12 pm

črno belo, radikalno (kar cel forum menda), "če ti ni kaj prav, kar pojdi",.....menda so to tvoji opisi tega foruma v zadnjih 24 urah?
Pa o katerem forumu ti to?
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So apr 13, 2013 9:16 pm

helena je napisal/-a:črno belo, radikalno (kar cel forum menda), "če ti ni kaj prav, kar pojdi",.....menda so to tvoji opisi tega foruma v zadnjih 24 urah?
Pa o katerem forumu ti to?

Črno belo je letelo na stavek (ki sem ga tudi citirala): "Nekateri imajo radi rodovniške pse, drugi posvajamo brezdomne mešančke." Ni letelo na cel forum.

Radikalno - ja, to je pač moje mnenje. Lahko se ne strinjaš, ampak žaljivo? Zato, ker tako čutim?

"Če ti kaj ni prav, kar pojdi" je pa moje razumevanje stavka "Pač ne sodeluješ več, tudi jaz ne bi, če bi imela tako mnenje." - kar sem tudi citirala.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So apr 13, 2013 9:19 pm

Oh ja, jaz pa komaj čakam dan, ko bodo prepovedali namerno vzrejo psov, ki bodo trpeli celo življenje, samo da bodo po idealih ljudi. :( Konkretno npr. mopsi. Vsem je jasno, da zaradi kratkega smrčka težje dihajo, da o ostalih "klasičnih" težavah ne govorim. Me kar zmrazi, če pomislim, da bi Pina kdaj zbolela in težko dihala, a potem obstajajo ljudje, ki namerno redijo pse, ki bodo celo življenje težko dihali. :O Bi lahko v nedogled pisala primerjave, pa mislim da bo dovolj. Če je pes po idealih (smernicah) ljudi, očitno ne more trpeti..... :bad:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So apr 13, 2013 9:24 pm

helena je napisal/-a:No, moja definicija je tudi radikalna. Liberalnost mi v tem primeru ne sede sploh in ji z lahkoto rečem udobna dvoličnost. Božati pse in klati konje ali krave recimo? Pa nositi že omenjene žabe čez cesto in oddajati mačke z sposobnostjo reprodukcije? Ampak to je le moje osebno mnenje.

Sori, helena, ampak zdaj si me res povlekla za jezik, ker tole boldano tudi ti počneš. Ker v izdelkih, ki jih prodaja tvoja firma, niso živali, ki so po lepem življenju umrle naravne smrti in svoja telesa oporočno zapisale predelavi v konzerve ;)

Dajmo malo pomislit, kaj pišemo, preden začnemo s prstom na druge kazat 8)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So apr 13, 2013 9:33 pm

Jaz pa komaj čakam dan, ko bodo nehali z vsem grozljivim človeškim početjem, zaradi katerega živali trpijo na tak ali drugačen način.
In komaj čakam dan, ko se bodo ljudje prenehali imeti za tako vsemogočne, da lahko počnejo z živalmi kar jim na misel pride in jih tretirajo kot stvar .
In komaj čakam dan, ko se bo nehalo uporabljati izraze kot so humana evtanazija (zdrave živali zaradi viška njih), humano klanje, humano.....ker gre za najbolj zlorabljane besede.
Pa ni važno ali gre za krave, konje, kure, mačke, pse ali kaj drugega.
Radikalno? Mogoče.
Jaz pa temu rečem Ljubezen.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So apr 13, 2013 9:40 pm

Cats je napisal/-a:
helena je napisal/-a:No, moja definicija je tudi radikalna. Liberalnost mi v tem primeru ne sede sploh in ji z lahkoto rečem udobna dvoličnost. Božati pse in klati konje ali krave recimo? Pa nositi že omenjene žabe čez cesto in oddajati mačke z sposobnostjo reprodukcije? Ampak to je le moje osebno mnenje.

Sori, helena, ampak zdaj si me res povlekla za jezik, ker tole boldano tudi ti počneš. Ker v izdelkih, ki jih prodaja tvoja firma, niso živali, ki so po lepem življenju umrle naravne smrti in svoja telesa oporočno zapisale predelavi v konzerve ;)

Dajmo malo pomislit, kaj pišemo, preden začnemo s prstom na druge kazat 8)

Mislim, čisto vsak dan. Tudi udomačene živali (psi in mačke) so produkt človeštva, ki zaenkrat še ne more preživeti brez trupel drugih živali. Kar ne moremo reči za ljudi.
Tudi količina porabljenega mesa za prehrano hišnih živali v primerjavi s tisto za ljudi je neprimerljiva.
In ne vem, kje bi našli rešitev za to, res ne vem.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So apr 13, 2013 9:59 pm

Rešitev je postopoma živali vrniti v naravo. Ja, to pomeni tudi nič več domačih ljubljenčkov. Ampak do tja je še zelooo daleč.
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Zabava, čvekanje, šale

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 27 gostov