Daj si duška

Moderator: andreja

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če apr 11, 2013 1:30 pm

Re: Daj si duška

Se kdo tu spozna na predpise? Imamo v najemu njivo, ki je sicer na občinski zemlji. Ali obstjajo kakšni predpisi, da mora imeti pot za dostop? Pot sicer je, ampak si tip ki ima zemljo poleg nas (prav tako najeto) dovoli čisto vse. Najprej je postavil klopco in okoli nje tlakovce, sedaj pa še podstavek iz ceglov, na katerega bo dal 1000l sod. :O In vse to na poti, ki je edini dostop po občinski zemlji, vse ostale poti so lastniške. Je možno, da so mu na občini dali v najem tudi pot? :O
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če apr 11, 2013 1:38 pm

Sama osebno nimam nič proti temu, da si nekdo želi pasemsko žival (mačko ali psa ali karkoli že pač)
in jo kupi od preverjenega vzreditelja. Posebno to razumem, če ne gre toliko za stvar izgleda kot
delovnih predispozicij neke živali (npr. pes reševalec, pes vodnik slepih ipd.).

Sama pa rodovniške živali ne bi kupila, ne psa ne mačke, bi pa vseeno z veseljem delala s psom, če bi bil moj pes mešanec
karakterno primeren za šolanje v določeni smeri (npr. za psa terapevta) in seveda v
primerni zdravstveni kondiciji za kaj takšnega.

Osebno se mi zdi ob tem tudi nepotrebno preobremenjevanje posamične živali, če ima rodovniška psica (ali mačka)
vsako leto mladiče, ne glede na to če je zanje poskrbljeno z vsemi standardi.

Nekaj za to ker je toliko brejosti in kotitev obremenitev za samico, še več pa zato ker ne vidim
potrebe po takšni hiperprodukciji rodovniških živali. Zakaj bi morala moja psica spraviti
na svet v rodni dobi 15, 30 ali celo 50 mladičev?

Tudi če mi je pomembna ohranitev pasme, ni nobene potrebe po takšni hiperprodukciji, tako
pa bo večina teh mladičev izvzeta iz genskega pasemskega bazena, saj bo moje pse večina kupila za domače
ljubljenčke, ne za nadaljnjo reprodukcijo.

Če imam npr zlato prinašalko in ta v rodni dobi štirikrat koti po osem mladičev ... koliko potomcev moje psice
je to. Ogromno.

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če apr 11, 2013 1:38 pm

Rozika
Če najemate od občine in imate težave, pokličite na občino pa povejte kaj se dogaja in če imajo kakšno rešitev. V najem res lahko dajo vse, ampak vprašanje, ker tudi vi najemate in pač morate imeti dostop do zemljišča.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če apr 11, 2013 1:45 pm

all hvala. Občini milo rečeno dol visi, še sedaj se jim sanja ne da je na njihovi zemlji več kot 10 njiv, pa nas samo par plačuje najemnino (ker nas je točno ta človek za j.). Še na satelitu (na javnem vpogledu nepremičnin) se vidi, da so tam njive....

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če apr 11, 2013 1:55 pm

Ja ne more jim dol viset. Najdi tistega, ki je vašo pogodbo pripravil, pa ga kliči in naj se spravi v red. In če ne bo nič, še kliči in kliči.

Meni se bo pa tudi zmešalo :dash: že ko misliš da je vse ok, zgleda ni. :dash:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Obala

Odgovor Če apr 11, 2013 6:35 pm

oops, the word is out
Slika
You dont know me, you just wish you did. :playboy:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če apr 11, 2013 7:25 pm

Skuiki, se povsem strinjam s teboj.

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Koper

Odgovor Pe apr 12, 2013 9:02 am

helena je napisal/-a:A mi lahko nekdo razloži point čestitanja živalovarstvenika (no, ki se kot to deklarira) vzreditelju za uspešno pridelane nove mladiče. :O Ne vem, a sem že jst res tako zaj*** in smotana, da ne prenesem načrtne reprodukcije živali več sploh al je svet nor??? Da ne govorimo o kao živalovarstvenikih, ki vzrejajo celo sami!!??

Se mi nekako dozdeva, da gre za vzrediteljico, ki pred kakim mesecem ni hotela z nasveti pomagati drugi uporabnici foruma, čigar psica (z "ups" leglom - detajl seveda ni zanemarljiv) ni hotela več hraniti mladičev. Ker kao ne bo pomagala osebku, ki pomaga na svet spraviti upsaste pse. Dejstvo, da je uporabnica foruma nujno potrebovala pomoč v obliki nasveta za mladiče, je seveda zanemarljivo. Hvaljenboh, da niso vsi vzreditelji iz iste baže. Kakor tudi bolj ali manj samooklicani živalovarstveniki niso iz istega testa.

Vixen je napisal/-a:Se iskreno in iz srca ne strinjam, slavica. Ker imam (upam) do tega pravico. Pika.

Se strinjam s teboj, Vixen.
Your Cat: Simple New Secrets to a Longer, Stronger Life
by Elizabeth M. Hodgkins
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe apr 12, 2013 9:11 am

Čefur nam bo dvignil ddv in še dodatno podražil vino. Kr nej čokolado podraži, če upa. Si bo nakopal srd vseh babnic na pms-u! :devil: :lol:
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe apr 12, 2013 9:34 am

Jaz že zbiram prostovoljne prispevke, da kupimo vinograd. :D
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe apr 12, 2013 10:37 am

:scratch: wtf pomeni samooklicani? Mislim kdo je to? :scratch: Ker mam feeling, da je trenutno "in" drugače mislečim pripopat štempl "samooklicani", pa ne štekam v čem je fora? Pa ker ne sledim tem trendom, sem pol čisto lost in wilderness Slika
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe apr 12, 2013 10:44 am

Uporaba besede samooklicani ti subtilno sporoča, da je nekdo luzer. Lahko je to t.i. Samooklicani, lahko pa tudi Uni, ki je Samooklicanega oklical, da je Samooklican. :scratch:
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe apr 12, 2013 10:57 am

Kaj pomeni samooklicani? Lepljenje etikete (ali pa predalčkanje, da bo bolj razumljivo) samemu sebi. Ker hočeš/moraš nekaj biti. NI pa nujno, da to tudi v resnici si. Odtod samooklicani.
by Elizabeth M. Hodgkins
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe apr 12, 2013 11:04 am

Nekdo, ki nima ne formalnih ne neformalnih potrdil, dokazov, da to v resnici je. Nekdo, ki se sam deklarira za nekaj oz. nekoga, ni pa nujno, da so njegova dela v sozvočju s tem, za kogar se deklarira. Lahko pa seveda so.
"Some say I dream too big, I say they think too small." (Esther the Wonder Pig)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe apr 12, 2013 11:10 am

Aha. Sej se mi je zdelo, da gre za trend. Pač, še ena "pokvarjena" beseda več, ki je zgubila pomen.
To je v bistvo pol podobno, kot če mi nekdo reče "ej, stara". V bistvu je žaljivka in bi lahko bila užaljena, ampak če tako reče še vsem ostalim, pol to ni več žaljivka ampak sleng al kaj že. Pol to sploh ne pomeni, da bi mela jaz recimo veliko let, ampak gre pač samo za moderen trendovski izraz, a ne? Ampak lahko pa tudi pomeni... Slika.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe apr 12, 2013 11:27 am

Al pa če se recimo malo zresnim. Običajno se ljudje za nekaj deklariramo sami. Recimo, če hočem pojasnit svoje nazore, potem bom rekla, da so liberalni. Včasih se sicer zgodi, da v kakšnem primeru tudi niso, ampak načeloma je to tako. Kako pol? Sem samooklicana liberalka? Ker član politične stranke pa nisem, kako me pa kdo drug vidi me pa niti ne zanima.
So me pa že recimo drugi oklicali za obsedeno in kaj vem kaj še vse (me ni dovolj zanimalo, da bi si zapomnila vse), pa seveda to nisem. Kako pol? Sem samoklicana neobsedena al kaj?

Kakšna je razlika med živalovarstvenikom in samooklicanim živalovarstvenikom? Tko, čist resno me zanima, ker se mi zdi, da je to podobno kot z izražanjem političnih ali drugih življenjskih nazorov. Se mi pa zdi, da je fora samo še v tem, da se (na predmetnem področju) čim bolj diskreditira "nasprotnike"...

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe apr 12, 2013 12:23 pm

Ko skušaš prezračit stanovanje, pa si ga zasmradiš z gnojem. :bad:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe apr 12, 2013 12:24 pm

sleepy je napisal/-a:Kakšna je razlika med živalovarstvenikom in samooklicanim živalovarstvenikom? "...

Bi rekla, da v tem, ali tudi deluje tako, kot se pričakuje glede na to, za koga se deklarira.
Pač krajši način, da poveš, da po tvojem mnenju glede na svoja ravnanja niti slučajno ni to, za kar se ima. V primeru živalovarstvenika, je to lahko nekdo, ki zase meni, da je živalovarstvenik, vendar pa npr. ima doma nesterilizirano mačko, ki ima vsako leto dve legli, necepljenega psa, ki se dnevno prosto šeta po vasi...
Tako da, lahko je poskus diskreditacije, lahko pa je kratek in jedrnat način, da poveš, da naj bi nekdo nekaj bil, pa po tvojem mnenju ni.
"Some say I dream too big, I say they think too small." (Esther the Wonder Pig)

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe apr 12, 2013 12:45 pm

sleepy je napisal/-a:Se mi pa zdi, da je fora samo še v tem, da se (na predmetnem področju) čim bolj diskreditira "nasprotnike"...

Oh, seveda, kako da ne. Se ti resnično zdi, da je na tem področju sploh še kaj prostora za dodatno diskreditacijo? Retorično vprašanje, ker v resnici dodatnega prostora nikoli ne zmanjka, kajne.
Poskus diskreditacije "nasprotnika" (???) bi bil, če bi beseda "samooklican" prišla z ust, pardon - tipk, živalovarstvenika. Jaz pa to nisem.

Kaj je zame pravi živalovarstvenik: tisti, ki vedno, v vsakem trenutku in v vsaki situaciji zastopa in brani interese in dobrobit (zdravje, varnost, počutje, itn) živali. Vseh živali. V vsaki situaciji. V vsakem trenutku in v vsaki okoliščini.
Samooklicani živalovarstvenik to počne selektivno - ne nujno namenoma selektivno, ker bi bil npr hudoben, vendar vseeno selektivno. Npr pomaga psu, vendar potepta pajka. Pomaga mačku, vendar poje ribo (ali pa telička). Pomaga ptiču, ki se znajde na seznamu ogroženih vrst, se pa strinja z odstrelom vran. Pa tako po spisku naprej.
by Elizabeth M. Hodgkins

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe apr 12, 2013 1:06 pm

Spet rabim nasvet. Na robu naselja je hiša, kjer je živela gospa, ki je sedaj že kar nekaj časa v domu za ostarele. Zraven hiše v lopi, so se ponovno naselile mačke. Očitno jih nekdo hodi hraniti. Včeraj sem videla vsaj dve odrasli in 4 mladiče (niso več sesni, so pobili nekaj divjih ptičev zadnje dni) . :shout: :dash: Lahko sploh kaj naredim, da se ne razmnožijo in/ali končajo povoženi na bližnji cesti?
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Zabava, čvekanje, šale

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov