Daj si duška

Moderator: andreja

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To apr 09, 2013 7:39 pm

Re: Daj si duška

moksa je napisal/-a:Pogodba v obliki notarskega zapisa s klavzulo izvršbe je edina pametna zadeva s stališča najemodajalca. Kar se pa prijave stalnega prebivališča tiče, je edino pravilno, da se tudi to opredeli v notarskem zapisu - gre za povsem legitimno zavarovanje lastnika stanovanja. Najemnik resnično nima nobene potrebe po prijavi stalnega prebivališča in če bi pri meni kdo posebno vztrajal s tako zahtevo, bi ga prijazno odslovila.

Kljub temu, da bi pogodbo podpisali pri notarju, lastnik ni bil za prijavo stalnega bivališča. To je njegova pravica, naj pač išče nove najemnike naprej ali naj ima prazno stanovanje. Glede na občutke v zadnjih mesecih, je stanovanj več kot povpraševanja.

Ker očitno ni potrebe po prijavi stalnega bivališča, a mi lahko potlej predlagaš kje se prijavit za stalno? Pač konkretno kje, če ni sorodnikov? Pod mostom? Na pošti v poštnem predalčku? Sredi njive? :)

Jaz sem očitno res ena grozno butasta žleht najemnica, ki bi se pošastno hotela nekam naselit. Po smrti bi še hotela, da me pokopljejo v stanovanju, ki ni moje. Vsi lastniki stanovanj so pa grozno razumni, prijazni, ustrežjivi ljudje. Še celo zgonen kavč in posodo so pripravljeni dat v uporabo, jaz trapa imam pa ne vem kakšne zahteve.

Ah, res se pomoje zadnjič oglašam, se počutim že kot največji idiot na svetu.

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Koper

Odgovor To apr 09, 2013 8:02 pm

All, imaš zdaj nekje v RS stalno prebivališče? Če ga imaš, obstajajo pravno formalne prepreke, da ga ne bi še naprej imela? Ne težim, skušam le razumeti, kje je pravzaprav težava.
Your Cat: Simple New Secrets to a Longer, Stronger Life
by Elizabeth M. Hodgkins

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To apr 09, 2013 8:03 pm

Stalno sem prijavljena v stanovanju kjer bivam kot najemnica. Logično je, da če se en dan odselim, odjavim tudi bivališče.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To apr 09, 2013 8:10 pm

A. Mi je zdaj vse jasno, zakaj vztrajaš pri stalnem prebivališču...
by Elizabeth M. Hodgkins
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To apr 09, 2013 8:13 pm

Stalno bivališče v najemniškem stanovanju ne sme biti problem. Nekateri so vse življenje najemniki. Zakaj strah pred tem?

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To apr 09, 2013 8:25 pm

visinnox je napisal/-a:Stalno bivališče v najemniškem stanovanju ne sme biti problem. Nekateri so vse življenje najemniki. Zakaj strah pred tem?

Zaradi takih najemnikov, ki ne placujejo stroskov, ki ne placujejo najemnine, ki unicujejo stanovanje in tako po spisku naprej. Zaradi takih primerov nastradajo tudi posteni najemniki. Najemnika, ki ima stalno prebivalisce v najetem stanovanju je skorajda nemogoce delozirati, postopki so dolgotrajni in dragi. Sploh, ce je pogodba slampasto sestavljena. Saj se spomnes razvpitega primera najemnice z golobi? Osebno poznam se dva podobna mojih znancev in me res ni volja, da bi sla skozi kaj podobnega. Ce bi zakon bolje scitil osebno lastnino in pravice in obveznosti, ki iz le-te izhajajo, ne bi niti sama imela nic proti stalnemu naslovu. Do tedaj pa no way.
by Elizabeth M. Hodgkins
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor To apr 09, 2013 10:21 pm

Skuiki je napisal/-a:
MaxMara je napisal/-a:V praksi pa naša vrla birokracija pri ugotavljanju dejanskega prebivališča deluje takole:

"Dober dan, jaz moram izpolnit obrazec za dejansko ugotavljanje stalnega prebivališča, ker se je prejšnji lastnik hiše odselil že pred 2 letoma, prijavljen pa je še vedno na zdaj mojem naslovu in me hodijo rubit."

Dobim obrazec in izpolnim svoje podatke, ter podpišem izjavo, da ta oseba ne živi več na tem naslovu in da se je takrat in takrat odselil neznano kam. Oddam obrazec, nakar gospa za okencem: "Ampak neke njegove podatke nam pa morate dati."

"Kake njegove podatke?"

"Ja kak njegov naslov, da ga začnemo nekje iskat..."

"Če pa nimam pojma, kam se je odselil."

"Ja ampak zdaj bomo poizvedovanje poslali na vaš naslov..."

:dash: :dash: :dash: :dash:

Kaj se pa potem zgodi?
Pošljejo poizvedbo tebi, iskani se seveda ne javi v roku, zato ga izbrišejo iz registra ... ali kaj?

Sem jim jasno dala vedet, da če karkoli še pošljejo k meni, jim to pridem lastnoročno zataknit nekam.
Zaenkrat je mir :D
Tako da ne vem, kako se dejansko potem nadaljuje postopek...
Dogs have Masters. Cats have staff.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To apr 09, 2013 11:56 pm

moksa je napisal/-a:
visinnox je napisal/-a:Stalno bivališče v najemniškem stanovanju ne sme biti problem. Nekateri so vse življenje najemniki. Zakaj strah pred tem?

Zaradi takih najemnikov, ki ne placujejo stroskov, ki ne placujejo najemnine, ki unicujejo stanovanje in tako po spisku naprej. Zaradi takih primerov nastradajo tudi posteni najemniki. Najemnika, ki ima stalno prebivalisce v najetem stanovanju je skorajda nemogoce delozirati, postopki so dolgotrajni in dragi. Sploh, ce je pogodba slampasto sestavljena. Saj se spomnes razvpitega primera najemnice z golobi? Osebno poznam se dva podobna mojih znancev in me res ni volja, da bi sla skozi kaj podobnega. Ce bi zakon bolje scitil osebno lastnino in pravice in obveznosti, ki iz le-te izhajajo, ne bi niti sama imela nic proti stalnemu naslovu. Do tedaj pa no way.

Ampak saj je vseeno ali ima nekdo prijavljeno stalno ali začasno prebivališče, če začne ustvarjati težave / ne plačuje / uničuje tujo lastnino, bodo težave za najemodajalca enake, ne glede na stalni / začasni status bivanja.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr apr 10, 2013 5:43 am

Ne, ni vseeno. Sestavis pogodbo s klavzulo neposredne izvrsbe, v kateri vseeno napises, da najemniku ne dovolis prijave stalnega prebivalisca. S tako pogodbo, s takim zaznamkom, mu na UE stalnega ne priznajo. Obenem te klavzula o neposredni izvrsbi sciti v primeru kakrsnihkoli prekrskov pogodbe. Za tako pogodbo se zal odloca premalo najemodajalcev, ker se jim zdi skoda nekaj sto € za notarja. Mora pa biti se nek stos v zvezi s stalnim prebivaliscem, pa se ga zdaj ne spomnem - vem le to, da sta me tako odvetnik kot notar opozorila, naj ne privolim v stalnega.
by Elizabeth M. Hodgkins
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr apr 10, 2013 9:25 am

Hipotetično se najemnik zadolži in pride do rubeža. Rubežniki pridejo na naslov stalnega prebivališča in rubijo vse, kar jim pride pod roke. In potem ima lahko najemodajalec kar konkretne probleme dokazovat, kaj je njegovo. Ampak v dobro napisani najemni pogodbi itak našteješ vso opremo, ki je v stanovanju, da je najemnik ob odhodu ne odnese sabo.

Na http://e-uprava.gov.si/e-uprava/dogodkiPrebivalci.euprava?zdid=1428&sid=372 piše tole:
Kot dokazilo, da ima posameznik pravico do prebivanja na naslovu, se šteje dokazilo o lastništvu, najemna ali podnajema pogodba ali pisno soglasje lastnika oziroma solastnikov stanovanja oziroma upravljavca nastanitvenega objekta, pri čemer soglasja lastnika ni potrebno overjati.

Iz linka zgoraj izhaja, da če imaš v roki veljavno najemno pogodbo, ne rabiš nobenega soglasja za prijavit stalno bivališče. Soglasje rabiš samo takrat, kadar se nekam preseliš brez pogodbe, npr. če bi se vselila k fantovim staršem ali kaj takega.
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor Sr apr 10, 2013 2:56 pm

a so ljudje sploh lahko večji kreteni???? :dash: :dash: :bad: :bad: :mad: :mad:
You say 'crazy cat lady' like it's a bad thing.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr apr 10, 2013 3:11 pm

jernejch, pejt v pm! :crazy:
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor Sr apr 10, 2013 3:18 pm

ooopa, pa res! vidla, ne odprla, pozabla :dash: :truce:
You say 'crazy cat lady' like it's a bad thing.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr apr 10, 2013 4:34 pm

Dusko, zadnje, kar sem zdajle rabila, je pokvarjen avto. In to "in the middle of nowhere" :s In se poteceno clanstvo v amzs :s
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Obala

Odgovor Če apr 11, 2013 8:52 am

Slika
Some people will readily accept a loooooot of it... :fool:
Slika
You dont know me, you just wish you did. :playboy:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če apr 11, 2013 9:41 am

ja no, če pa je fajn zapakiran, važna je embalaža ne vsebina :rolleyes:
Čeprav pakunga niti ni tak fajna več, če človek očala natakne :D .

Saj tole ni za duškat, je bolj za smejat, pa vseeno - zakaj rabi pasji dežni plašč en kup štrikcev,
pa paščkov, pa lukenj, pa ježkov.... da se mi je pes šel v kopalnico skrit od obupa, ker mu ga
nikakor ne znam pomerit :lol: :rolleyes:
Je pa lep, rdeč :P
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če apr 11, 2013 9:49 am

A mi lahko nekdo razloži point čestitanja živalovarstvenika (no, ki se kot to deklarira) vzreditelju za uspešno pridelane nove mladiče. :O Ne vem, a sem že jst res tako zaj*** in smotana, da ne prenesem načrtne reprodukcije živali več sploh al je svet nor??? Da ne govorimo o kao živalovarstvenikih, ki vzrejajo celo sami!!??

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če apr 11, 2013 10:05 am

lahko, čeprav itak že veš, mogoče pa kdo drug ne ve.
Ker je vzreditelj član krožka in prinaša denar. Zato mu je treba čestitat in mu tudi tolerirat pljuvanje in žaljenje vsakogar,
ki si drzne postaviti vprašanje in prej ni milo prosil za dovoljenje, vprašanja dal prej lektorirat vsaj trem posvečenim in
se potem še zahvalil za kup gnojnice, ki jo dobi na glavo, namesto nasveta, ki ga je iskal.
Dvojna, trojna, četverna merila....

Tole je sicer, ehm, občutljiva :rolleyes: tema, ampak menda vsak lahko pove svoje mnenje na tem forumu, če se drži pravil.
Torej, tudi jaz ne prenesem načrtnega reproduciranja. Ker se vsi "argumenti", kako je treba ohranjat pasme, da ne bodo izginile,
pa da če ne bo pasem, to še ne pomeni, da bo več mešančkov dobilo dom, ker eni hočejo točno to in to, in kar je še podobnega -
razblinijo kot milni mehurček, ko dobiš domov novo rundo brezdomnih revežev.
Proti.Ker jih je preveč. In pika.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če apr 11, 2013 1:05 pm

Se iskreno in iz srca ne strinjam, slavica. Ker imam (upam) do tega pravico. Pika.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če apr 11, 2013 1:21 pm

Ne vem, zakaj ne bi smela imeti pravice do drugačnega mnenja.

duško, daj zrihtaj, da bom ta vikend cel fraj :angel: , na šihtu imajo spet neke čudne ideje :fool:
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Zabava, čvekanje, šale

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov