udomačen tiger
Re: Daj si duška
moksa je napisal/-a:Pogodba v obliki notarskega zapisa s klavzulo izvršbe je edina pametna zadeva s stališča najemodajalca. Kar se pa prijave stalnega prebivališča tiče, je edino pravilno, da se tudi to opredeli v notarskem zapisu - gre za povsem legitimno zavarovanje lastnika stanovanja. Najemnik resnično nima nobene potrebe po prijavi stalnega prebivališča in če bi pri meni kdo posebno vztrajal s tako zahtevo, bi ga prijazno odslovila.
Kljub temu, da bi pogodbo podpisali pri notarju, lastnik ni bil za prijavo stalnega bivališča. To je njegova pravica, naj pač išče nove najemnike naprej ali naj ima prazno stanovanje. Glede na občutke v zadnjih mesecih, je stanovanj več kot povpraševanja.
Ker očitno ni potrebe po prijavi stalnega bivališča, a mi lahko potlej predlagaš kje se prijavit za stalno? Pač konkretno kje, če ni sorodnikov? Pod mostom? Na pošti v poštnem predalčku? Sredi njive?

Jaz sem očitno res ena grozno butasta žleht najemnica, ki bi se pošastno hotela nekam naselit. Po smrti bi še hotela, da me pokopljejo v stanovanju, ki ni moje. Vsi lastniki stanovanj so pa grozno razumni, prijazni, ustrežjivi ljudje. Še celo zgonen kavč in posodo so pripravljeni dat v uporabo, jaz trapa imam pa ne vem kakšne zahteve.
Ah, res se pomoje zadnjič oglašam, se počutim že kot največji idiot na svetu.