Daj si duška

Moderator: andreja

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po apr 08, 2013 5:27 pm

Re: Daj si duška

No, samo še to tukaj manjka - da moraš prinest plačilno listo, čeprav sem na kaj takega v tujini pripravljena. Ara+najemnina+provizija+vprašanja pri določenih so že zdaj, je par res da je finančno malo manjši zalogaj, samo saj so tudi plače manjše?

Bo že, imam še upanje, da se najde kakšna razumna oseba. :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po apr 08, 2013 5:54 pm

Glede prijave začasnega bivališča: če ima najemnik sklenjeno pogodbo, lahko samo na podlagi tega prijavi tako začasno kot stalno bivališče.
Ne potrebuje posebnega dovoljenja najemodajalca.

V pogodbo se vključi, da mora najemnik v tem in tem roku odjaviti stalno bivališče.

Ko se najemnik prijavi na novem stalnem naslovu, se prejšnji stalni naslov enostavno "izbriše".
Če najemnik tega ne stori, je pa res potrebno ukrepati tako, da se odda poizvedbo na občini.

To s prijavljanjem stalnega bivališča nekje drugje je tako-tako. Potem nimaš s partnerjem skupnega gospodinjstva, si pa del gospodinjstva,
kjer sploh ne živiš. Če imaš slučajno s.p. ali si samozaposlen, se dodatno zaplete. Da ne govorimo, kako se zaplete, če imaš otroke, ki
imajo stalno bivališče čisto nekje drugje kot dejansko živijo, po možnosti prijavljeno s samo enim izmed staršev.

Pri nas je pač tako, da se najem smatra še vedno kot vmesna faza med odselitvijo od staršev in nakupom lastne nepremičnine.
Nekako se kar pričakuje, da je ta rešitev začasna in da imajo vsi najemniki žive starše, ki živijo v lastni nepremičnini
in lahko tam prijavijo stalno bivališče. Kar pa je vse manj realno.

Kaj pa če vsi tvoji bližnji sorodniki živijo v najemu, kje si urejati fiktivno stalno bivališče?

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po apr 08, 2013 5:58 pm

Skuiki hvala!! :kiss: :kiss:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po apr 08, 2013 6:18 pm

Skuiki je napisal/-a:......
Pri nas je pač tako, da se najem smatra še vedno kot vmesna faza med odselitvijo od staršev in nakupom lastne nepremičnine.
Nekako se kar pričakuje, da je ta rešitev začasna in da imajo vsi najemniki žive starše, ki živijo v lastni nepremičnini
in lahko tam prijavijo stalno bivališče. Kar pa je vse manj realno.

Kaj pa če vsi tvoji bližnji sorodniki živijo v najemu, kje si urejati fiktivno stalno bivališče?

Samo res, presneto, če človek pomisli....Kaj pa tisti, ki nepremičnine ne želijo ali ne morejo kupiti? Če gledaš v Ameriki, je najem
pravilo, ne izjema. Pri nas smo očitno še zelo pod vplivom posledic zidanja velikih hiš za več generacij istočasno pod skupno streho,
kar se malokrat dobro obnese :negative:

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po apr 08, 2013 7:09 pm

Saj počasi bomo pa kam prišli :D (Že 20 let ali več nazaj, marsikdo ni imel opcije živeti v večgeneracijski hiši, kaj šele danes.)
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor Po apr 08, 2013 7:16 pm

Tisti, ki imate/ste imeli ali še kdaj boste imeli težave z ljudmi, ki 'pozabijo'/nočejo odjaviti stalnega bivališča v vaši nepremičnini tale info:

Če oseba sama ne odjavi stalnega bivališča (kar je dolžna storiti v roku 8 dni), lahko podate obvestilo o tem pri pristojni upravni enoti. Pristojni organ (upravna enota) uvede postopek ugotavljanja dejanskega stalnega prebivalilšča osebe in na podlagi ugotovitev izda odločbo, s katero osebi evidentira novo stalno prebivališče ali pa jo zbriše iz registra stalnega prebivalstva.
Cats are my favorite people.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po apr 08, 2013 8:21 pm

crazydaisy je napisal/-a:Tisti, ki imate/ste imeli ali še kdaj boste imeli težave z ljudmi, ki 'pozabijo'/nočejo odjaviti stalnega bivališča v vaši nepremičnini tale info:

Če oseba sama ne odjavi stalnega bivališča (kar je dolžna storiti v roku 8 dni), lahko podate obvestilo o tem pri pristojni upravni enoti. Pristojni organ (upravna enota) uvede postopek ugotavljanja dejanskega stalnega prebivalilšča osebe in na podlagi ugotovitev izda odločbo, s katero osebi evidentira novo stalno prebivališče ali pa jo zbriše iz registra stalnega prebivalstva.

Hvala za uradnejšo navedbo, crazydaisy. To sem mislila s tem, da se odda poizvedbo, če se najemnik slučajno sam ne odjavi v roku :)

Glede na to da izbris iz registra stalnega prebivalstva ni nikomur v interesu in ni noben hec, dvomim da veliko najemnikov tega ne uredi.

Zdi se mi, da se mnogi še vedno bojijo, da prijava stalnega prebivališča pomeni, da z najemnikom ne moreš prekiniti pogodbe,
ker je pri tebi vendar prijavljen "za stalno". No, to "stalno bivališče" je stalno točno v skladu z določili pogodbe, nič drugače.
Povsem enako kot če imaš najemnika, ki prijavi pri tebi začasno bivališče, nobenih dodatnih "pravic" ne pridobi s prijavo stalnega.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po apr 08, 2013 8:26 pm

Dragi Duško, če me še enkrat pokličejo iz tiste firme, prisežem, da jih bom tožila za nadlegovanje. :dash:

Jutri moram poklicat na ZPS in se pozanimat, kaj se da narediti, da mi ne težijo več. In to potem, ko sem že ne vem kolikokrat pojasnila, da ne potrebujem njihovih svetovanj in zahtevala, naj me črtajo iz seznama.

Če tudi svetujejo tako iskreno, kot obljubljajo, da si bodo zabeležili, da ne kličejo več... :fool:
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Po apr 08, 2013 8:30 pm

V praksi pa naša vrla birokracija pri ugotavljanju dejanskega prebivališča deluje takole:

"Dober dan, jaz moram izpolnit obrazec za dejansko ugotavljanje stalnega prebivališča, ker se je prejšnji lastnik hiše odselil že pred 2 letoma, prijavljen pa je še vedno na zdaj mojem naslovu in me hodijo rubit."

Dobim obrazec in izpolnim svoje podatke, ter podpišem izjavo, da ta oseba ne živi več na tem naslovu in da se je takrat in takrat odselil neznano kam. Oddam obrazec, nakar gospa za okencem: "Ampak neke njegove podatke nam pa morate dati."

"Kake njegove podatke?"

"Ja kak njegov naslov, da ga začnemo nekje iskat..."

"Če pa nimam pojma, kam se je odselil."

"Ja ampak zdaj bomo poizvedovanje poslali na vaš naslov..."

:dash: :dash: :dash: :dash:
Dogs have Masters. Cats have staff.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po apr 08, 2013 8:37 pm

Cats, meni je ena na zahtevo, naj me ne klicejo vec, razlozila, da me lahko klicejo, ker sem v imeniku :dash: Eden me je pa nadirat zacel, ko sem rekla, da ne rabim nihovih uslug :dash:
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor Po apr 08, 2013 8:40 pm

Cats, sam direkt na informacijskega pooblaščenca. Učinkoviti so ko sam vrag, resno!
You say 'crazy cat lady' like it's a bad thing.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po apr 08, 2013 8:41 pm

MaxMara je napisal/-a:V praksi pa naša vrla birokracija pri ugotavljanju dejanskega prebivališča deluje takole:

"Dober dan, jaz moram izpolnit obrazec za dejansko ugotavljanje stalnega prebivališča, ker se je prejšnji lastnik hiše odselil že pred 2 letoma, prijavljen pa je še vedno na zdaj mojem naslovu in me hodijo rubit."

Dobim obrazec in izpolnim svoje podatke, ter podpišem izjavo, da ta oseba ne živi več na tem naslovu in da se je takrat in takrat odselil neznano kam. Oddam obrazec, nakar gospa za okencem: "Ampak neke njegove podatke nam pa morate dati."

"Kake njegove podatke?"

"Ja kak njegov naslov, da ga začnemo nekje iskat..."

"Če pa nimam pojma, kam se je odselil."

"Ja ampak zdaj bomo poizvedovanje poslali na vaš naslov..."

:dash: :dash: :dash: :dash:

Kaj se pa potem zgodi?
Pošljejo poizvedbo tebi, iskani se seveda ne javi v roku, zato ga izbrišejo iz registra ... ali kaj?
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po apr 08, 2013 9:04 pm

Drage forumašice, dragi forumaši, vabljeni k nam, v eno od top 15 destinacij na svetu - številka 9 :D

http://www.skyscanner.net/news/15-amazi ... 3-pictures
“Cats were put into the world to disprove the dogma that all things were created to serve man.” - Paul Gray
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Obala

Odgovor Po apr 08, 2013 10:41 pm

jernejch je napisal/-a:Cats, sam direkt na informacijskega pooblaščenca. Učinkoviti so ko sam vrag, resno!

Niso vedno in niti ne nujno. In očitno ne (povzemam po NPM), če imaš objavljeno telefonsko številko.
You dont know me, you just wish you did. :playboy:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po apr 08, 2013 10:49 pm

scarecrow je napisal/-a:Drage forumašice, dragi forumaši, vabljeni k nam, v eno od top 15 destinacij na svetu - številka 9 :D

http://www.skyscanner.net/news/15-amazi ... 3-pictures

ammm ... :O čestitke no! :martini: al kaj ... :D
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po apr 08, 2013 10:50 pm

sam sleepy, Cats jim je rekla, da noče več, da jo kličejo. To je že dovolj, tud če ma 100 x objavljeno tel. št. Al ne?
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po apr 08, 2013 10:52 pm

Leia je napisal/-a:Cats, meni je ena na zahtevo, naj me ne klicejo vec, razlozila, da me lahko klicejo, ker sem v imeniku :dash: Eden me je pa nadirat zacel, ko sem rekla, da ne rabim nihovih uslug :dash:

Mene kličejo na mobitel, ki ni v imeniku, ker sem kar nekaj časa nazaj potrebovala neko njihovo uslugo in zdaj se jih ne znebim več. No, jutri bomo pa temu naredili konec. Če ne drugače, bom pa številko zablokirala, ker to je šlo čez vse meje.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Obala

Odgovor Po apr 08, 2013 11:15 pm

To je pa pol drugo, to pa pol lahko, ker so očitno do številke prišli nezakonito.

jernejch je napisal/-a:sam sleepy, Cats jim je rekla, da noče več, da jo kličejo. To je že dovolj, tud če ma 100 x objavljeno tel. št. Al ne?

Pisno moraš zahtevat, da te zbrišejo iz svojih baz.

Tudi pooblaščenec je pač samo en organ, kjer je predstojnik sicer res bolj aktiven v komunikaciji z ljudstvom in daje vtis kako je vse fajn, so pa tudi tam zaposleni takšni in onakšni uradniki. Težko bi rekla, da so kot organ kaj bolj zavzeti kot kakšen drug. Človeški faktor pač. Majo tudi nihove postle dve strani, pa tudi oni vstajajo s taprave al pa s tanapačne.
You dont know me, you just wish you did. :playboy:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To apr 09, 2013 6:02 am

:girlsad: Včeraj zjutraj sem zopet enega mlajšega tigra/tigrico umikala s ceste. Ko sem javila, kje jih čaka, je ta, ki je pristojen za odvoz v tem okolišu že takoj povedal, da bo lahko ponj šel šele danes, ker nima avta. :dash: :negative:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To apr 09, 2013 6:16 am

sleepy je napisal/-a:To je pa pol drugo, to pa pol lahko, ker so očitno do številke prišli nezakonito.

jernejch je napisal/-a:sam sleepy, Cats jim je rekla, da noče več, da jo kličejo. To je že dovolj, tud če ma 100 x objavljeno tel. št. Al ne?

Pisno moraš zahtevat, da te zbrišejo iz svojih baz.

Tudi pooblaščenec je pač samo en organ, kjer je predstojnik sicer res bolj aktiven v komunikaciji z ljudstvom in daje vtis kako je vse fajn, so pa tudi tam zaposleni takšni in onakšni uradniki. Težko bi rekla, da so kot organ kaj bolj zavzeti kot kakšen drug. Človeški faktor pač. Majo tudi nihove postle dve strani, pa tudi oni vstajajo s taprave al pa s tanapačne.

Nisem čist prepričana, da mora bit pisno. Sodeč po temle členu zadostuje enostaven "Ne želim, da me kličete" (lahko pač dodaš še, da boš prijavil na kakšno inšpekcijo, mislim, da to ureja tržna, ampak nisem čist ziher)
http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp? ... vilka=4315
158. člen

(neželena komunikacija)

(1) Uporaba samodejnih klicnih in komunikacijskih sistemov za opravljanje klicev na naročnikovo telefonsko številko brez človekovega posredovanja (npr. klicni avtomati, SMS, MMS), telefaksov ali elektronske pošte za namene neposrednega trženja je dovoljena samo na podlagi naročnikovega ali uporabnikovega predhodnega soglasja.

(2) Ne glede na določbe prejšnjega odstavka lahko fizična ali pravna oseba, ki od kupca svojih izdelkov ali storitev pridobi njegov elektronski naslov za elektronsko pošto, ta naslov uporablja za neposredno trženje svojih podobnih izdelkov ali storitev pod pogojem, da kupcu ponuja jasno in izrecno možnost, da brezplačno in enostavno zavrne takšno uporabo svojega elektronskega naslova takrat, ko so ti podatki za stike pridobljeni in ob vsakem sporočilu v primeru, da kupec ni zavrnil takšne uporabe že na začetku.

(3) Uporaba drugačnih sredstev za neposredno trženje z uporabo elektronskih komunikacij (npr. govorni telefonski klici), kakor so določena v prejšnjih dveh odstavkih, je dovoljena le s soglasjem naročnika ali uporabnika. Zavrnitev soglasja mora biti za zadevnega naročnika ali uporabnika brezplačna.

(4) Prvi in tretji odstavek tega člena se uporabljata za naročnike, ki so fizične osebe.

(5) Prepovedano je pošiljanje elektronske pošte za namene neposrednega trženja v nasprotju z zakonom, ki ureja elektronsko poslovanje na trgu, tako, da se skrije ali prikrije identiteta pošiljatelja, v imenu katerega se sporočilo pošilja, in brez veljavnega naslova, na katerega lahko prejemnik pošlje zahtevo za prenehanje pošiljanja takih sporočil. Prav tako je prepovedano pošiljanje elektronske pošte za namene neposrednega trženja, ki vabi prejemnike, da obiščejo spletne strani, ki so v nasprotju s prej navedenim zakonom.

(6) Kadar se pošiljajo komercialna sporočila po elektronski pošti v nasprotju z določbami tega člena in gre hkrati tudi za nezaželeno elektronsko pošto v skladu z zakonom, ki ureja varstvo potrošnikov, se uporabijo določbe tega zakona. Določbe tega zakona se uporabljajo tudi, kadar se pošiljajo komercialna sporočila po elektronski pošti v nasprotju z določbami tega člena in gre hkrati tudi za nezaželeno elektronsko pošto v skladu z zakonom, ki ureja elektronsko poslovanje na trgu.

(7) Ne glede na morebitni postopek nadzora zaradi kršitev določb tega člena ima pravni interes za vložitev civilne tožbe oziroma začasne odredbe zoper kršitelja določb tega člena vsaka s kršitvijo oškodovana fizična ali pravna oseba, tudi izvajalec storitev, ki ščiti svoje poslovne interese in interese svojih strank.

Cats je napisal/-a:
Leia je napisal/-a:Cats, meni je ena na zahtevo, naj me ne klicejo vec, razlozila, da me lahko klicejo, ker sem v imeniku :dash: Eden me je pa nadirat zacel, ko sem rekla, da ne rabim nihovih uslug :dash:

Mene kličejo na mobitel, ki ni v imeniku, ker sem kar nekaj časa nazaj potrebovala neko njihovo uslugo in zdaj se jih ne znebim več. No, jutri bomo pa temu naredili konec. Če ne drugače, bom pa številko zablokirala, ker to je šlo čez vse meje.

Hotela sem povedat, da me je gospodična poučevala, da me ona lahko kliče, ker sem v imeniku, kar pa seveda ni res (kot sem zgoraj citirala) - če rečem, da ne želim, da me še kličejo, me ne smejo več klicati.

Enako velja za mejle - če ni možnosti odjave, pač napišeš, da ne želiš, da bi ti še kdaj pisali (lahko tudi citiraš zgoraj navedeni člen) - čeprav bi morala biti možnost odjave opisana. Če tega ne upoštevajo, imaš možnost prijave na inšpekcijo. (In, ne, nikogar še nisem prijavila, sem pa marsikoga pripravila do tega, da je začel objavljat, kako se odjaviti od njihovih obvestil :devil: )
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Zabava, čvekanje, šale

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost