Nudim / iščem / kupim / podarim

Moderator: andreja

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Koper

Odgovor Pe mar 01, 2013 1:42 pm

Re: Nudim / iščem / kupim / podarim

Trixi, imaš ZS
Your Cat: Simple New Secrets to a Longer, Stronger Life
by Elizabeth M. Hodgkins

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe mar 01, 2013 5:10 pm

:) Hvala moksa, nisem mogla prej sporočit, gužva, ni šlo, nisem niti utegnila prečekirat. :girlblush:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So mar 02, 2013 5:44 pm

Takole je, od prijatelja sem dobila malo rabljen samsung monitor/tv (uporaben za oboje) in sem ga uporabljala kako leto in pol. Za tv je nekako srednje uporaben, ker ga vsake toliko časa zmede in pol "požira" zloge besed pri zvoku in to je mejčkn nadležno, ampak za monitor je pa super. Zdele sem tko lena, da se mi ne da vstat in it pogledat točno modela ampak je pa lcd (ta ozek pač no...) in deluje in ima še daljinca zraven.
Da skrajšam zgodbo...jaz imam po srečnem spletu okoliščin nov tv, ta pa išče novega lastnika. Koliko časa bo delal noben ne ve (čeprov zdj z njim ni res čist nč narobe) tko da to je pač riziko vsake rabljene elektronike.

Drgač bi ga pa rada dala nekomu k ga rabi in me zanima, če je tle kakšen interes? Lahko ga dam tudi na licitacije, drugače ga pa podarim edino kakšno mičkeno donacijo lohk pristavite. ;)
Uporabniški avatar

plašen zajček
plašen zajček

Kraj: Trbovlje

Odgovor Ne mar 03, 2013 12:17 pm

IsKrIcA je napisal/-a:Takole je, od prijatelja sem dobila malo rabljen samsung monitor/tv (uporaben za oboje) in sem ga uporabljala kako leto in pol. Za tv je nekako srednje uporaben, ker ga vsake toliko časa zmede in pol "požira" zloge besed pri zvoku in to je mejčkn nadležno, ampak za monitor je pa super. Zdele sem tko lena, da se mi ne da vstat in it pogledat točno modela ampak je pa lcd (ta ozek pač no...) in deluje in ima še daljinca zraven.
Da skrajšam zgodbo...jaz imam po srečnem spletu okoliščin nov tv, ta pa išče novega lastnika. Koliko časa bo delal noben ne ve (čeprov zdj z njim ni res čist nč narobe) tko da to je pač riziko vsake rabljene elektronike.

Drgač bi ga pa rada dala nekomu k ga rabi in me zanima, če je tle kakšen interes? Lahko ga dam tudi na licitacije, drugače ga pa podarim edino kakšno mičkeno donacijo lohk pristavite. ;)

A je tole se aktualno?
Živali so tako prijetni prijatelji - ne sprašujejo in ne grajajo

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne mar 03, 2013 12:53 pm

Sem se odločila, da ga dam na licitacije...tako, da ja v bistvu je še aktualno. :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Celje

Odgovor Ne mar 03, 2013 1:15 pm

A mogoče kdo ve, kje bi se dalo kupiti podlogo/predpražnik za pod mačje posode, takšno veliko, dvojno, kot so jih nekaj časa prodajali v Kiku, ker ta navadna, enojna, je za tri mačke čisto premalo...
El gato, sólo el gato apareció completo y orgulloso: nació completamente terminado, camina solo y sabe lo que quiere.
Pablo Neruda

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po mar 04, 2013 4:39 pm

Mene pa zanima kakšna je kaj Zupančičeva jama? Se obračam na tiste, ki bolj poznate LJ in življenje v njej.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor Po mar 04, 2013 5:17 pm

Jaz vem samo to, da nimaš kje parkirat, pa da so stavbe za moj okus nabutane preveč skupaj in da bloki ponavadi nimajo balkonov.

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po mar 04, 2013 5:30 pm

Parking najdt je cela umetnost kakor sem videla, čeprav obstaja možnost garaže, ki je pa draga. :negative: Aja, balkon tu je - no loža.

Gledala sem še Štepanjsko naselje, čeprav je malce bolj daleč od centra in pa območje tobačne-kina vič, tam me pa skrbi da zna bit kup študentov naokoli... ali pa tudi ne?

V glavnem ugotavljam da nekaj dobiš, nekaj izgubiš na vsaki lokaciji :S

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Po mar 04, 2013 5:46 pm

Za parking drži kot pribito, za peš je pa lokacija super, ker imaš vse pred nosom, je mesto v malem. Še pasji park imajo :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po mar 04, 2013 5:57 pm

Jaz imam par kolegov, ki so v ŽJ, pa so vsi ful zadovoljni. Okrog hodijo z bicikli, ker si itak praktično v centru. Od naštetih lokacij se ta meni zdi daleč najboljša (je pa verjetno tudi najdražja)

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po mar 04, 2013 6:27 pm

Moj prijatelj živi v Zupančičevi jami pa je ravno zaradi že zgoraj naštetega zadovoljen. Res imaš vse na dosegu roke...tržnica je v Plavi Laguni kar je tud praktično čez cesto itd. Njegov blok ima tudi balkone, niti ne prov majhne...sm pa jaz opazla, da se pr njih sosede bolj sliši kot pri meni. S parkiranjem je zdj tko, da imajo parkomate oz. eno dovolilnico na stanovanje, ki se veže na registrsko. Pogoj za pridobitev tega je, da si tam prijavljen ali pa da si lastnik stanovanja. Sem bila kar velikokrat tam pa se da dobit parkirplac...mogoče ne tik pred blokom ampak pred sosednjim ampak se da.
Jaz živim v BS3 (če veš kje je to) pa mi je všeč, ker je ful mir, veliko zelenja, nizki bloki, z busom si hitr v centru, večino stvari imaš tudi v naselju (lekarna, pošta). Problem je s parkiranjem pa mogoče ni tko "prepreden" s trgovinami kot npr.Šiška...imaš pa zdaj tam pr POP TV Hofer pa zlo dobr založen Spar na Slovenčevi ampak, če hočeš kej več nabavit morš it z avtom k peš težko deset minut ene tri težke vrečke vlečeš.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po mar 04, 2013 7:22 pm

Zupančičeva jama je zelo v redu, Savsko naselje pa še bolj 8)

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po mar 04, 2013 7:37 pm

IsKrIcA je napisal/-a: če hočeš kej več nabavit morš it z avtom k peš težko deset minut ene tri težke vrečke vlečeš.

Tell me about it :crazy: Sem tega vajena že iz Kranja, tko da vem kok ni fajn :D

Z izjemo parkiranja so mnenja kar dobra, kakor vidim, pa tudi ko je fant sodelavce spraševal.

Savsko je bolj daleč ane? Proti Črnučam?
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po mar 04, 2013 8:40 pm

Savsko je na vzhod od ZJ, čez Topniško - omejujejo ga Topniška, Linhartova in Šmartinska.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To mar 05, 2013 10:15 am

Savsko je v bistvu samo čez cesto od Zupančičeve.
Jaz sem tam enkrat gledala eno stanovanje, sicer staro ampak je imelo pa dva balkona in shrambo. <3
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To mar 05, 2013 1:16 pm

Kateri spletni prevajalnik (iz nemščine v angleščino ali slovenščino) mi lahko priporočite? Gugl je popolnoma neuporaben, še osnovne reči kiksne ali narobe interpretira :negative:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To mar 05, 2013 3:02 pm

Spletni prevajalniki so uporabni edino samo za to, da dobiš osnoven občutek o čem piše tekst. Niti pod razno niso uporabni za kakšne dejanske prevode.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To mar 05, 2013 3:21 pm

Prav za to tudi rabim, da mi ni treba za vsako frazo vrteti slovarja.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To mar 05, 2013 4:48 pm

No potem te moram kar malo razočarat da je Google povsod po vseh lestvicah vsaj med najboljšimi petimi, če ne najboljši. Ljudje zelo cenijo tudi

Yahoo Babelfish: http://www.babelfish.com/

SDL Free translation http://www.freetranslation.com/

En microsoftov: http://www.microsofttranslator.com/

Pa zelo enostaven za uporabo je tudi Nice Translator: http://nicetranslator.com/

Je pa res da nimajo vsi slovenščine.
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Zabava, čvekanje, šale

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov