Sesalci, frizure, vložki...skratka, babji čvek

Moderator: andreja

Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Kraj: Ljubljana

Odgovor To feb 26, 2013 8:47 pm

Re: Sesalci, frizure, vložki...skratka, babji čvek

Nimam samo suhe kože, ampak tudi občutljivo (res *zelo*) in še seboroični dermatitis, zato je koža pri skoraj vseh kremah zaradi takšnih in drugačnih razlogov protestirala. Včasih sem uporabljala Toleriane Riche, kasneje klasični Toleriane (od La Roche-Possay), ki sta bili obe super. Ko sva začeli kupovat večinoma cruelty-free izdelke, sem poizkusila Weledo (pa mi zaradi občutljivosti ni ustrezala, samo za navlažit je super), potem od 100% Pure (tudi ta mi zaradi občutljivosti ni ustrezala, drugače je dobra krema).

Verjetno je bilo še kaj; ampak po vseh dragih oh-in-sploh kremah sem pred mesecem pristala na kremi znamke Alverde, za izredno suho kožo (Intensive Repair) in behold ... kožo imam po mnogih letih skoraj normalno. :O :yahoo: Tudi zdravil za dermatitis v tem času nisem nanašala, pa ni nič opaziti. Krema je *izredno* vlažilna in hranilna, namenjena je res izsušeni koži; če je tvoja "samo" suha, priporočava prav tako od Alverde Aqua, to uporablja "ta tiha" polovica nicka :)
Uporabniški avatar

admin
admin

Kraj: Maribor

Odgovor To feb 26, 2013 9:00 pm

Pri Alverde pred nakupom pozorno berite sestavine, ker jih non-stop spreminjajo. Če krema/tonik na prvih mestih vsebuje Alcohol ali Alcohol Denat., ne kupujte, ker vam bo samo še izsušilo kožo.
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor To feb 26, 2013 9:08 pm

Res? :O Hvala za opozorilo, bova pozorni. Bi bilo škoda, če bi šlo v to smer, ker mojemu obrazu že dolgo ni bilo tako udobno :D Da sploh ne omenim, kako hvaležen je bančni račun ... sem popolnoma pripravljena plačati za kvaliteto; če pa lahko, rajši ta denar porabim za mačje zadevščine ali špecerijo :D

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To feb 26, 2013 9:19 pm

Nuxe si bom pogledala, hvala. A imajo kje testerje?
Pa Lush ima spletno trgovino zdaj? :O Ma sem pozna.

Od Alverde imam ful stvari, in to različnih, pa precej sem že probala. Dolgo časa sem imela eno kremo za občutljivo kožo, pa mi zdaj pozimi sploh ne učinkuje. :( Od Welede imam pa tak čistilni losijon roze barve (za občutljive pomoje?), nekaj časa ga nisem uporabljala (sem imela Alverde tonik), danes pa spet, in je kar ok ta moment. Tko da bom pomoje to ponovno kupila.

Sicer si moram redno piling delat, zraven še Alverde gel za to uporabljam (tisti oranžni, ki ima vonj po marelicah), pa od Afrodite sem si vlažilno kremo kupila, ki je ok za čez dan, za zvečer... ampak se je koži zmešalo in je nanos pudra zjutraj cel problem ratal. :dash: Tko da imam ta moment eno lekarniško zadevo, ne vem če ni celo tisto kar si ti Panda omenila. Oz. sta omenili :)

Bom pa probala magari še tisto intensive repair od Alverde, to pa pomoje res še nisem. :good: Za Aqua se pa ne spomnim a sem a nisem še sprobala. Piling vem da sem.

No, za vse ki se mažete s pudrom, meni sicer pomaga, da ga zmešam z malo vlažilne kreme. Pa da ga nanašam od zgoraj navzdol po koži, ker naj bi jo manj luskasto naredilo (namesto nanašanja s krožnimi gibi recimo, ali v vse smeri).

Zdajle ugotavljam, da je prav kul da imata Alverde in Weleda recimo vse izdelke ločene po barvah, glede na tipe kože. Če ne veš imena, poveš barvo, pa je jasno. :D

Hvala vsem drugač :)

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To feb 26, 2013 9:29 pm

Jaz sem imela obdobje, ko je bil piling+krema absolutna nuja, pa mi je prekipelo. Najprej sem pustila koži čez noč, da se začne sama vlažiti, čez vikende pa tudi čez dan (pač, ko nisem bila v javnosti :D ) Sedaj ne rabim več pilinga, kremo pa tudi ne čisto vsak dan. :) Kreme so že ok, ampak se tako koža ne bo nikoli začela sama vlažiti ker se ji pač ni treba. Je pa res da ne uporabljam več klasičnih zobnih past (če jih, me srbi cela glava vključno z obrazom). Pa držala sem se nasveta, da se še eno uro po umivanju ni dobro mazati, ker mora klor izhlapeti iz kože (ne vem če je to res, ampak ziher je ziher). Za srbečico je pa fizeološka raztopina krasna. :D Se pa če je le možno izogibam pudra, ker preveč suši kožo.
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor To feb 26, 2013 9:35 pm

Whoa. Ne vem, a naj bom vesela, da nekdo lahko sočustvuje z mano, al naj se mi smiliš. ;)

Glede pilinga meni najbolj ustreza homemade - drobno mleta sol z malo mleka. Za čiščenje pa prekuhana voda z malo kisa. Sem pa ravno zadnjič dobila nasvet, da naj ne obupam kar takoj pri enem izdelku oz. naj ne menjavam prehitro. Dobro, če gre za preobčutljivostne reakcije, potem ja; sicer je pa baje fino pustit koži nekaj tednov časa, da pokaže, kaj ji ustreza.

Ta finta s pudrom pomaga tudi meni (mi pa redkokateri puder ne izzove reakcije; zato sem tudi obupala nad mejkapom, razen ob posebnih priložnostih :dash: ), pa da ga nanašam s konicami prstov tudi.

Good luck, ne se dat! :good:

(aja, pardon za zmedo, ko sva se prijavljali, sva bili sveto prepričani, da bova samo par slikic mačkov nalimali in bo zato vseeno, če imava samo en nick :girlblush: )

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To feb 26, 2013 9:46 pm

rozika je napisal/-a:Jaz sem imela obdobje, ko je bil piling+krema absolutna nuja, pa mi je prekipelo. Najprej sem pustila koži čez noč, da se začne sama vlažiti, čez vikende pa tudi čez dan (pač, ko nisem bila v javnosti :D ) Sedaj ne rabim več pilinga, kremo pa tudi ne čisto vsak dan. :)

Tole pri meni žal ne učinkuje. Zadnje čase živim bolj umirjeno, al kako bi rekla, in mejkap ni nujen vsak dan, in zato velikokrat koža diha in je z ničemer ne obremenjujem. Kremo za vlaženje sem vsak večer začela šele pred kratkim uporabljat, ker mi prej ni bilo treba. In kljub temu nič ne nuca to "dihanje" kože. Ker ko enkrat obraz umijem.... :S Se pa seveda strinjam s tabo, pač da je dobro če koža lahko diha in je ne mučimo s tono produktov. Ker preveč tudi ni dobro.

Sem pa ravnokar puder zamenjala, verjetno je tudi to faktor. Afroditina krema je bila pa zdaj nekaj tednov dobra, zdaj mi pa nekako ne ustreza kot podlaga za puder. Pred tem sem fuuul dolgo imela od Alverde. Ziher je tale mraz kriv, da kar naenkrat nič ni dobro. :rolleyes:

(Nič zato, saj se pa tiha lahko podpiše kot Tiha panda :D no, ali pa tudi ne :D )
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor To feb 26, 2013 10:10 pm

No prav :D , Tiha panda je slišala, da obstaja tut mineralni puder, ki ne draži in suši kože. Sam se ne spomnim imena znamke, ki naj bi bla fajn. Je pa najbrž kr precej težek za denarnico :rolleyes:
Uporabniški avatar

admin
admin

Kraj: Maribor

Odgovor To feb 26, 2013 10:18 pm

Mineralnih pudrov je koliko hočeš. Kvalitetni in cenovno ugodni so Everyday Minerals, ampak jih je treba naročit iz Amerike.

Aja pa še to - ne kupovat krem glede na to, za kakšno kožo so namenjene. Poglejte sestavine in se na podlagi njih odločite. Tudi znamka ni zagotovilo, da je krema dejansko ok.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To feb 26, 2013 10:19 pm

Tale mraz je itak grozen za kožo. Jaz imam bolj mastno kožo po obrazu, pa je bila v zadnjem času tako izsušena, da mi je kar pokala. Jaz zadevo rešujem z afroditino olivno nočno kremo, ki je bolj težka, mastna (za čez dan nikakor ni primerna, ker se takoj po nanosu svetim, kot bi se z oljem polivala), ampak do jutra pa vse popije.
Pa sem dolgo puščala, da je koža ponoči in ob vikendih dihala ...
Nimam pa drugače prav nič občutljive kože, tako da najbrž tale moj sistem ni primeren za vas ...

PS: mineralnih pudrov je kar precej sort in tudi precej cenovnih razredov, bi se po moje dalo najt tudi kaj cenovno sprejemljivega. jaz imam enega od essence (dobila kot darilo :) ), ampak ker le redko uporabljam pudre, težko presojam, kako kvaliteten je
PPS: everyday minerals imajo tudi na licila.si
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein

eNa

Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor To feb 26, 2013 10:23 pm

Vsi mineralni pudri naj bi bili zelo fini za kožo...ampak js sem probala Mineralissima mineralni puder, pa mi je začelo kožo zategovat :negative: Mojadrogerija.si ima testna mini pakiranja ;)
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor To feb 26, 2013 10:45 pm

Naj povem še jaz svoje mnenje: tudi moja koža je občutljiva, suha z veliko zamašenimi porami. Pri svojih 26 letih sem uporabila že vse mogoče kreme, ki so na tržišču, da bi našla pravo, ki bi mi ustrezala predvsem pa čim manj packala pore. :devil:
Odločila sem se obiskati kozmetičarko in poskusiti diamantni pilingi. Naj povem, da je učinek še danes 1 mesec po tretmaju res gladka, sijoča, napeta koža. :yahoo: Najbolj pa sem navdušena nad tem, da se mi pore skoraj nič ne mašijo. Očitno je moja koža potrebovala "dobro čiščenje", da je lahko spet normalno zadihala. Jaz sem z rezultatom ZELO zadovoljna in piling toplo priporočam. Naj omenim, da nobena maska, domači piling, tretma s kislino niso pustili tako dolgotrajnega in svežega učinka kot diamantni piling. Tako se prišla do spoznanja, da niti krema za 100 eur ali 10 eur, ki obljublja oh in sploh učinek niti pribljižno ni primerljiva z učinkom pilinga, ki pa stane cca. 30 eur.
Glede krem za obraz se je potrebno zavedati, da ni pomembna cena, izgled, znamka ampak so pomembne samo sestavine kreme. Meni osebno so najboljši izdelki od Paula's Choice, kateri se dobijo tudi v Slo.
Priporočam ogled vodiča oz. beautypedia kjer lahko preverite posamezni izdelek: http://www.paulaschoice.com/beautypedia/
Je pa res, da vsaka koža drugače reagira in potrebuje svojevrstno nego tako, da enostavnega recepta, ki bi ustrezal vsaki koži seveda ni. :kitty:
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor To feb 26, 2013 10:57 pm

Tale diamantni piling so že tolikokrat priporočili, da me boste še prepričali ;)

Kar se tiče mineralnih pudrov, tudi moja izkušnja ni bila najboljša. Nisem pa prepričana, če je bilo to zaradi pudra samega (Everyday Minerals), ali zaradi poklicne deformacije takratne cimre, ki je vizažistka (in sodeluje s prej omenjeno slovensko stranjo), ki me je pač namazala profi-style in uporabila ene 10x več pudra kot ga je moja koža sicer vajena. :scratch:

Sicer pa, all, tvoj nasvet je deloval, zdaj imava ločena vzdevka :D

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To feb 26, 2013 11:23 pm

all je napisal/-a: Ker ko enkrat obraz umijem.... :S

Uporabljaš premočna "čistila" za kožo?

V trgovini Orca imajo naravne pudre, poleg tega greš lahko tja na poskusno ličenje, da ugotoviš ali koži puder ustreza. :) Pa na sploh so zagladnica nasvetov glede kože. :D

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To feb 26, 2013 11:42 pm

Jaz se ob diamantnem pilingu vedno na Matoza spomnim. :lol: No, verjamem da je dobra stvar sicer. :)

Drugače imam tudi mineralni puder. :) Tekočo podlago imam pa zdaj novo, pa mi je kot taka všeč, samo vidim da moram vlažilno kremo dobro za zraven imet, če ne je podn vse skupaj. Pomoje bo čez 2 meseca čisto druga pesem.

Rozika - tudi če si samo z vodo umijem obraz, je koža suha. Saj v bistvu bi bilo manj problemov, če ne bi hotela mejkapa gor dat, potem bi se samo s kremo namazala in je to to.

Od Orce sem 100% pure gledala, tisti so mi simpatični, pa se še nisem odločila probat. Ne bi mi bilo pa fajn pomoje, če bi me en drug mazal, sem se preveč navajena sama in nič navajena tega da mi drugi po obrazu šarijo. :D

Panda je napisal/-a:
Sicer pa, all, tvoj nasvet je deloval, zdaj imava ločena vzdevka :D
:good: :D

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To feb 26, 2013 11:44 pm

all brez skrbi, prodajalke so nadprijazne, ti bodo pustile da se sama za probo "napackaš". ;) Čisto razumejo da nekateri ne presemo vseh krem, ličil itd.

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To feb 26, 2013 11:49 pm

Ne tko sem mislila, ko si rekla da te one namažejo. Meni je to tko "no go", mal sem freak glede tega. Glede testiranja pa verjamem da jih ne moti, to pa itak vedno počnem, predno kaj kupim. No, ne dam si ravno na obraz, samo na roko, ampak v trgovini itak ne bi bilo realno da bi si obraz mazala. Ker mi je v trgovinah vedno vroče in takrat ni šanse, da bo koža ista kot doma. :lol: :rolleyes:

Za poleti bi bila mogoče še boljša izbira obarvana krema, namesto pudra. Sem vidla da imajo tudi to.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr feb 27, 2013 8:46 am

Jaz sem tudi sprobala cel kup krem, ker imam precej suho kožo in potem tiste, ki so samo za vlaženje niso ok, premastne tudi ne...No, nazadnje sem našla eno, ki pa je precej draga ampak res fajn...enako velja za puder. Drag ko žafran ampak imam pa po njem res lepo škodo, tudi ko ga dam dol, pa res je velka pakunga tko, da potem če preračunam niti ni tolk drag oz. dam jaz komaj kaj več kot sodelavka, ki da vsak mesec po kakih 20 € za nov puder.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr feb 27, 2013 9:13 am

100% pure obarvana krema je fantastična za poleti, pozimi je pa zame premalo vlažilna je pa samo delno prekrivna - lepo izenači barvo kože, ni pa dovolj prekrivna za fejst mozoljast obraz. Nasploh je bilo še vse od 100% do zdaj fantastično, samo cene so kar visoke. Npr gel za obraz in tonik od Alverde mi celo bolj odgovarjata, pa staneta mogoče 25% cene. Verjamem, da so izdelki v Orci višje kakovosti, ampak če mi cenejši izdelek enako ustreza, sigurno zmaga slednji.
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr feb 27, 2013 12:25 pm

IsKrIcA je napisal/-a:Jaz sem tudi sprobala cel kup krem, ker imam precej suho kožo in potem tiste, ki so samo za vlaženje niso ok, premastne tudi ne...No, nazadnje sem našla eno, ki pa je precej draga ampak res fajn...enako velja za puder. Drag ko žafran ampak imam pa po njem res lepo škodo, tudi ko ga dam dol, pa res je velka pakunga tko, da potem če preračunam niti ni tolk drag oz. dam jaz komaj kaj več kot sodelavka, ki da vsak mesec po kakih 20 € za nov puder.

Vem da je typo, ampak hecno izpade - maš lepo škodo :D

Katero pa, in puder?

Mislim, saj tudi če daš ful za puder, ga itak ne kupuješ vsak mesec, tko da tko grozno ni. Je pa treba sprobat kaj ti ustreza. Jaz zdaj sprobavam Burjois za katerega sta 2 makeup artists rekli, da je skoraj identičen Chanelovemu, cena je pa ful manjša recimo.
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Zabava, čvekanje, šale

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost