Nudim / iščem / kupim / podarim

Moderator: andreja

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe feb 22, 2013 5:57 pm

Re: Nudim / iščem / kupim / podarim

Jaz sem jim poslala kar preko pošte, pa nisem nič nazaj dobila. :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe feb 22, 2013 6:05 pm

Jaz tudi, enako.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe feb 22, 2013 8:36 pm

knedl je napisal/-a:skuiki, malo nazaj sem videla da jadranka neki odda. ne vem če je še aktualno, vprašaj.

knedl, hvala, a si mislila IsKrIcO, ki je pisala o stanovanju nekaj strani nazaj?
No, grem pobrskat še za jadrankinim sporočilom :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So feb 23, 2013 6:52 am

ne, ona je mislm da na fbju objavla.
“Dogs come when they're called; cats take a message and get back to you later.” Mary Bly
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So feb 23, 2013 12:38 pm

Viš, ne uporabljam FBja in mi manjka pomemben vir informacij :D

Hvala, sem ji poslala ZS.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So feb 23, 2013 10:25 pm

Živčna za znoret a obenem tako zelo vesela :clap: :yahoo:
If you see me smiling, it`s because I`m thinkig of doing something evil or naughty. If you see me laughing, it`s because i`ve already done it!

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne feb 24, 2013 2:33 pm

A pri nas obstaja kakšne seznam zdravil, ki so dovoljena za uporabo pri reji goveda, perutnine,... za zakol. Če kdo ve kaj mislim? Ker dvomim, da je meso pri nas neoporečno, ziher tudi pri nas dajejo zdravila ali kaj podobnega živalim... samo ne vem kje bi našla tak seznam, če obstaja. :S
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor Ne feb 24, 2013 2:40 pm

Rejnim živalim se lahko daje zdravila, ki imajo določeno karenco, kar pomeni, da je v navodilih za uporabo določeno koliko časa po tem, ko je žival zdravljena še ne sme iti v zakol ter se tako zagotovi, da se zdravilo izloči iz telesa. Uporabijo se lahko torej VSA zdravila na našem trgu, pomembna je samo karenca. (upam, da sem odgovorila, kar te zanima)
To err is human, but to get even? THAT is divine.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne feb 24, 2013 3:07 pm

Pa do določene starosti (pri konjih npr. 6m) je treba v ID označiti da gre žival lahko v zakol. Mi pa ni jasno kako to gre ko koljejo živali mlajše od 6m.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne feb 24, 2013 3:13 pm

Se moram skašljati. Da Vurs (ali karkoli pač je sedaj) joka, da ne morejo ugotoviti ali so bili konji v neoznačenih izdelkih tekmovalni ali ne, je v večini njihova krivda. Ljudje tudi po par let čakajo da jim pridejo popisati in narediti ID, preko katerega potem inšpekcija takoj ve ali je konj klavni ali ne. Da so "Romunski konji-klavni konji" in da se jih tja masovno vozi na zakol je vedel vsak, ki se je malo bolj ukvarjal s konji, razen inšpekcije seveda. :dash:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne feb 24, 2013 3:46 pm

A lahko prosim kafetarce povejo, katera vrsta kave v lokalih jim je najboljša? Razen Illy? Hvala lepa za pomoč, je zelooo dobrodošla ;)
If you see me smiling, it`s because I`m thinkig of doing something evil or naughty. If you see me laughing, it`s because i`ve already done it!
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne feb 24, 2013 4:07 pm

A slučajno kdo dela na Zavodu za varstvo kulturne dediščine oziroma pozna koga...bi potrebovala nek nasvet.

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Koper

Odgovor Ne feb 24, 2013 4:20 pm

zalarjeva je napisal/-a:A lahko prosim kafetarce povejo, katera vrsta kave v lokalih jim je najboljša? Razen Illy? Hvala lepa za pomoč, je zelooo dobrodošla ;)

Ti odgovori ena, ki prihaja iz bolj ali manj obrobne kafetarske industrije: nobena ni najboljša (stvar okusa in poznavanja), slabih je cel kup, zagotovo je pa Illy daleč najbolj kvalitetna. Seveda ob predpostavki, da ves cikel priprave, ki poteka pred vlitjem v skodelico, dosledno spoštuje vsa navodila proizvajalca in da se gostinec ne zmrduje nad izobraževanjem, ki ga Illy nudi. Kavi Illy zagotovo sledi Segafredo, imaš pa tudi no-name mešanice, ki so prva liga. Vse napisano velja za espresso, kar je zame edina prava kava :nyam:
Your Cat: Simple New Secrets to a Longer, Stronger Life
by Elizabeth M. Hodgkins
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne feb 24, 2013 4:37 pm

all je napisal/-a:A pri nas obstaja kakšne seznam zdravil, ki so dovoljena za uporabo pri reji goveda, perutnine,... za zakol. Če kdo ve kaj mislim? Ker dvomim, da je meso pri nas neoporečno, ziher tudi pri nas dajejo zdravila ali kaj podobnega živalim... samo ne vem kje bi našla tak seznam, če obstaja. :S

Sicer nimam pojma o teh stvareh, ampak če bi jaz iskala bi verjetno šla najprej na VURS pogledat...

http://www.vurs.gov.si/si/zakonodaja_in_dokumenti/veljavni_predpisi/zdravila/

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne feb 24, 2013 4:39 pm

*šiva* je napisal/-a:Rejnim živalim se lahko daje zdravila, ki imajo določeno karenco, kar pomeni, da je v navodilih za uporabo določeno koliko časa po tem, ko je žival zdravljena še ne sme iti v zakol ter se tako zagotovi, da se zdravilo izloči iz telesa. Uporabijo se lahko torej VSA zdravila na našem trgu, pomembna je samo karenca. (upam, da sem odgovorila, kar te zanima)

A pa se izločijo iz telesa za ziher? Kaj pa mleko npr.?

Hvala za razlago drugač, pa hvala MM. :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor Ne feb 24, 2013 5:08 pm

Ja, tole z mlekom je pa nekaj drugega... Nekatera zdravila se seveda izločajo tudi z mlekom kot tudi z urinom in drugimi izločki, ampak to mleko se mora zavreči (načeloma). Vsa zdravila imajo določeno karenco, ki jo je nujno upoštevat, ampak se pa izločijo 100% (kolikšen čas je za to potreben, je pa odvisno od zdravila in kako se presnavlja).
To err is human, but to get even? THAT is divine.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne feb 24, 2013 5:36 pm

Ker ste mi že tolikokrat pomagale, bom pa še enkrat pofirbcala :)
Imate kuhinjske robotke, mešalnike s podstavki/stojali? Kako ste kaj zadovoljne, katere totalno odsvetujete, kateri so najboljšejši sploh? :D (pa ne mi o kitchenAidu, ker bi ga meeeeela, ampak je žal rahlo izven mojega dometa ...)
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne feb 24, 2013 7:52 pm

Jaz mam en Bosch Family, ki se ga podedovala od mame (in je torej slabih 15 let star) - čisto nič posebnega, ampak tiste osnovne funkcije opravlja dobro in nimam nobenih pritožb nad njim. Ne vem sicer koliko ti tako zastarel podatek pomaga pri nakupu novega, razen mogoče tega da je znamka v redu če po 15 letih še vedno dela brezhibno.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To feb 26, 2013 2:10 pm

Skuiki je napisal/-a:Iščem enosobno stanovanje ali garsonjero v Ljubljani, v kateri je mogoče bivati s psom
in dvema mačkoma. Najemnina do cca. 350 evrov.

Pozna kdo koga, ki bo v bližnji prihodnosti kaj oddajal?

Tole je še vedno aktualno :)

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe mar 01, 2013 12:00 pm

Delam kontrolo posvojiteljev in bi rabila nekoga, ki mu Koper, Obzidna ulica, ni daleč od rok, da bi šel osebno preverit, če gospa še tam stanuje. Na mobi, ne dobim - je številka že v lasti druge osebe, mail je prišel nazaj. Lahko, da se je vmes tudi preselila. Jaz ji bom sicer napisala še pismo, pa vendar bi rada čim prejšnji odgovor, kontakt, da vem kako in kaj. To, da ima mucke rada, kot svoje otroke vem, me ne skrbi.
Če je kdo blizu in pripravljen pomagat, naj mi javi na ZS. Lepa hvala.
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Zabava, čvekanje, šale

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov