Daj si duška

Moderator: andreja

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe jan 25, 2013 1:12 pm

Re: Daj si duška

Hehehe, Trixi, če si pa prav vabilo napisala, no :P
(Moji sosedje imajo očitno tudi pokvarjen hladilnik - na oknih imajo naloženo vse mogoče :lol: )
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe jan 25, 2013 1:17 pm

Knedl, saj lahko ješ piškote. :D Lahko smao enega, če pa več pa malo računaj kalorije. Dejstvo je da, če ješ manj kot porabiš, hujšaš. Ni pa važno od kje so kalorije in kdaj jih zaužiješ. Stvar "slabih" kalorij je samo to, da pri visokokalorični hrani količinsko poješ manj kot če bi pojedla bolj zdravo varianto te hrane. In si potem prej lačna recimo, svoj maximum vnosa kalorij si pa dosegla.

Načeloma naj bi hujšal že, če bele stvari zamenjaš za temne/ polnozrnate/...

Še ena stvar glede sladkarij - nekje sem brala, da če ješ hrano, ki zelo vpliva na raven sladkorja v krvi - npr. pečen krompir (namesto kuhanega npr.), pa kaj belega kruha (namesto temnega), .. pa še ogromno stvari,.... po kosilu prej posežeš po nečem sladkem. Ker ti zapaše.

Pa še iz moje izkušnje kar se cukra tiče - če si utrujen pojdi spat, ne jest čokolade. Če sem bolj spočita, mi take stvari manj pašejo. Medtem ko kar rabim čokolado, če bi cel dan delala, pa v preteklosti ko sem bila že čisto skurjena od vsega, spat pa nisem mogla it. In takrat se je težje upret sladkariji, ker je to hitri fix.

Glede hladilnika - eni sosedje vsako zimo balkon na polno založijo s pijačo in hrano (samo to pokrijejo z rjuho), pa jim hladilnik ziher dela. :D :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe jan 25, 2013 1:41 pm

Tok bi rada kej Srečkotu zapisala, pa ne morem, če se še tolk trudim. Dejte mi no že to frdamano plačo nakazat, če ne bom šla kanadčana u sosednjo pisarno prebutat s kakšnim kijem. :threaten: :threaten: :threaten:
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Pe jan 25, 2013 1:47 pm

Jest sem se zredila, ko sem na študiju v tujini bila v zelo neprijazno mrzlem okolju in mi ni bilo treba na špoti do predavalnice niti iz bajte stopit, Pa hrana je bila v prevelikih obrokih in (prikrito) premastna.
Trenutno sem malo zmanjšala težo in je ne povečujem, pazim na maščobe, kuham z malo oljčnega ali sezamovega olja, poskušam jest več manjših obrokov, polnozrnate zadeve...Sem pa slabič glede kofeta in mleka (brez laktoze); kofeta si ne pustim vzet sploh. Občasno kaj sladkega: domači muffini iz polnozrnate moke in brez masla, kvalitetna čokolada (beri: velik delež kakava). Aja, pa nč gaziranih in sladkanih pijač - voda in nesladkani čaji, limonin sok v vodi...opcij je ogromno, za vse okuse.

Ugotovila sem tudi, da po nekaj časa nejedenja čipsov in umetnih roladic le-te zadeve sploh ne pašejo več. Rekreiram se pa po (vsaj) 2krat na teden uro in pol, da se spotim; vmes se še poskušam zdisciplinirat. In vseeno vem, da se bo špehka okoli trebuha najtežje znebit. Prej (hudiča) ni bilo sploh... :rolleyes:
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Pe jan 25, 2013 1:49 pm

taperverčki je napisal/-a:Tok bi rada kej Srečkotu zapisala, pa ne morem, če se še tolk trudim. Dejte mi no že to frdamano plačo nakazat, če ne bom šla kanadčana u sosednjo pisarno prebutat s kakšnim kijem. :threaten: :threaten: :threaten:

Sam ne mi slovenca pretepst...ga rabim celega. :P :truce:
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Pe jan 25, 2013 1:51 pm

Aja, Duško, ko sem že tukaj...bi bilo čist fajn, če bi tole danes uspelo. Daj, zrihtaj, da sem bila tistim trem danes še bolj všeč, kot se mi je zdelo. 8) Pa da so ostali nepismeni. :devil:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe jan 25, 2013 2:02 pm

Rožica, se bo že umaknu, ko bo začelo padat. :devil:
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Pe jan 25, 2013 2:08 pm

Al ti bo pa pomagal tepst! :aggressive: 8)

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Koper

Odgovor Pe jan 25, 2013 4:14 pm

Nisem še utegnila v miru pregledati, kar sem pa videla pa je bolno ...pozitivno je vsaj to, da priporočajo s/k in notranje bivanje, sem pa med ostalim zasledila še tole: "to provide eradication facilities for unregistered cats, and encourage people to trap and turn in unwanted cats on their property".
Link:
http://garethsworld.com/catstogo/
Pacient, da te kap.
Your Cat: Simple New Secrets to a Longer, Stronger Life
by Elizabeth M. Hodgkins
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe jan 25, 2013 4:58 pm

knedl, jaz prisegam na plavanje; prej sem tekla in kolesarila, pa mi je špeh na trebuhu kar obstal, po 10 dneh na bazenu pa sem že videla veliko spremembo. Po 1 mesecu ga nimam več (saj nekaj blazno ga nisem nikoli imela, ampak je pa bil vztrajen). Pa še kalorij mi ni bilo treba nič šteti. :D
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe jan 25, 2013 6:01 pm

jaz tudi prisegam na plavanje, pa celulit tudi zgine, saj ne da bi ga kdaj imela, tak pravijo no :P
"Ein Tier zu retten verändert nicht die Welt.
Aber die ganze Welt verändert sich für dieses eine Tier." Tierschutzverein München
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe jan 25, 2013 6:18 pm

Knedlova, j'z mam en dober nasvet... samo ga ne smem klele napisat! :P
»You move to an area and you multiply until every natural resource is consumed and the only way you can survive is to spread to another area. There is another organism on this planet that follows the same pattern. Do you know what it is? A virus.« Matrix
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ravne na Koroškem

Odgovor Pe jan 25, 2013 7:51 pm

Meni skoz niha teža (grem za 2kg gor pa spet dol,...), sem pa že večkrat tako za malo shujšala, če nisem večerjala :blush: Vem, da ni najbolj zdravo pa tudi npr. prvi teden ni lahko. Sem se pa pred parimi tedni resno zamislila nad svojim jedilnikom in sem sedaj zajtrke ter večerje spremenila iz čokolino in čokolino ( :D ) na smoothije iz pšeničnih otrobov, veliko sveže stisnjenih sokov, črn, polnozrnat kruh, skuta, zelenjava, ovseni kosmiči, navadni jogurt,...Pa več vode spijem čez dan, čeprav se mi še vedno upira, ker nisem navajena toliko pit. Bi pa rabila še eno brco kar se gibanja tiče :D Ali pa svoj bazen, uff potem bi veliko plavala :P
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe jan 25, 2013 8:09 pm

ugotavljam, da glede na to, kake količine cukra in vseh ostalih svinarij pobašem v enem dnevu, seveda brez da bi sploh še pomislila na telovadbo (kaj šele da bi se jo dejansko lotila), morač rečt, da še dobr zgledam. se bom potrudila, da čim bolj zdravo hrano jemo, kar delam na tem že itak odkar je smrkla prišla, moram še razmislit v kaj naj zakamufliram recimo ovsene kosmiče in jih dam mojmu na talar. sej odpovedi mi ne more dat :D . hvala vam za vse izkušnje.
“Dogs come when they're called; cats take a message and get back to you later.” Mary Bly
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe jan 25, 2013 8:51 pm

taperverčki je napisal/-a: Ej, deluje še z mački! Odkar majo kameno strelo v posodicah z vodo, hodijo skoz gledat kamenčke in ko so lih zraven, še malo popijejo mimogrede. Jih vidim ful bolj pogosto pit. :good:

A to imajo kr tko 'kamen' notri v posodici z vodo? Pa je treba to kameno strelo kaj 'čistit' (recimo kakšno sonce, luna...)? Pa se kdo spravi na ta kamen, pa ga skuša vn dobit?
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe jan 25, 2013 9:22 pm

Alexx je napisal/-a:Knedlova, j'z mam en dober nasvet... samo ga ne smem klele napisat! :P

tistega, "francoskega", anede? :lol:
ki se napiše "mange rien", po slovensko pa prebere "manžri"...? :P

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe jan 25, 2013 9:42 pm

KamI je napisal/-a:Meni skoz niha teža (grem za 2kg gor pa spet dol,...),

To je ful normalno. Že zjutraj in zvečer ne moreš vagat isto. Pa če malo vode zadrži telo, se hitro pozna na trebuhu in na vagi.

Zaužit moraš 3500 kcal preveč, da se dejansko zrediš za pol kilograma. Se pravi 7000 kcal za cel kilogram, kar je pa FUL hrane.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe jan 25, 2013 9:51 pm

I_love_u je napisal/-a:
taperverčki je napisal/-a: Ej, deluje še z mački! Odkar majo kameno strelo v posodicah z vodo, hodijo skoz gledat kamenčke in ko so lih zraven, še malo popijejo mimogrede. Jih vidim ful bolj pogosto pit. :good:

A to imajo kr tko 'kamen' notri v posodici z vodo? Pa je treba to kameno strelo kaj 'čistit' (recimo kakšno sonce, luna...)? Pa se kdo spravi na ta kamen, pa ga skuša vn dobit?

Spucaš ga prvič tako, da pustiš kakšnih 24h v kozarcu slane vode, pol ga pa rajši ne prijemaš z roko, da mu ne uturiš svoje vibracije. Pol naprej pa samo vodo menjavaš, če ga ne prijemaš, se nima kaj "usvinjat". Sevede ga probavajo ven dobit, zato pa hodijo več do piskra z vodo.:D

Kami, meni je teže nihala tud za 5 kil (!!!!) v nekaj dneh. Me mal hormoni hecajo pa mi voda zastaja. Včas mi v pms tednu nobeni čevlji niso več prav, ker mi tolk plavutke zatečejo. Sam če dost pijem, pa ful ni tok izrazito. :girlblush:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ravne na Koroškem

Odgovor Pe jan 25, 2013 10:39 pm

Aha, no potem je normalno :good: Sem normalna :D

Za tele kamne pa kar vidim, kako bi bilo pri nas: Val bi se bal, kaj je sedaj to v skledi in si ne bi upal pit, Pasha bi ga pa v sekundi ven spravil in verjetno stiščal pod kovter :cat:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So jan 26, 2013 12:26 am

pms=čas za radler :wacko: (hmelj...)
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Zabava, čvekanje, šale

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 25 gostov