cvetkin update

:
cvetka se ma fajn
odkrila je čar predalov, škatel in nakupovalnih vreč. kdo bi si misli, da je lahko prozorna plastična škatla tako zabavna! mislim, da jo najbolj zavede prav to, da včasih ne ve točno, ali se miš nahaja v ali zunaj škatle

vedno poskuša zelo elegantno, po mačje, skočiti vanjo ampak včasih je noge ne dohajajo in se nerodno zatakne na polovici
opazila sem tudi, da se je začela igrati z briketi (beza jih iz skledice in jih lovi po stanovanju), zato ji jih tudi jaz včasih mečem pa v škatlo, pa na posteljo, pa spet v škatlo, da se zraven še narekreira. poskušala sem tudi z žogico, v katero skriješ brikete ampak je ideja neslavno propadla (cvetka je še povohala ni, čeprav sem okoli stresla malo briketov za vabo, namesto tega pa si je postregla z vzorčno vrečko briketov:) )
šele ko sem bila na obisku pri parih prijateljicah, ki imajo tudi mačke, sem opazila, da je cvetka v bistvu precj velika mačka. zelo rada se razteguje po postelji, prav užitek ima v tem, ko čisto stegne svoje tačke! sumim, da je en tak gozdni mix, saj je precej krepka

všeč mi je to, da se večinoma lahko sama zamoti z igro, kar pa ne pomeni, da se ne "mišava" tudi skupaj. Je precej samostojna pri igri, miš leti kar visoko v zrak

veseli me to, da se je začela igrati tudi z zvončkljivimi žogicami, ki se jih je prej bala kot hudič križa. zdaj pa kar dostikrat slišim, kako se kotalijo nekje po stanovanju.
drugače pa jo včasih kličem tudi siva strela in sicer, ko sliši, da pladenjček, an katerem dobi hrano, pristane na pultu, pridrvi v kuhinjo, ne glede na to, kaj je prej počela. od hrane jo tudi noben hrup ali nemir ne more odtrgati. če se kdo sprehaja mimo, se sicer umakne, ampak samo z ritjo, gobček ostane trdno prikovan k hrani

toliko zaenkrat, kmalu pa nove zgodbe