Hrana za mačke -suha, mokra, doma pripravljena?

Zdravje, nega, vzgoja, hrana, oprema

Moderatorji: andreja, renata

Uporabniški avatar

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor So dec 01, 2012 9:32 pm

Re: Hrana za mačke -suha, mokra, doma pripravljena?

MmMm je napisal/-a:Mene pa zanima zakaj so izdelki (briketi, mokra hrana) od Hills-a slabi oz. povprečni? :scratch:

Baje naj bi imela njihova hrana zelo majhen delež mesa in preveč žit, predvsem koruze, ki je precej mačk ne prenaša. Tako sem jaz slišala, prosim popravite me, če lažem. :blush:

Moram pa povedati, da je tudi ena naša muca na Hillsu. Smo se po približno treh letih preizkušanja kakšne druge briketirane hrane obupali. Je namreč samo to in še to samo en okus. Vedno kadar vidim kakšno novo pametno hrano, fehtam vzorčke pa zaenkrat gospa ne bi drugega. Ne moreš verjet, da se po desetih letih žuljenja istega okusa ne naveliča. :rolleyes:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr dec 05, 2012 10:04 pm

Uporabniški avatar

nevidna bolha
nevidna bolha

Kraj: Ljubljana

Odgovor Če dec 20, 2012 2:23 pm

Kaj pa Almo nature briketi? Kakšno imate mnenje?
So boljši od RCja? To so prvi briketi, ki jih imata moja dva rada polek RC briketov..

http://trgovina.mrpet.si/article.asp?ArticleID=22219
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če dec 20, 2012 4:37 pm

Almo nature so zelo kvalitetni briketi.
Uporabniški avatar

nevidna bolha
nevidna bolha

Kraj: Il.B.

Odgovor Pe jan 04, 2013 6:14 pm

Mi smo poskusili veliko različnih briket, ampak najbolj se obnesejo Sanabelle Urinary :nyam: (in tudi ostale te znamke, ampak ta jim najbolj odgovarja), drugih briket skoraj ne poskusijo, smo jima še Orijen kupili, ki velja za zelo kvalitetnega, ampak je samo Čupa pojedla par briketkov, Kiki se še taknil ni :O . Ko sta bila majhna pa vem da sta bila čisto nora na Royal Canin Babycat. Od domače hrane obožujeta solato :lol: in surovo meso, Čupa poje sicer še veliko drugega, Kiki pa se samo zmrdne. :S Od konzerv pa Animonda (tiste ki imajo velik delež mesa), Almo Nature (isto), Applaws in najpogosteje Sheba - tiste ki so v kovinski embalaži in novejše. Sestava (ribje): ribji fileji (min. 45% vključuje min. 4% tuninega fileja), škrob iz tapioke. Kakšna se vam zdi kvaliteta in kaj sploh je ta škrob in zapioke? Sem brala, da so v redu, ampak bi bila rada res prepričana, ker te imata zelo rada in jih dobivata redno (imamo par korakov od bloka trgovino, tiste zgoraj naštete pa kupimo samo preko spleta/ko gremo občasno v Kp. ali Lj.).
lp.
Kiki, Čupa, Mura, Dino, Pejča *__*
http://rebeka-u.weebly.com/index.html
Uporabniški avatar

nevidna bolha
nevidna bolha

Kraj: okolica Lj.

Odgovor So jan 05, 2013 7:48 pm

pri nas se tudi naš mačji parček razvaja z rc kitten briketi, očitno morajo biti zelo okusni, če tudi največji izbirčneži kar trgajo vrečko, da bi prišli do njih... no saj še meni dišijo :blush: ehhe pa kakšen košček kuhane ali v lastnem soku pečene ribice tudi diši mojim mačjim ritam :cat: :cat:
tudi Meowing Heads briketi purr-nickety so super in zelo hranljivi (se mi zdi da sta prej sita... verjetno, ker je notri toliko dobrot) :)
sem pa hotela še Sanabelle poskusiti, pa vidim, da Superčombe nima več nič na voljo od njih :S
Ali smo mi lastniki mačk, ali mačke lastnice nas, to je zdaj vprašanje... :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So jan 05, 2013 8:07 pm

airedale10 je napisal/-a: Kakšna se vam zdi kvaliteta in kaj sploh je ta škrob in zapioke?

Tapioca je škrob, pridobljen iz brazilske rastline, natančneje iz korenine Cassave.
več info: http://en.wikipedia.org/wiki/Tapioca

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So jan 05, 2013 8:41 pm

tasha je napisal/-a:sem pa hotela še Sanabelle poskusiti, pa vidim, da Superčombe nima več nič na voljo od njih :S

Mogoče bi te znal Schesir zanimat :)

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor Ne jan 06, 2013 10:20 am

Eno vprašanje - kolikšna je zgornja priporočljiva meja soli v mačjih briketih? Vem, da so načeloma bolj slani od pasjih, me je pa presenetilo zadnjič, ko sem kupila za probo Fitness trainer (okus tuna) in so bila zrnca soli (sem probala kaj je to za en kristalček :blush: ) na briketih? :O To najbrž ni v redu, ali pač? Prosim za razvetlitev :angel: , hvala :) .
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne jan 06, 2013 10:22 am

ne, seveda ni v redu. Tako samo dvigujejo ješčnost na nepravi, mačkam škodljivi način.

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor Ne jan 06, 2013 10:38 am

Sej :( . Ampak...tu je sol dejansko fizično vidna, kaj pa tam, kjer je skrita? Ima katera to znanje, kaj naj bi pisalo na deklaraciji (pod katerim imenom se skriva sol, kolikšen procent naj bi bil vsebovan), da je še v mejah normale?
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne jan 06, 2013 11:01 am

Načelona naj je vsaj pri kvalitetni hrani ne bi bilo. Zagotovo je v hrani tipa whiskas, kitekat...ipd, žal tudi komercialni hrani drugače dobre kvalitete. Kako jo označijo, če jo sploh ne vem, se bom pa pozanimala. Zalo žalostno je, da tlačijo firme, ki naj bi proizvajale superduper kvalitetno in zelo drago hrano sol v brikete, očitno jim je figo mar za vse tiste reveže, ki predčasno končajo z odpovedjo ali boleznimi ledvic.
Lastniki mačk pa žal gledajo tudi samo na instant učinek, torej da je hrana ješča in drekec trd, kaj pa je to izboljšajo v trenutku, pa ne. Naravne sestavine zagotovo ne. Kemija, kemija in še malo kemije.
Da ne govorimo o tem, kako polivajo brikete z maščobnimi polivi za večjo ješčnost.
Uporabniški avatar

nevidna bolha
nevidna bolha

Kraj: Il.B.

Odgovor Ne jan 06, 2013 11:35 am

Mačja mama je napisal/-a:
airedale10 je napisal/-a: Kakšna se vam zdi kvaliteta in kaj sploh je ta škrob in zapioke?

Tapioca je škrob, pridobljen iz brazilske rastline, natančneje iz korenine Cassave.
več info: http://en.wikipedia.org/wiki/Tapioca

In je ta tapioca zdrava za mačke (oz. sprejemljiva), ali konzerva ni ravno kvalitetna če ima to noter? :S
Kiki, Čupa, Mura, Dino, Pejča *__*
http://rebeka-u.weebly.com/index.html

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor Ne jan 06, 2013 11:37 am

helena je napisal/-a: Kako jo označijo, če jo sploh ne vem, se bom pa pozanimala.

Hvala za to :good: - verjamem, da se vseeno malo bolj spoznate na te reči :) . Sicer našim mačonarjem kupujem različne firme (kvalitetnih :S ) briketov, da jim popestrim jedilnik...Acana in Orijen žal nista šla v promet, tako da kombiniramo Schesir, Sanabelle, Royal canine(dentalne), Trainer (dokler nisem zagledala tele soli not :O ), Meowing heads moram zamenjat za "odrasle" (kitten niso več užitni :girlblush: ) - btw. bo kdaj prišla na trg tudi kaka light verzija?...v glavnem pester nabor, ne bi jim pa rada dolgoročno škodovala.

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne jan 06, 2013 12:09 pm

Sol bi bila označena kot sodium selenite pomoje, v prevodu sem vidla da pri nas piše natrijev selenit.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ravne na Koroškem

Odgovor Ne jan 06, 2013 12:15 pm

Na Trainerju piše pa kar jedilna sol.

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne jan 06, 2013 12:19 pm

Sem šla brat sestave ja, vidim da je med sestavinami navedena sol. Ostale hrane, kolikor sem jih pregledala, imajo pa med aditivi napisano sodium... in koliko ga je na kg. Trainer tam nima nič soli napisane, vsaj pri tej hrani katero sem izbrala, tako da jo zgleda dodajo samo "od zunaj".

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne jan 06, 2013 12:23 pm

Eh, sem pa en drug okus izbrala, pa piše drugače. Pa je omenjen sodium selenite. Tko da je zgleda treba pogledat kar vsako vrečo posebaj. Čeprav je sodium selenite v vsaki hrani pomoje, samo je treba pogledat količine. Hrani, ki ima pa prav vidno sol, bi se pa izogibala.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne jan 06, 2013 12:27 pm

sol dodajat v mačjo hrano, dile jim satanske :dash:
Trainer se pri nas ni obnesel, sem dobila poglede, kot da jim žeblje dajem, še dobro :rolleyes:
RC junkijev je itak polno, tudi pri nas so bili; menda RC brikete na koncu povaljajo v mastni zmesi, ki diši po jetrcih, potem
pa navali narod, pardon mački. Od dentala sem jim do sedaj mešala Sanabelle dental zraven, ampak Sanabelle ni več to, kar je bil.
Sem zato zadnjič vzela RC dental in rezultat - vse zmečejo ven in požrejo vsak RC briket najprej, čeprav jih je v mešanici manj kot tretjina,
potem me nekaj časa gledajo, če bo tastara dala še kaj teh briketov (ne bo dala, ne kupim jih več :devil: )
šele potem so tudi ostali briketi dobri.
Mogoče bo pa od Meowinga v bodoče tudi kaj dental variante :angel:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne jan 06, 2013 12:59 pm

helena je napisal/-a:Tako samo dvigujejo ješčnost na nepravi, mačkam škodljivi način.

A to je pol fora. Mojemu Monstru se čisto zmeša če kdo poleg njega jé čips, kokice ali arašide in bo naredil VSE, ampak res VSE, da pride do teh totalno in čisto preslanih priboljškov... :O
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Mačke

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov