Sr nov 24, 2010 7:50 am Napisal/-a petra
A zakaj je tega treba? Zato, ker so ljudje še vedno prepričani, da je to "samo" žival in "samo" maček in ker je maček, se bo pa že sam zlizal! Bolno! Ampak lažje jim je tako reči, kakor pa ukrepati. Tudi jaz sem svojo muco našla povoženo, z zlomljeno tačko, pretrgano prepono in raztresenimi notranjimi organi po celi trebušni votlini. Staro 2 meseca! In potem se boriš z očitki, kaj jo sploh pobiraš, pa da jo je bolje ubiti! Muco sem pobrala, peljala veterinarju in potem se je začelo mukotrpno čakanje, da bo revica še malo zrasla, saj je bila premajhna za operacijo... Da ne omenjam posebne prehranjevalne terapije, ki smo jo morale imeti do operacije, da je preživela. Pa je preživela in zrasla v čudovito hvaležno mače. In ja, "zaprta" je v "zlati kletki", kjer strašno "trpi" od vseh dobrot, ki jih ima na voljo! Človek ne bi verjel, da mi še danes kdo očita, da sem zmešana, ker sem jo pobrala s ceste. Pa čeprav jih že celo življenje pobiram s ceste...
Upam, da se tale revček zliže in da najde svoj topel kavč in domek. Ni ga lepšega, kot en pogled hvaležnega mačkončka. In hvaležnost znajo mačice še kako pokazat.
LP,
Petra
"Until one has loved an animal, part of their soul remains unawakened."