No pa sej to sem napisala prej - ne voliti nikogar (tudi to je povsem legitimna odločitev) pomeni pristati na odločitev drugih. Razlog zakaj ne niti ni tako zelo pomemben
Vsak se sam pri sebi odloča kaj, kako in zakaj bo naredil, dejstva pa so kakršna so. V zadnjem času me precej pogosto spravljajo v bes zadeve, ki so de facto take, ampak de iure pa povsem drugačne, in veljajo take kot so pač de iure. In ja, žal v resnici tako je. Dejstvo je, da kandidira lahko pri nas vsak, za nekatera mesta z določenim številom podpisov volivcev. V prvi fazi predsedniških volitev je kar nekaj kandidatov zbiralo podpise, ampak jih nihče od njih ni zbral dovolj. V zadnjo fazo sta prišla dva - eden, ki ga podpira desnica, ki si prizadeva za dokončno uresničitev ideje o drugi republiki in drugi, ki se zavzema za kaj drugega in je po profesiji diplomat. Druge izbire ni bilo. In je nikoli tudi ni - na koncu, če v prvem krogu nihče ne dobi absolutne večine, zbiramo med dvemi. Taka so dejstva. In dejstva so, da kdor ne voli, odločitev o tem kdo bo izbran, prepusti drugim, odločenim. V mojem imenu se ni odločil nihče drug in sem torej nardila vse kar sem lahko, da Pahor ne bi bil izvoljen. Ker menim, da je to zelo slabo. Ostali pa - ne vem. Kaj pa ste naredili? Ste z izbiro bodočega predsednika zadovoljni? Ste podprli kakšnega od kandidatov, ki niso uspeli zbrat dovolj podpisov?
Na volitvah je pač tako, da lahko izbiraš samo med kandidati na glasovnici. Eni imajo srečo, da lahko obkrožijo tistega, v katerega res verjamajo, ostali moramo bit pač pragmatični. Lahko pa se namesto nas odločajo drugi. No, namesto vas. Namesto mene zagotovo ne. Ne volit je povsem legitimna odločitev, lahko je de facto znak protesta, ampak kot rečeno - zmaga kandidat, ki prejme večje število veljavnih glasovnic.
scarecrow je napisal/-a:Za "lepšega", da če je po TV, ton izklopiš, slika je pa vseno lepa.

Mislim.... mislim.... mislim....
Se bojim, da so res izbirali tudi tako...