Najprej sem imel namen napisati na dolgo in široko dejstva o stvareh, ki se vedno znova privlečejo na dan (bogastvo cerkve, davki, financiranje cerkve, plačevanje duhovnikov,…), ker to, kar si rozika napisala o tem, ni vse čisto res. Pa sem si premislil. Če bi koga resnica o tem
res zanimala, bi podatke že davno lahko pridobil. Tistim, ki ste pa na cerkev alergični, bi pa tako ali tako lahko posredoval neizpodbitne dokaze, pa še ne bi verjeli.
Cerkev je daleč od tega, da bi bila popolna, je pa tudi daleč od tega kot se jo skuša prikazati. Jaz sem veren, hodim v cerkev in sem tudi drugače precej aktiven v župniji. Z vsem kar cerkev uči in dela se ne strinjam, zato pa s svojim delom poskušam to spremeniti, kar je pa seveda malo težje kot samo stati ob strani in pljuvati.
Cerkev ni papež, cerkev niso škofi, cerkev s(m)o verniki; kakor tudi Slovenija ni Janša, ni Turk, ni Pahor, ….. ampak ljudje, ki tu živimo.
Sleepy, vprašanje o pridobivanju medijskega prostora boš morala pa nasloviti na Stresa, Turnška,… ali kdorkoli je za to zadolžen. Sicer lahko povprašam, ampak nisem siguren, da mi bodo odgovorili.

Kot pravi TiAnRu, to kar zdaj pišem je pravzaprav smetenje te teme in sem s tem zaključil.
“Cats were put into the world to disprove the dogma that all things were created to serve man.” - Paul Gray