TARA

Moderatorji: helena, renata, gipsy

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če dec 06, 2012 10:30 pm

Re: TARA

Slavica, kaj naj rečem...sej veš... :praising:
Držim pesti za Taro...da jo je mogoče zdaj pa le izučilo in se bo bolj držala hiše, srčica lepa... :angel:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor Če dec 06, 2012 10:34 pm

Ta posebna in izjemno simpatična muca bi bila lahko zelo srečna pri nekomu, ki ima mačkotesno ograjen vrt in bi lahko muca prosto hodila not in ven. Pri slavici takih pogojev namreč ni in čeprav je naredila vse, da bi muco čim bolj zadržala pri hiši (saj smo brali o zimski sobi in vratcih, pa milijontavžentih ležiščih in dekcah, seveda ima tudi najfinejšo hrano), gre muca lahko na potep, ki se vse prevečkrat konča na veterini.
Morda pa kdo pozna koga, ki ima pogoje, primerne za Taro. Tudi Banderas je bil poseben, zelo prijazen, ampak ni zdržal notri, zdaj pa je srečen muc, ker je našel prave ljudi in okolje.

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe dec 07, 2012 12:08 am

Zelo mi je žal :(

Obema enega :kiss:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe dec 07, 2012 9:56 am

:angel: Ja, prosim, pomagajte najti Tari en varen dom, kjer bi srečno dočakala čim več let.
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Kraj: Maribor

Odgovor Pe dec 07, 2012 2:57 pm

Banderasovi, bi želeli posvojili tudi njo :angel: ?

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor So dec 08, 2012 9:29 pm

Zelo mi je žal za tole. Nekaj dni že mislim nanjo, danes sem šla pogledat temo, pa tole... Kar tresem se.

Držim pesti zanjo. Buča mačja najlepša...

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne dec 09, 2012 11:16 am

Kako je Tara kaj?

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne dec 09, 2012 1:56 pm

Tara je fizično dokaj v redu (rana je čista,šivi so suhi), psihično pa zaradi prisilnega notranjega bivanja
precej manj. Ko bo prišla v fazo odklanjanja hrane, jo bom spustila ven, pa kar bo, pač bo, druge možnosti
žal nimam.

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne dec 09, 2012 4:07 pm

Me veseli, da je rana ok :good: Tisti drugi del pa nimaš kaj... čeprav upam, da se ji nič takega ne ponovi. :angel:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To jan 01, 2013 2:09 pm

Taro sem danes po skoraj šestih tednih spet spustila ven, saj je rana praktično zaceljena.
Seveda sem se psihično pripravila, da je par dni ne bo in da me bo spet skrbelo k norca, ampak glej ga zlomka -
eno uro šetnje po sončku in evo ti nje nazaj, hoče notri :O . OK, k temu je sigurno precej pripomogel smotan
Tiger, ki ji ne da sekunde miru :devil: , ampak ne bomo zdaj pikolovski :D
Dobro se je začelo tole leto, naj se tako nadaljuje :yahoo: .

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne mar 03, 2013 9:13 am

ku-ku :)

Slika
Slika

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor Ne mar 03, 2013 9:26 am

Tarica, ljubica , pazi na sebe! <3 :kiss:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne mar 03, 2013 9:37 am

želva čudovita, daj bodi no pridna! :kiss:

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne mar 03, 2013 10:27 pm

Lepa baba! :kiss:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe mar 15, 2013 8:36 pm

Tule pa nikoli ne gre nič po planih :( .
Po opazovanju skozi daljše obdobje in posvetu z bolj izkušenimi si upam trditi, da Tara ne prenese samic :S
S samci funkcionira - če je ne marajo, se jim podredi in umika, da lahko sobivajo, z mojim Sunnyjem pa sta se
celo igrala in dirkala. Samice pa napada in ustrahuje, tako moje notranje kot tudi prostoživečko.

In je danes zato spet pristala zunaj :( . Z mojimi torej ne more sobivati (kar je bil zadnji plan in smo se res trudili,da bi šlo, magari s sprehodi na oprsnici),
je prehud stres za vse; v garažo jo bom pustila, saj je mrzlo in nekje mora imeti zavetje,je pa tam štala s staroselko, katero Tara ustrahuje čedalje bolj,
da una večkrat niti ne upa jesti.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe mar 15, 2013 8:51 pm

Ah, šit :girlsad: :girlsad: .
To err is human, but to get even? THAT is divine.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe mar 15, 2013 9:06 pm

šit res.... :girlsad: Kaj pa, če bi ji iskala (kar se da varno seveda) varno notranje-zunanje okolje, kjer bi bila edina muca ali družba samcu? Tole res ni bogvekaj, vsemu trudu navkljub in je hud stres njej, ostalim mačkam in tebi... :girlsad:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So mar 16, 2013 9:12 am

Bom ponovila.

Ta posebna in izjemno simpatična muca bi bila lahko zelo srečna pri nekomu, ki ima mačkotesno ograjen vrt in bi lahko muca prosto hodila not in ven. Pri slavici takih pogojev namreč ni in čeprav je naredila vse, da bi muco čim bolj zadržala pri hiši (saj smo brali o zimski sobi in vratcih, pa milijontavžentih ležiščih in dekcah, seveda ima tudi najfinejšo hrano), gre muca lahko na potep, ki se vse prevečkrat konča na veterini.
Morda pa kdo pozna koga, ki ima pogoje, primerne za Taro. Tudi Banderas je bil poseben, zelo prijazen, ampak ni zdržal notri, zdaj pa je srečen muc, ker je našel prave ljudi in okolje.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe maj 17, 2013 7:07 pm

Nisem hotela prehitro napisat, da ne bi česa urekla, zdaj pa že upam, je preteklo zadosti časa:
Tara se je končno navadila. Ne hodi in ne valja se več po cesti, ampak odhaja za hišo za njive in travnike, kjer ni ceste več kot 2 km.
Redno kot urica pride vsak dan proti večeru nazaj, ni mi je več treba hodit iskat, spi notri vsako noč. S staroselcema Maco in Repkotom se ne marajo preveč, se pa tolerirajo in mirno sobivajo v kurilnici, vsak v svoji posteljici. Naučila se je izogibati tudi Tigru, edinemu, ki nima dostopa v hišo, ampak biva v zunanji mačji
hišici, ke ima diagnozo precejšnje smotanosti :rolleyes: (no, roko na srce, tudi Tiger se je zadnje cajte malo "odžlehtnobil" , dedci se zgleda z leti zmehčajo :D ) .

Iz srca hvala dvema članicama foruma, ki sta se trudili ji najti dom, ena ga je v bistvu že našla. Po temeljitem premisleku in več posvetih z
gipsy, ki dobro pozna "želvjo raso" :D in tudi samo Taro, sem se odločila, da ostane pri nas.
Mačka je rabila 1 leto (!), da se navadi in končno funkcionira tako,da je kar se da varno zanjo. Ne upam si je več premeščati, dvomim, da bi
se dobro končalo. Ne zaradi posvojiteljev in okolja, vem, da bi bilo krasno, ampak zaradi nje - ker je tako težko prilagodljiva.

Še zmeraj hrope kot stara lokomotiva, vendar se to ne slabša, očitno je zadeva ostala doživljenjsko in ji ne poslabšuje kvalitete življenja.Izogiba se tudi ljudem,ki jih ne pozna dobro- sem soseda prosila, naj gre proti njej in jo kliče - je zbežala. Približa se samo meni,
tako da lahko dobi antiparazitike in vse ostalo, kar rabi. To zadostuje.
Vidi se, da je srečna, zdrava in zadovoljna in upam, da tako ostane še dolgo.

To je moj zadnji zapis v tej temi, v bodoče se bo Tara javljala v naši nakavčni temi, saj se je končno tudi sama odločila, da bo ostala naša :) .
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe maj 17, 2013 7:20 pm

:yahoo: :yahoo:
ah želva želvasta... :kiss:
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na MH arhiv

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov