Nudim / iščem / kupim / podarim

Moderator: andreja

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če nov 15, 2012 1:00 pm

Re: Nudim / iščem / kupim / podarim

Hehe, ja, tudi pri nas je tako usodo dočakala piskajoča miška :D
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če nov 15, 2012 1:41 pm

:) Jaz bi tej muci (namesto dodatnih igrač) tudi privoščila še eno muco za družbo in iganje. :angel:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če nov 15, 2012 2:03 pm

Je že Trixi zapisala to, kar mi gre po glavi. Še tok fancy igrača ne more nadomestit družbe vrstnika. :)
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če nov 15, 2012 7:21 pm

Te piskajoče miške sem jaz še vedno dobila v Leclercu na Rudniku. Imaš belo ali črno barvo.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če nov 15, 2012 8:48 pm

Cats je napisal/-a:Kje bi se v Lj dobilo napihljivo "lučko" za srednje velikega psa (koker španjel)?

Če bo še kdo iskal tole, imajo jih na Pet-vetu.

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor Pe nov 16, 2012 8:30 am

Trixi je napisal/-a::) Jaz bi tej muci (namesto dodatnih igrač) tudi privoščila še eno muco za družbo in iganje. :angel:

Ja, samo žal ne gre. Malo premalo prostora je še zaenkrat in še tale mala frajla mi je dobesedno prekrižala pot:). Tako, da bom zaenkrat poskusila z igračami, glede družbe se bo pa morala zadovoljiti z mano :girlsad:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe nov 16, 2012 8:46 am

Če je prostor za eno je tudi za dve, imamo izkušnje, res. In, čudovito je bivati z dvema muckoma, ki se razumeta, neprecenljivo. :girlyes:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe nov 16, 2012 10:05 am

podpis!
Kar pogumno, ne bo ti žal.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe nov 16, 2012 10:18 am

Po mojih izkušnjah je še celo tako, da če je mačka ena, se ti postavlja pod noge, ti sitnari, se želi igrati s tabo, skratka, ti je povsod v napoto, če pa sta dve se zamotita ena z drugo in imaš veliko bolj mir pred njima. Tako da v bistvu dve mački porabita (tako se zdi) dosti manj prostora, ker se igrata druga z drugo, stran od tebe, in ju nimaš neprestano pod nogami.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe nov 16, 2012 10:28 am

Ni da ravno porabita manj prostora, temveč v igri in lovljenju dosti bolje izkoristita tega, ki ga imata na voljo.
Res nas večina ve, kakšno veselje je opazovati muce pri igri, ampak se mi zdi, da zdaj počasi že preveč težimo in silimo. ;)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe nov 16, 2012 11:31 am

taperverčki je napisal/-a:... ampak se mi zdi, da zdaj počasi že preveč težimo in silimo. ;)

AMEN!
Dajmo, prosim, toliko tolerance, da ima lahko vsak človek toliko mačk, kot jih želi in kot jih je zavestno pripravljen imeti (dokler je v zakonskih okvirih, seveda). Ker tale mantra, da "mačkov nikoli ni dovolj, da ne bi potreboval še enega" je že rahlo nadležna.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe nov 16, 2012 11:38 am

Tudi mi imamo eno zelo brihtno, ki se vsake igrače hitro naveliča. Pri njej se obnese rotiranje igrač, pa tudi to, da jo občasno pustim pod nadzorom
v kuhinjo, kamor sicer ne sme (ker je sitna do zajca in ker skoči na štedilnik tudi, če je plin prižgan :fool: ) . Tam je potem seveda vse zelo
zanimivo, rada "pomaga" pospravljati :D
Zelo koristne so kartonske škatle. Ko ji dam novo, je to veliko bolj in dlje časa zanimivo, kot bilokatera igrača. Še dlje se ubada z njo, če škatli
naredim luknje v različnih velikostih.
Je pa res zanimivo, kakšne razlike so med mucami, ene so tako pametne,da si kar fasciniran :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe nov 16, 2012 11:41 am

A igrače z mamilami smo že predlagali? Moj Jack je čist zmešan z eno mišjo, ki je polnjena z mačjo meto. Ta miš je res tok živahna, da mu skače iz enga konca sobe na durgega in jo mora ubogi muc po celi hiši lovit. Parkrat mi je že na pult priletela. Res, prav leteča je. :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe nov 16, 2012 12:25 pm

Pri nas je big hit tavelika kranjska miš - vsi trije se vsak dan večkrat igrajo z njo. Celo Mila, ki je drugače do igrač zelo zadržana, ker ji niso izziv :D
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe nov 16, 2012 12:29 pm

taperverčki je napisal/-a:A igrače z mamilami smo že predlagali? Moj Jack je čist zmešan z eno mišjo, ki je polnjena z mačjo meto. Ta miš je res tok živahna, da mu skače iz enga konca sobe na durgega in jo mora ubogi muc po celi hiši lovit. Parkrat mi je že na pult priletela. Res, prav leteča je. :)

jaaaa, mamile :crazy: . Mi imamo dve polnjeni z baldrijanom, (Alexx hvala še tu), ki kar nočet ven z gobčka, če pa sta zunaj, pa sta tudi ful leteči. Je tatemno mož zamenjal s krtom ( pa mu ni blo jasno, kak bi krt v stanovanje prišel), je bla ful panika, ko je lovil mačka naokoli, maček pa seveda ni hotel dati plena in je renčal in renčal.... :lol: :lol:
"Ein Tier zu retten verändert nicht die Welt.
Aber die ganze Welt verändert sich für dieses eine Tier." Tierschutzverein München

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor Pe nov 16, 2012 2:44 pm

Ma res ste sitne :P Mislim, da na še eno mačjo dušico nisem pripravljena, čeprav bi rada imela kar cel živalski vrt. Se mi je pa res pogled ustavil na Poppy, ampak itak mi je MH ne bi dala, ker nimam urejenih standardov, ki jih zahtevajo (balkon, okna), tako, da mi že moja frajla preglavice povzroča, ker bi rada bila povsod. Poleg tega ne vem, če bi držala še ene par štirinožne prijateljice na moji glavi vsako jutro, bi se resno bala za svoje življenje :lol:

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe nov 16, 2012 2:55 pm

Mačja mama je napisal/-a:Po mojih izkušnjah je še celo tako, da če je mačka ena, se ti postavlja pod noge, ti sitnari, se želi igrati s tabo, skratka, ti je povsod v napoto, če pa sta dve se zamotita ena z drugo in imaš veliko bolj mir pred njima. Tako da v bistvu dve mački porabita (tako se zdi) dosti manj prostora, ker se igrata druga z drugo, stran od tebe, in ju nimaš neprestano pod nogami.

Jaz mam 3, pa je ena še vedno taka kot ti opisuješ. :lol:

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe nov 16, 2012 2:59 pm

daisy85 je napisal/-a:Se mi je pa res pogled ustavil na Poppy, ampak itak mi je MH ne bi dala, ker nimam urejenih standardov, ki jih zahtevajo (balkon, okna),

Tega pa ne razumem. :S Če misliš zamrežen balkon in okna to ni noben pogoj kakor vem...
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe nov 16, 2012 4:13 pm

daisy85 je napisal/-a: ne spi, ker ko pridem domov, so tepihi zmečkani in transporter na drugi strani stanovanja

potem ji pa najbrž ni dolgčas :D najbrž uporablja vse to za poligon :)

so že pred mano dovolj povedale, jaz bi mogoče dodala samo to, da je prav, da se pove, da je mačja družba tudi opcija, predvsem zato, ker ljudje vedno kompliciramo in mislimo, koliko je z več mački dela, pa je v bistviu praktično enako, kot če imaš enega ali celo še lažje (to pišem zato, ker sem bila jaz ista in sem si težko zamislila že to, kako bom skrbela za eno mačko :D). seveda se sam odločiš o številu mačkov, ampak naj bodo prej na voljo vse informacije. v tem ne vidim nič narobe :)
pač, iz izkušenj povem, da sem jaz dolgčas med mojo odsotnostjo "preprečila" s posvojitvo še ene muce.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če nov 22, 2012 12:03 am

A bi kdo v zameno za nakazilo MH, DZZŽ Kranj ali Pomurja želel
posvojiti katero izmed naslednjih knjig?

(Večina knjig je kot novih, enkrat prebranih.).

Lucija Stepančič: Prasec pa tak
Zdenko Kodrič: Opoldne zaplešejo škornji
Nora Iuga: Deklica s tisoč gubami
Andrej Predin: Učiteljice
Gabriela Babnik: Sušna doba
J. M. Coetzee: Življenje živali
Daniel Domscheit-Berg: Wikileaks od znotraj
Seth Godin: Osrednj člen. Ste nepogrešljivi?
Christos Tsiolkas: Klofuta
Ken Schoolland: Dogodivščine Jonatana Gullibla. Odiseja svobodnih trgov.
Jey Asher: Trinajs razlogov
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Zabava, čvekanje, šale

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov