Daj si duška

Moderator: andreja

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To nov 06, 2012 7:28 am

Re: Daj si duška

malo se mi je čudno zdelo zjutraj, da mački niso skoraj nič popili, ponavadi čez noč kar precej vode zmanjka.
Še dobro, da recikliramo in sem plastenke malo bolj od blizu pogledala - bukov dedec jim je kupil vodo z okusom :fool: .
Je bil pa vsaj radodaren, je vzel dva okusa, jagodo in limono :rolleyes: .
Še dobro, da sem malim dala jaz iz plastenke, ki je bila že prej doma.
Saj zdaj se režim, ampak za dobro jutro sem ga nazijala k norca, je bil ob pol petih zjutraj v hipu buden :D
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To nov 06, 2012 7:43 am

ma lupčka mu daj raje, saj veš, da je zlat! :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor To nov 06, 2012 7:51 am

:lol: :lol: :lol: Mačke razvajene. :D
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To nov 06, 2012 1:32 pm

Kako veš, da so tvoje mačke pacifisti? Ko prihaja na balkon mačje brikete jest podgana, pol metra zraven pa drema naša prostoživečka in se sploh ne zmeni zanjo. :O Tri mačke rezidirajo na balkonu, pa se podgani še vedno zdi ok priti po hrano. :scratch:

Mimogrede, ali ima kdo kakšno idejo, kako se miroljubno zmeniti, da bi odšla kam stran? Nimam nič proti njej, ampak po mojih izkušnjah so podgane precej pogosto prenašalci leptospire in jih res ne bi imela naseljenih na vrtu.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To nov 06, 2012 2:11 pm

Mačke niso za lov na podgane, za to so psi. Na Črtomirovi v parku se je po pripovedovanju mačka stepla s podgano in jo po daljši borbi komaj ubila. Kaj se je zgodilo z ubogo, poškodovano mačko, ne vem.

Podgane prihajajo iz kanalizacije, ker ni dobro zaprta. Pridejo tudi v WC školjko skozi kanalizacijo. Plezajo po bršljanu, ki obrašča hišo in skozi odprto okno noter. Ubraniš se je samo tako, da (nepredušno) zagradiš vrt (ali pa na sosedovega vsak dan vržeš kaj slastnega).

Zato imam jaz raje miši, ker baje podgane in miši ne živijo v sosedstvu in če imaš miši, nimaš podgan.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To nov 06, 2012 2:16 pm

Hm, morda bi deloval elektronski odganjalec podgan?
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To nov 06, 2012 2:42 pm

Ja, nekaj v to smer (elektronski odganjalec) razmišljam. Če ima kdo kakšne izkušnje, bi bila hvaležna.

Ne vem, kako gre to razmerje miši/podgane. Običajno smo vedno imeli kakšno miš, skrito okrog komposta, podgane pa so bile v kanalizaciji in razen enega nepozabnega dogodka, nismo imeli srečanj z njimi. V konj. centru so v hlevih tudi mački odlično lovili podgane, prav tako pa tudi od kolegice jazbečarki.

Vrta nočem ograjevati, ker si prostoživečkoti delijo več vrtov, prav tako pa ježi prehajajo med njimi. Strupi seveda odpadejo.
V bistvu bi jo še najrajši ujela in dala pregledati, potem naj pa kar bo, če je zdrava. Samo ne vem, kako bi bil veterinar navdušen, če bi mu v živolovki prinesla podgano na pregled krvi in urina... :lol:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To nov 06, 2012 3:05 pm

Jaz imam elektronski odganjalec, ki ga lahko posodim. Mi smo hoteli nekoč odganjati faraonke, pa se ni obneslo. Načeloma je namenjen malim glodalcem ipd. ne vem pa, če moti tudi mačke in pse (bi rekla, da ja).
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To nov 06, 2012 3:06 pm

Si z veseljem sposodim, hvala. :)

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To nov 06, 2012 3:42 pm

Sporoči če bo delovalo. Imamo miš v atriju (lansko leto sta bili dve podgani). Glede na to da je tam tudi krompir, to ni preveč dobra kombinacija. :rolleyes:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To nov 06, 2012 4:57 pm

tole temo vem da vse berete zato pa prosm, da za zadnje licitacije, če koga spregledam al pozabm me cuknite ker vas je velik pa že tko bom ker pobrklala. hvala za potrpežljenje :D
“Dogs come when they're called; cats take a message and get back to you later.” Mary Bly

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To nov 06, 2012 8:18 pm

knedl je napisal/-a:tole temo vem da vse berete zato pa prosm, da za zadnje licitacije, če koga spregledam al pozabm me cuknite ker vas je velik pa že tko bom ker pobrklala. hvala za potrpežljenje :D

Ja, jaz tud ugotavljam da sm že vse pobrklala...no ne za te zdj ampak za nazaj. Bom odbrklala, sam mal bo trajal. :crazy:

Najprej disclaimer: Da ne bo pomote, moj naslednji duško ni čist napram tem poplavam pa še vsem mogočem drugem ampak mi je pa dvignl plafon že navsezgodi k sm šla v službo.

To, da je v bs3 norišnca za parkiranje vemo že najbrž vsi. To, da so najprej ukinl vse rampe z Vojkove tud vemo a ne, seveda se tožarjo...najbrž zato ker bi en rad več kasiru za parkiranje pa dejmo zdj mal izkoristiti gužvo. No dva tedna nazaj so ukinl še edino rampo (tam kjer sm jaz do zdaj vedno parkirala) tam bolj z Dunajske (ker se tud neki tožarjo, kakšno presenečenje res), no in zdj je totalna štala. Ljudje vsak dan izumijo nove kotičke za parkirat tako, da to parkirišče spominja na igrišče ne prov dobrga igralca tetrisa...ok ajde. Pridem jaz dons do avta in me je en zaparkiru tko kr počez nekam...Ker sm mela srečo in je blo na eni strani mojga avta celo več kot pol metra placa sm s petminutnim po centimeter manevriranjem nekak zlezla ven (pa vmes avto na robnik tlačla pa kaj jaz vem kaj še vse) k drgač bi se lohk sam na hupo obesla pa tm enih 20 čez sedem zjutr priredila budnico polovici naselja. Mateeeeer. Če se že greš te fore dej vsaj v ler da se da avto prestavit za tisti meter sem al pa tja. Me je mel, da bi mu to prov na listek napisala pa za brisalce zataknla pa nism najdla nobenga kulija. :ireful: :threaten: :shout:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor To nov 06, 2012 9:31 pm

Včasih smo imeli v ta namen v avtu že kar pripravljene listke z naslednjim besedilom: "Gospod, če boste tako seksali kot ste parkirali, ga nikoli ne boste imeli notri." :D
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To nov 06, 2012 9:32 pm

Pa bi mu s šminko napisala na šipo, to je pol cel hudič dol spravit :D
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr nov 07, 2012 7:10 am

Olajšana zaradi rezultata ameriških volitev. Zaspana zaradi celonočnega buljenja v CNN prenos. :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr nov 07, 2012 8:05 am

Jst sicer nisem celo noč buljila, sem pa tudi takoj zjutraj prekontrolirala :D

Žalostno je, da se v resnici ne razlikujeta prav kaj zelo dosti... obe strani večata javni dolg, vlagata v vojsko, ne preprečujeta izsekovanja deževnega gozda, vrtanja za nafto, izpustov CO2 itd... samo ena stran počne to bolj na skrivaj, druga pa bolj očitno.
Uporabniški avatar

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor Sr nov 07, 2012 8:13 am

Po mojem ga je rešil elektorski sistem glasovanja. Vseeno bravo Obama!!! :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr nov 07, 2012 8:45 am

Cats je napisal/-a:Pa bi mu s šminko napisala na šipo, to je pol cel hudič dol spravit :D

hvala za idejo. :good:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr nov 07, 2012 10:19 am

mateja je napisal/-a:
Cats je napisal/-a:Pa bi mu s šminko napisala na šipo, to je pol cel hudič dol spravit :D

hvala za idejo. :good:

Ja, hvala...pa še v torbici nosim eno tako bolj tenko (res primerno za pisanje) pa ornk rdečo. :D

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr nov 07, 2012 1:17 pm

Mačja mama je napisal/-a:Jst sicer nisem celo noč buljila, sem pa tudi takoj zjutraj prekontrolirala :D

Žalostno je, da se v resnici ne razlikujeta prav kaj zelo dosti... obe strani večata javni dolg, vlagata v vojsko, ne preprečujeta izsekovanja deževnega gozda, vrtanja za nafto, izpustov CO2 itd... samo ena stran počne to bolj na skrivaj, druga pa bolj očitno.

Kljub temu ne gre zanemarit pogledov, ki jih ima Romney na ženske, temnopolte, na samo pravico do splava, geje, pa tudi ostale stvari, ki se tičejo normalnega življenja ... In tukaj se razlikujeta.
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Zabava, čvekanje, šale

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov