Ojla, po krajšem premoru

. Čarliju, Miši in meni se je včeraj zvečer pridružila simpatična psička Pika. Pika je izjemno prijazna psička. Po pripovedi zadnjih skrbnikov je labradorka. V darilni pogodbi in potnem listu piše, da je zlati prinašalec. Meni in moji prijateljici pa deluje, da je mešanka med labradorko in zlato prinašalko. Iskreno povedano, kaj je v resnici, mi je še najmanj pomembno. Bolj pomembno mi je, da mi je ona všeč in da mi je prirasla k srcu takoj prvi trenutek, ko sem se usedla k njej v avto.
Psička ima zlo težko pasje življenje za seboj, čeprav je stara šele 4 leta. Do letošnjega maja je revica živela na verigi. Zadnje pol leta pa v garaži. Jedla je hrano za ljudi in nekaj pasje hrane. Po obnašanju psičke se vidi, da je bila zelo trpinčena

, ker se zelo veliko plazi po po trebuhu, ko se ji približam in ji hočem nadeti ovratnico ali povodec. Se mi kar smili, ko to vidim

.
Ko je včeraj prišla k meni domov, je potrebovala kar nekaj ur, da se je umirila, sprostila in ulegla na njeno ležišče, ki sem ji ga pripravila. Dobro se razume z mucami in si želi družbe z njimi, tako zelo, da se kar joče, ko se je muce izogibajo. Najbolj družaben je Čarli, ki se ji je čez dan kar nekajkrat približal.
Prepričana sem, da se bomo kmalu vživeli in da bomo prava nerazdružljiva druščina

. Najprej pa naju s Piko čaka velik podvig: v torek greva na sterilizacijo.
Dragi prijatelji, toliko za sedaj. Se vam oglasim čez kakšen dan z novimi novicami in morda fotkami

.