Sesalci, frizure, vložki...skratka, babji čvek

Moderator: andreja

Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Kraj: Maribor

Odgovor Ne okt 14, 2012 9:50 am

Re: Sesalci, frizure, vložki...skratka, babji čvek

Jaz tudi uporabljam samo dva programa (intenzivno pranje na 70 stopinj, ko je fajn umazana posoda in pa avtomatsko), pa tu in tam pride v uporabo program za steklo (40 stopinj), ko imamo obiske, ali pa ko sva se preselila in sem samo steklovje prala :) . Glede drugih funkcij pa je najbolj v uporabi zamik vklopa, včasih pa tudi polovično polnjenje. Aja, pa meni je bilo zelo pomembno, da je čimbolj tih, za kar mi ni niti malo žal.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne okt 14, 2012 10:04 am

To, da je tih, je zelo pomembno - jaz mojega hodim gledat, če še dela :good: Druga stvar, ki mi je všeč, je da na vrhu ima plitev predalček za beštek, v katerega vse lepo zložim po kategorijah, in je potem v trenutku pospravljeno. Zamika vklopa še nisem uporabljala, sem pa preprobala razne programe, večinoma uporabljam dva ali tri. Ker se pri meni posoda nabira včasih tudi po en teden, največkrat pomivam na visoki temperaturi. Model je Bosch SMS in neke številke naprej, lahko pogledam, če rabiš.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne okt 14, 2012 10:15 am

Lahko :) Itak bo bosch, samo še ne vem točno, kateri :)
Ja, glasnost je po moje zelo pomembna, ker pri nas takele zadeve (tudi pranje perila) delamo v času nižjega toka (in ni dovolj pribora za čakanje na vikend :lol: ) - zato bo tudi zamik vklopa nujen.
Mama uporablja enega takega, da me vsakič šokira, ko se zavem, da je ravno vklopljen, samo me skrbi, da je malo previsok cenovni razred :D
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne okt 14, 2012 10:32 am

Meni se zdi, da se mojega najbolj sliši ko se prazni voda. Ampak je res, da sem običajno ene 5 metrov stran. :D Če si v drugem prostoru, se pa ravno ne opazi. Mačke so prvi dan malo gledale, zdaj ga sploh ne opazijo.

To je še fajn kot je Cats omenila, da pogledaš kakšne so te "posode" notri. Jaz sem zraven dobila pač tisto za pribor, je kot taka košarica s 6 razdelki, potem se pa notri v stroju da malo prestavljat še sredinski razdelek, odvisno al maš ful krožnikov, al posod, male krožnike ali pa kozarce... načeloma je zgornji štuk nižji in je bolj za kozarce, posodice, pa dve taki strehici ima za kakšne lopatke,... spodnji je pa večji in zato bolj za lonce, krožnike.

Aja, jaz sredstva za sijaj ne uporabljam. Na začetku sem ga (ga vlivaš v tako odprtinco), pa je brezveze, zdaj samo še sol uporabljam. Pa tablete.

Ko elektriko omenjaš - potem še glede na energijski razred izbiraj.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne okt 14, 2012 10:32 am

Meni je bilo poleg vsega, kar je Cats povedala, važno tudi, da se dajo vsi predali po potrebi odstraniti in tisti vmesniki med krožniki zložiti. Da če perem nekaj ploščatega, lahko cel predal pospravim. :) Imam pa tudi Boscha.
Obžalujem pa neko modro lučko v mašini, ki se je ne da izklopiti in je prižgana vsakič, ko so vrata odprta. Zato moram namreč vedno zapreti vrata, ker pa kar traja, da se mi nabere polna mašina, mi vmes zaradi zaprtega prostora rastejo plesni po posodi, kar me neskončno iritira. Po dveh letih je hvalabogu žarnica crknila, tako da imam spet lahko odprta vratca.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne okt 14, 2012 10:50 am

All, ja, vsaj A+, jasno. Ampak na to sem itak pozorna pri vseh nakupih el. aparatov.
Mi je super, da imate toliko različnih izkušenj, da sem lahko pozorna na zadeve, na katere sama ne bi niti pomislila (tale lučka bi me po moje ob živce spravila :D )

Hvala :good: In če bo še kakšno mnenje, bom zelo hvaležna :kiss:
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein

eNa

Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Ne okt 14, 2012 11:40 am

Tudi mi imamo Boscha...
Manjka program splakovanja, ker včasih, sicer redko, ga ne napolnimo tako hitro in potem smrdi ali pa se plesen začne delati :bad: in bi bilo res fajn imet ta program!
Je pa pomembno tudi, da ti gredo krožniki sploh noter, pa ne mislim po višini, ampak po "debelini" krožnikov. Namreč: mi imamo ene take precej velike in "debele", česar seveda nismo opazili, dokler smo imeli star stroj. Sedaj pa so pri tem stroju tako ozki razmaki med tistimi "palčkami", med katere daješ krožnike, da moramo krožnike ful potisnat noter, ali pa sploh ne gredo notri :negative:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne okt 14, 2012 12:00 pm

Moj vgradni candy je prišel skupi s hišo. Ima samo dva programa: 50 in 65 stopinj. Pogrešam kakšnega hitrejšega, ker oba rabita nekaj vec kot 2 uri. Če bi imela dvotarifni tok, bi fejst pogrešala zakasnitev vklopa, tako mi je pa vseeno. Se ga sliši, ne zdi se ma pa moteče glasen. Opere dobro. Ima pa eno grozljivo lastnost. Ko opere, zapiska. In potem vsakih 15min po 3x zapiska, dokler ne odpreš vrat, zato ga ne moreš zalaufat pred spanjem, ker bo zlodej pol celo noč cvilil. :girlsad:
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne okt 14, 2012 12:04 pm

Pardon, bosch je. Vgradni, letnik 2006, oznake modela pa nikjer ne najdem.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne okt 14, 2012 6:07 pm

Top modeli Boscha ali Siemensa (v bistvu je to ista firma) imalo tole modro lučko in predal za pribor zgoraj. Modra lučka se da izklopiti, vsaj pri novejših modelih. Boschevi stroji imalo tudi avto program 45-65 stopinj, ki v bistvu sam ve, kaj mora narediti. Mimogrede- vsi programi, ki perejo dolgo porabijo malo manj elektrike, to pa delajo zato, da imajo manjšo porabo vode, ker jo pač regenerirajo. Če pa uporabite hitri program, porabi več elektrike , ker mora hitreje ogrevati vodo. Svetujem ti še, da preveri ali imaš vratica na kuhinjskih omaricah višine 72 cm ali več ( če boš kupila vgradni aparat) potem lahko kupiš xl model, pa gre malo več noter, ker je sam stroj visok od 85 cm dalje. Pa odločiti se moraš, ali boš kupila popolnoma vgradnega- potem so lučke na tleh- mimogrede najnovejši modeli na projekciji na tleh že odštevajo čas, ali delno vgradnega, potem na komandni plošči itak vidiš kaj dela. Pozorna bodi tudi na to, da se tele mrežice znotraj dajo zložiti, sploh če kdaj pomivaš več loncev in manj krožnikov.
Predal za pribor na vrhu aparata pobere nekaj prostora, zato bodi pozorna pri nakupu, če spraviš not krožnike, sploh če imaš kakšne večje.
Vse ostalo so pa že druge napisale.
"Ein Tier zu retten verändert nicht die Welt.
Aber die ganze Welt verändert sich für dieses eine Tier." Tierschutzverein München
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne okt 14, 2012 6:33 pm

Hihi, xl model ne bo potreben, ker že zdaj tuhtava, da bova morala najbrž kupiti dodatne krožnike, da bova navadnega uspela napolnit (ožji model pa zaradi postavitve omaric ne pride v poštev) :D
Hvala vsem za nasvete :good:
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Po okt 15, 2012 12:06 pm

Lučkovno situacijo rešim tako, da zgornji predal malo izvlečem in naslonim vrata nanjo. Previdno priprem, dokler lučka ne ugasne, vrata pa so še zmeraj dost odprta, da se zrači.

Splakovalni program včasih pride prav po koncu katerega drugega, sploh če ugotoviš, da so na posodi ostanki tablete oz. motni madeži. Sicer pa naj bi bilo pomivanje s soljo, praškom/tekočino in tekočino za lesk boljše za stroj, ker se voda že prej zmehča in se kamen manj nalaga.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po okt 15, 2012 12:28 pm

Rožica, vodo mehča samo sol in ta je edina, ki ščiti pomivalca. Vse ostalo je zaradi posode. :)
Perem z vsizaenegaedenzavse oz. 92-v-1 tabletami pa še vedno dodajam sol lih zato, ker tableta sama ne zmehča vode dovolj. (Sem najprej samo s tabletami prala in so se delale lise na kozarcih, odkar imam sol, jih pa ni več.)
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Po okt 15, 2012 12:57 pm

Itak, da je samo sol za mehčanje vode. :rolleyes: Pri najinem stroju je ob uporabi tablete vključena multitab funkcija, ta pa sol izključuje, kolikor vem.
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Po okt 15, 2012 1:52 pm

A slučajno "razsaja" kakšna vsesplošna utrujenost? Jst se kr ne morem pobrat, že 1 mesec se počutm čist povoženo , predvsem med tednom, čez vikend je ponavadi bolje.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po okt 15, 2012 2:08 pm

jst isto, če te kaj potolaži... kar zaspim sredi dneva, kakor hitro se kje usedem.
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Po okt 15, 2012 2:18 pm

Mačja mama je napisal/-a:jst isto, če te kaj potolaži... kar zaspim sredi dneva, kakor hitro se kje usedem.

To je to.
Me potolaži ja, hvala, tko vsaj vem, da je še kdo in da bo verjetno enkrat nehal..ker mi ni všeč tole!

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To okt 16, 2012 5:52 am

Jaz sm se tko počutla, ko mi je primanjkovalo železa...če sta vegetarijanki si privoščita en pošten krožnik rdečega zelja, kozarec ali dva rdečega vina itd. Lahko si gresta pa najprej kri pregledat pa potem naprej. :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To okt 16, 2012 5:59 am

So mi kri pregledali 14 dni nazaj in so mi rekli da je vse OK. Malo mi fali Kalija (paradižnik in banane) ampak ni izven normalnih meja, tako da nič kritičnega. Zmisli si kak drug izgovor :D

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To okt 16, 2012 6:08 am

Ma veš kako je, ko so meni nazadnje kri pregledali je bil tudi železo normalen, sicer na spodnji meji ampak za njih vse ok, jaz sm se pa še zmer počutla zanič in sm vseen pač poslušala svoje telo pa je blo boljš. Hočm rečt, da te vrednosti so povprečne (ko ti kri pregledajo) in mi nismo povprečni ampak je vsak malo drugačen in rabi česa več.
Drugače pa pri utrujenosti zihr pomaga dopust (z menjavo okolka po možnosti) in meni tudi bioenergetik. Ti pa pa razmisli kaj bi tebi. :D
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Zabava, čvekanje, šale

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov