nevidna bolha
Skrb za šibkega mucka

Leta nazaj sem imela dva dudarčka, ki sta seveda ostala pri nas, pa pred 3 leti tole svojo prestradanko, ampak se mi zdi, da sem z vsakim novim mladičkom zopet na začetku. Tale moj pikec je še večji dahhavec kot je bila moja Pici, pri svojih 3 mesecih tehta 880 gramov

Zajedalci bodo menda kmali pocrkali (v blatu vidim mrtve gliste), samo uši še občasno lezejo. Garje iz ušes smo spucali. zanima me, koliko hrane količinsko naj mu dajem. prvi dan ko je prišel k meni, je jedel celo uro (briketke in Cosma konzervico piščanček - isto kot Applaws ali Schessir), potem mu dajem smao še konzervice: Sheba ta boljša konzerva, včeraj sem kupila še Schessir vrečke 100g. Menda ga ne smem preveč nafutrat, da ne bo poču, še vedno ima kar zajeten trebušček, zato se veselim vsakega kakca, ki ga sproducira. No, včeraj zvečer je še imel drisko oz. pač ful mehko blato. Mora še junk futer od prej ven spravit, vsaj klokota mu več ne po črevah.
Kaj mi priporočate, da še lahko naredim? Po vsakem kakanju mu z vlažno blazinico obrišem ritko pa rep, če je kaj pokakan. Za jest dobi zjutraj, po službi in zvečer. Cunje (svoje) in njegove brisačke dnevno perem, prostor razkužujem z raztopino varekine.
Ko se cartava, pustim, da ga Pici ovoha (sicer piha nanj, a vseeno), a naj ji dam preventivno ampulo strongholda (ta je bolj za notranje zajedalce?)?
Hvala za odgovore pa upam da nisem preveč tečna (saj tudi vetko redno kličem