Drage moje, imam problem s svojim mačkonom. Trenutno večino časa preživim na Madžarskem in za moja dva ljubljena mačka skrbi moj dragi, ki jih pridno razvaja. Omenil mi je, da je pri Bačiju videl predel, kjer mu je odpadla dlaka. Sva najprej mislila, da sta se z Nayo kaj pretepala, pa da je to krivo, potem je še malo povprašal v službi in so rekli, da bi lahko bila alergija na hrano, včeraj pa sem prišla domov in mi sploh ni všeč, kar vidim. Po googlanju sem prišla do mikrosporije, čeprav ne vem, od kod bi jo bila lahko dobila. Oba mačka živita srečno mačje življenje na predelu dnevne sobe, balkona in občasno kuhinje (kadar je kdo poleg njiju v kuhinji), tako da ne vem. Jutri peljem mačkona k veterinarju. Čudi me tudi to, da Naya nima nikjer nobene lise. Sem pa pri sebi opazila en rdeč "flek" na prsi, pa sem mislila, da imam suho kožo. Bi to bila lahko mikrosporija? Prilagam sliko zadnje tačke mojega mačkona. Malo sem prestrašena, čeprav povsod piše, da ni razloga za skrb, potrebna je samo doslednost pri razkuževanju. Je kriv praskalnik, ki sem jima ga kupila kakšnega pol leta nazaj tukaj preko licitacij?

Bači se tudi neprestano čoha in liže in se grize.