Daj si duška

Moderator: andreja

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr sep 19, 2012 4:35 pm

Re: Daj si duška

Ko lih omenjaš soboto zjutraj...
Zakaj med tednom poštar(ca) hodi k nam med 10 in 11 dopoldne, ko sem ponavadi v službi, potem moram pa hodit na pošto iskat zadeve? In zakaj v soboto zjutraj, če je kaj za podpisat, vedno pride še pred 8 zjutraj? Aja, že vem! Zato ker v soboto zjutraj vrtec, ki je celih 5m (!!!!) stran od okna moje spalnice (!!), ne dela, pa nisem budna že ob 6:15 zaradi tuleče cliveče vreščeče otročadi. :crazy:

(sej v resnici se okol tega ne pritožujem prav dosti, ker sem itak vajena pa tko al tko vstajam zgodaj med vikendi tudi zaradi mačjih zdravil) ;)
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Obala

Odgovor Sr sep 19, 2012 5:07 pm

:scratch: ne vem kam naj povem, pa mogoče bo cepec duško vsaj tole znal porihtat:
Oxa še ne uporablja nove postle, ker ji moramo nardit po tleh en tak lesen okvir al nekaj, da bo šla njena nova postla na ta okvir, kjer bo imela vse možnosti za malo daljši rok trajanja, Oxa pa za manj časovno omejeno uživanje (recimo vsaj do posvojitve :D ). :kiss:
You dont know me, you just wish you did. :playboy:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če sep 20, 2012 6:48 am

dragi duško, a se lahko neha že tale driska, no :angel: ?

OT: pekel zmrzuje :D

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če sep 20, 2012 7:07 am

all je napisal/-a:"najboljši krompir v Evropski uniji" je spet pri nas, zdaj samo še čakam dretje krompirjevca po bloku. :rolleyes: Vsaj sobota zjutraj ni... :rolleyes:

Pri nas je to obvezno v nedeljo popoldan :rolleyes: na srečo mal pomagajo nova okna :D
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če sep 20, 2012 9:16 am

Predstavlji si tole. Zapelje en nono z avtom v tomačevski rondo. Se mal pelje, pol se ustraši, da je falil izvoz. Obrne, se pelje nazaj pogledat, ugotovi, da ni falil, spet obrne in pelje dalje. :dash: Enako ponovi še z naslednjim izvozom. :dash: Ne vem, kako se je zgodba končala, ker je pol kar ustavil sredi rondoja, ostali smo ga pa obvozili. :S
Zdej se pa še sekiram, a bi mogla ustavit in pomagat, poklicat policijo, karkoli. :girlsad:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če sep 20, 2012 9:53 am

Temu bi bilo za vzet izpit! :devil:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če sep 20, 2012 9:57 am

Mene bi po moje kap, če bi kaj takega doživela.
Ja, najbrž le ne bi bilo slabo občasno preverjati znanja in sposobnosti imetnikov vožniških dovoljenj ...
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če sep 20, 2012 10:09 am

Jaz že ves čas trdim, da veljavnost vozniškega izpita do 80 leta je absolutno predolgo. Malo nas bo imelo to srečo, da bomo pri 80 še vedno zdravi in z dobrimi refleksi. Ne pravim, da je treba starejšim vzet izpite za avto, kje pa. Samo nekje pri 60 bi postavila mejo, ko se začnejo obvezni zdravniški pregledi za podaljšat veljavnost izpita za naslednjih recimo 5 let.

Sej mene je tudi skoraj kap, ker je to naredil direkt pred mano, uni za mano je pa še po telefonu čvekal in se je zadnji milimeter pred mojo ritjo ustavil. :scare: Na srečo v samem rondoju hitrosti niso velike, tako da več kot zvite pločevine ne more bit, ampak kaj če isto dela tudi dol na avtocesti?! :girlsad:

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Koper

Odgovor Če sep 20, 2012 10:18 am

Jaz pa pogrešam druge vrste zdravniških pregledov (psiho, na primer). Malo si poglejte statistiko, katera starostna skupina voznikov povzroči daleč največ nesreč s poškodovanimi/mrtvimi.
Your Cat: Simple New Secrets to a Longer, Stronger Life
by Elizabeth M. Hodgkins
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če sep 20, 2012 10:26 am

taperverčki je napisal/-a:Jaz že ves čas trdim, da veljavnost vozniškega izpita do 80 leta je absolutno predolgo.

Kakor za koga. Je marsikdo pri 20ih veliko bolj nevaren kot marsikdo pri 80ih, samo običajno nam tele visoke cifre padejo v uč. Je za pogledat posnetke kamer z avtocest, so bili nedavno objavljeni na 24ur, recimo. Tisti, ki so celo stopili ven iz avtov - na avtocesti (!!!), so bili biiiistveno pod 80. Pa kamionisti običajno tudi nimajo 80+ let. Ne vem, če imajo leta z idiotizmom, egoizmom in ogrožanjem drugih tako tesno povezavo, da bi bilo treba meje na podlagi let postavljat. Prevoženi kilometri imajo po moje malo več veze, čeprav kamionisti tega ne potrjujejo ravno, mogoče pa še bolj siceršnji občutek, da na svetu nisi sam. Ker nenazadnje je smrtno nevarno tudi menjavanje pasov brez žmigavca, predvsem na avtocesti, pa izsiljevanje in take reči, kar se ne dnevno, pač pa urno dogaja.
Rondo na Tomačevem res ni najbolj običajen, kar pa sicer ne opravičuje neumnosti. Še dobro, da se je vse skupaj končalo brez škode. Kaj pa v takem primeru nardit pa... ne vem, najbrž če maš cajt razmišljat je lažje, kot če se šokiran znajdeš tam, ampak mogoče bi blo za vklopit vse 4 žmigavce in počakat, da nekdo (iz najbližjega avta) stričku razloži, da je to ipak krožišče, in da naj kroži, dokler ne pogrunta kje mora dol.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če sep 20, 2012 10:28 am

moksa je napisal/-a:Jaz pa pogrešam druge vrste zdravniških pregledov (psiho, na primer). Malo si poglejte statistiko, katera starostna skupina voznikov povzroči daleč največ nesreč s poškodovanimi/mrtvimi.

:good: Nekaj takega, ja. Pa vsebnost alkohola v krvi, pa take reči...
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če sep 20, 2012 10:33 am

Khm, imam kar nekaj prijateljev, ki so izpit naredili točno pri 18, ko nihče od njih ni niti približno slabo videl, zdaj pa morajo nositi očala. Ampak tega jim ni nihče napisal v vozniško dovoljenje in tudi nikoli ne bo zapisano noter, torej lahko vozijo brez tudi pri 60-ih ali 80-ih.

Jaz osebno sem mnenja, da bi morali vsaj zdravstveno stanje voznikov preverjati vsakih npr. 10 (mogoče celo manj) let (ne glede na starost), pa tudi kakšna obvezna usposabljanja o novostih v prometu vsakih nekaj let najbrž ne bi škodila.
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če sep 20, 2012 10:39 am

Ko je bil tomačevski rondo še po starem hiter, je imel moj sin čelno trčenje z nasproti vozečo 40-letnico. Tako, da leta niso ovira. Problem je v rutini. Vožnjo moraš vaditi in se ves čas prilagajati vedno večjim zahtevam, ki jih prinaša gost promet in nova cestna ureditev.

Vsekakor bi si morala zapomniti tablico in prijaviti starega. Ker če si tole upa, lahko drugič povzroči tudi kako smrt.

No, moj tast je pri 80-ih dal avto vnukinji in torej ne vozi več. Itak je zadnjih 10 let vozil samo v laboratorijskih pogojih. Hoče pa si podaljšati vozniško, da si dokaže, da je še mlad in čil! :rolleyes:

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če sep 20, 2012 11:53 am

IsKrIcA je napisal/-a:
all je napisal/-a:"najboljši krompir v Evropski uniji" je spet pri nas, zdaj samo še čakam dretje krompirjevca po bloku. :rolleyes: Vsaj sobota zjutraj ni... :rolleyes:

Pri nas je to obvezno v nedeljo popoldan :rolleyes: na srečo mal pomagajo nova okna :D

Pri nas pa na soboto zjutraj zvoni in se dere po bloku! :devil:

Čeprav sumim, da sta 2.

En ima naj krompir v EU, en pa vrti tiste stare nemške ala Modern Talking komade in samo obvešča, da ima krompir. Samo ne vem kateri zvoni. Oba sta pa ful glasna. :)

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če sep 20, 2012 12:02 pm

dragi duško, klanjam se, mačji smrkavec že od jutra ne driska več, naj tako ostane :angel:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če sep 20, 2012 12:31 pm

all pr nas se je pa moderniziral ima kar megafon in potem stoji na dvorišču na sredi blokov (da še fino odmeva) in mantra: dober slovenski krompir, krompir imamo, krompiiiiiiiiiir, krompiiiir, najboljši slovenski krompir...
Sta pa tudi dva...en pa tud samo obvešča da ima krompir. :D
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če sep 20, 2012 1:18 pm

slavica je napisal/-a:dragi duško, klanjam se, mačji smrkavec že od jutra ne driska več, naj tako ostane :angel:

pol boš pa popoldne zmatrano zgledala :scare: ....
"Ein Tier zu retten verändert nicht die Welt.
Aber die ganze Welt verändert sich für dieses eine Tier." Tierschutzverein München

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če sep 20, 2012 2:00 pm

IsKrIcA je napisal/-a:all pr nas se je pa moderniziral ima kar megafon in potem stoji na dvorišču na sredi blokov (da še fino odmeva) in mantra: dober slovenski krompir, krompir imamo, krompiiiiiiiiiir, krompiiiir, najboljši slovenski krompir...
Sta pa tudi dva...en pa tud samo obvešča da ima krompir. :D

Saj ta ima megafon na kombiju, tako da se sliši povsod :lol:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če sep 20, 2012 6:03 pm

Khm...

taperverčki je napisal/-a:Predstavlji si tole. Zapelje en nono z avtom v tomačevski rondo. Se mal pelje, pol se ustraši, da je falil izvoz. Obrne, se pelje nazaj pogledat, ugotovi, da ni falil, spet obrne in pelje dalje.

Trixi je napisal/-a:Temu bi bilo za vzet izpit! :devil:

Leia je napisal/-a:Mene bi po moje kap, če bi kaj takega doživela.
Ja, najbrž le ne bi bilo slabo občasno preverjati znanja in sposobnosti imetnikov vožniških dovoljenj ...

taperverčki je napisal/-a:Jaz že ves čas trdim, da veljavnost vozniškega izpita do 80 leta je absolutno predolgo.

moksa je napisal/-a:Jaz pa pogrešam druge vrste zdravniških pregledov (psiho, na primer). Malo si poglejte statistiko, katera starostna skupina voznikov povzroči daleč največ nesreč s poškodovanimi/mrtvimi.

Leia je napisal/-a:Khm, imam kar nekaj prijateljev, ki so izpit naredili točno pri 18, ko nihče od njih ni niti približno slabo videl, zdaj pa morajo nositi očala. Ampak tega jim ni nihče napisal v vozniško dovoljenje in tudi nikoli ne bo zapisano noter, torej lahko vozijo brez tudi pri 60-ih ali 80-ih.

visinnox je napisal/-a:Ko je bil tomačevski rondo še po starem hiter, je imel moj sin čelno trčenje z nasproti vozečo 40-letnico. Tako, da leta niso ovira.

Khm again: http://www.24ur.com/novice/slovenija/na-repu-kolone-pred-karavankami-trcila-tri-vozila.html
Tudi očala ne bi rešla takihle reči... Pa nekako tudi dvomim, da je kdo od voznikov na posnetku že blizu 80...
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če sep 20, 2012 6:13 pm

Jaz sem v obeh primerih zapisala, da bi bilo treba preverjati tako sposobnosti kot znanje voznikov in to pogosto. Za tem stojim in ne pravim, da bi očala kaj spremenila, ampak bi pa vsak, ki bi moral na x let opraviti nek pregled, bil bolj pod nadzorom in s tem bi se marsikaj lahko presejalo. Prav tako bi lahko nekdo, ki bi vsakih pet let slišal, da se v krožišču kroži, pa da se na avtocesti ne obrača, to tudi usvojil ...

Očala, ki sem jih navedla, so pa zgolj primer, koliko se lahko v nekaj (v mojem primeru okrog 10 ali manj) letih spremeni.

Žal pa tudi predobro vem, da je zdaj preveč enostavno narediti izpit za avto. Ravno pred kratkim sem slišala za primer, ko je bil inštruktor prepričan, da bo kandidat odletel, kolikor je dolg in širok, pa je vendarle ta kandidat (s kar nekaj pomembnimi napakami) izpit opravil.
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Zabava, čvekanje, šale

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 31 gostov