dva...

Moderatorji: helena, renata, gipsy

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po nov 15, 2010 11:58 pm

dva...

...ki ju je čakala današnja smrtna obsodba. Zmutili smo na način, da smo prišli do mladičev, s potencialnimi likvidatorji se bomo ukvarjali malo kasneje. Mama mladičev bo sterilizirana.
Epilog zgodbe pa vsekakor sledi. Tak ali drugačen.

Torej, dva mačja mladiča, lastniška, stara slaba 2 meseca, prehlajena in lačna.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To nov 16, 2010 12:01 am

Re: dva....

Če veste, da kdo pobija mačje mladiče, pa ne ukrepate, ste sokrivi. Krivi ravno toliko, kot tisti ki to počenja.
Četudi je to sosed, prijatelj, sorodnik, kdorkoli. V takih primerih ste po mojem mnenju krivi še bolj.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To nov 16, 2010 8:07 am

Se popolnoma strinjam. Kaj narediš v takem primeru, nekoga uradno obvestiš menda?
“Dogs come when they're called; cats take a message and get back to you later.” Mary Bly
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To nov 16, 2010 8:32 am

Prijaviš pristojnemu organu Vursa. Lahko tudi na policijo.

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor To nov 16, 2010 11:51 am

Saj vem da se bo vprašanje zdelo mogoče malce smešno in morda ne sodi ravno v to temo, ampak dejansko poznam primer, ko je grdo z živalmi ravnal nekdo zaposlen na Vursu... Ironija. Kaj storiš v tem primeru? Imela je muco, ki ni bila sterilizirana, ko pa je povrgla (in tudi prej) je morala sama loviti hrano tako za njih kot zase. Seveda so bili vsi shirani in ubogi z mamo vred. Mi smo pač tistim muckam potem pomagali sami - jih nahranili in poskrbeli za njih, mama pa je zginila kdo ve kam. Trenutno torej gospa nima nobene muce več, ampak vedno se sprašujem, kaj bom naredila če si bo ta gospa spet dobila muco. Ne morem reči da je točno tisto žival mučila v dobesednem pomenu, ampak za mene je mučenje tudi to da za žival sploh ne skrbiš, odkrito rečeno je za mene mučenje živali tudi to da jih pustiš da se prosto sprehajajo po okolici kjer jih lahko zbije avto, traktor in se jim lahko zgodi miljon slabih stvari. Po mojem mnenju so mačke hišne živali, na kar kaže tudi daljša življenjska doba saj skoraj vse notranje muce dočakajo 15 let ali več, zunanje pa 3, 4 leta, če imajo srečo. Vem pa tudi da je imela gospa že v preteklosti muco ki je povrgla, do tistih mladičev pa je "pravi čas" prišla mama od te gospe in mislim da vsi vemo kaj se je zgodilo z njimi (ona je to ponazorila s kretnjo kako nekomu zaviješ vrat). Ampak kakšne sankcije lahko pričakuješ za nekoga ki dela na Vursu? Nikakršne po moje. Resnično upam samo da si nebo nabavila nove živali, v nasprotnem primeru jo bom pa najbrž kar ukradla, kaj pa naj druga naredim... Vse besede so kot bob ob steno, ko se skušam pogovoriti z njo. In to je nekdo, ki je končal veterinarsko fakulteto... Za bruhat.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To nov 16, 2010 12:02 pm

Za zaposlene na Vursu velja popolnoma isti zakon kot za vse ostale, bi rekla, da bi si inšpektor v teh časih, ko mediji prežijo na vsako tovrstno napako, še manj upal delati kakršnekoli izjeme v postopku. če želiš, lahko pošlješ Marjeti podatke in kršitve, da ti bo pomagala.
Od kod pa si? Pod kateri OU Vursa spadate?
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To nov 16, 2010 2:46 pm

Helena če rabiš še kašn back up s poizvedovanjem se oglasi pri nas ta tečnih babah v pravnem kotičku :)
Lubčkotom pa da dobita super domove čimprej
Dogs have owners, cats have staff

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To nov 16, 2010 8:49 pm

za bruhat :bad: včasih si želim da bi svet napadle zombie mačke in se vrnile po vse te barabe...

Vrni se na MH arhiv

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov