Veterina MH

Moderatorji: helena, renata, gipsy

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Obala

Odgovor Po sep 10, 2012 7:22 pm

Re: Veterina MH

Ja, no sej so tudi dr. pred imenom pa dr. vet. med za imenom hkrati, pa bi bla lahko tudi oboje. Meni pač pade v uč. Se mi zdi pa fajn bit korekten pri teh rečeh, dr. pred imenom namreč pove nekaj čisto drugega kot dr. za imenom in ne gre zadeve prenašat kar avtomatsko. Mag. pred pa mag. za imenom in priimkom tudi recimo ni isto.
You dont know me, you just wish you did. :playboy:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po sep 10, 2012 7:53 pm

Jaz pa ne razumem v čem je razlika? Se pa pridružujem tudi čestitkam :) :clap: .
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po sep 10, 2012 10:08 pm

sleepy je napisal/-a:Ja, no sej so tudi dr. pred imenom pa dr. vet. med za imenom hkrati, pa bi bla lahko tudi oboje. Meni pač pade v uč. Se mi zdi pa fajn bit korekten pri teh rečeh, dr. pred imenom namreč pove nekaj čisto drugega kot dr. za imenom in ne gre zadeve prenašat kar avtomatsko. Mag. pred pa mag. za imenom in priimkom tudi recimo ni isto.

A dej, dej, tole je pogovorno, jaz sem vedno rekla, dr.Lončarjeva, dr. Miklavžin, dr. Knezova, dr. Butinar.....dr Kosmačeva. In bom rekla tako tudi v bodoče. Če misliš pa dlako v jajčku iskat, pa izvoli. :D
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To sep 11, 2012 12:06 am

Jst samo pravim, da je med enim in drugim razlika, niti ne majhna, dr. je uradna kratica in pri dr. spredaj bi me zanimalo recimo še iz česa.

Patricija je napisal/-a:Jaz pa ne razumem v čem je razlika?

Dr. pred imenom in priimkom je znanstveni naslov, kar pomeni, da je nekdo doktor znanosti in je zaključil podiplomski študijski program tretje stopnje.
Dr. in kar še sledi za imenom in priimkom pa pomeni strokovni naziv, pridobi pa si ga kdor uspešno zaključi dodiplomski študij medicine, dentalne medicine in veterinarstva.

Ne vem, jaz te stvari ločim. Pa ne zato, ker bi bla počena na titule, ampak ker naj bi bile te reči povezane z nekimi pridobljenim znanjem in spoštovanjem tega. Tako kot pač ni vsak veterinar ortoped, pa ne more bit vsak kirurg, pa stomatolog, pa oftalmolog, pa anestezist... ampak mora pridobit neka specialna znanja (podiplomsko izobraževanje, običajno dolgotrajno), tudi dr. ne more bit vsak. Dr. je namreč uradna (z zakonom določena) okrajšava in pomeni nekaj točno določenega. Za veterinarje je ta okrajšava dr. vet. med. Če komu to ni všeč, žal, ne morem pomagat, ampak tako pač je.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To sep 11, 2012 5:45 am

Aha, torej, ko kličeš na veterino rečeš, dober dan, lahko prosim dobim tegaintega, doktorja veterinarske medicine, na telefon? Ker sama vedno rečem, da bi imela rada doktorja tegaintega na telefon.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To sep 11, 2012 6:49 am

V bistvu jaz na srečo tako redko kličem kakšnega veta, ko pa ga, pa so v resnici dr., da tole res ne vem kaj rečem, je pa bistvena razlika med to reči doktor (ker to v resnici je) al pa napisati dr. priimek (ker to pa ni). Kadar pišem, ziher napišem korekten naziv ali pa ga v celoti spustim, če se izražam pogovorno. Ziher nobenemu ne napišem dr. pred priimkom, če to ni. Isto kot ne napišem prof. pred priimkom, če to ni, čeprav bi verjetno vprašala za profesorja tega in tega. Ker dr. je uradna in celo z zakonom določena kratica.
Ne vem no, jaz stvari vidim isto ne glede na to kdo jih počne in sploh ne vidim potrebe po kakšni obrambni reakciji. Meni se zdi prav, da smo razčistli, da dr. Kosmačeva ni dr., ampak je dr. vet. med. tistim, ki razlik ne vidijo in jim je vseeno, itak vse skupaj ne pove kaj dosti, tistim, ki pa vemo kaj je kaj, pa taka "pogovornost" sporoča nekaj povsem drugega in se mi zdi prav, da se razjasni, če sporoča nekaj neresničnega. Komu zna bit to iskanje dlake v jajcu, kot so enim iskanje dlake v jajcu uporabna dovoljenja al pa preimenovanje dokumentov "po pomoti". Isto sranje... In ker jaz pašem med tiste, ki vejo kaj je kaj (vsaj kar se tehle nazivov tiče), me je zanimalo, če je res dr.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To sep 11, 2012 7:02 am

Sleepy, ne vem al ne razumeš al kej druzga? Govorimo o POGOVORNEM izražanju, ki ga recimo meni ne bo nihče predpisoval, niti ti ne. Če želim rečt veterinarju doktor tainta, bom tako tudi rekla. Če mu ti želiš rečt karkoli drugega, mu reci.
Drugače te pa razumem, kaj želiš povedat, nič bat.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To sep 11, 2012 7:46 am

Meni je vseeno kdo kako sebi, komu al pa čemu drugemu reče, jaz ziher nič nikomur ne predpisujem. Me pa zanima na kakšni osnovi se to počne, da vem kaj je v resnici na stvari, ker kakšne stvari pač so predpisane. Zato da jaz vem kako stvari stojijo, ne da komu kaj predpisujem. :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To sep 11, 2012 9:00 am

In potem se stvari še dodatno zakomplicirajo, ko je v Italiji vsak diplomant (7. stopnja) tudi doktor, v Avstriji pa z isto stopnjo izobrazbe Herr/Frau Magister. Potem naj se pa človek znajde. :fool: :D
Mogoče bi bilo res bolje, da bi se doktorji znanosti podpisovali s PhD, ne pa z dr, ker dvomim, da bi se imenovanje veterinarjev in zdravnikov kaj spremenilo, je že preveč uveljavljeno.

V vsakem primeru, dve naši dohtarci veterinaske medicine si zaslužita medaljo za hitre in učinkovite s/k. :good: Čisto za btw so porihtale kvoto, ki je bila še v Gmajnicah na maksimumu, zraven pa še redno ambulanto furale. :clap: Bravo, punce.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To sep 11, 2012 10:47 am

Bravo! :clap:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To sep 11, 2012 11:04 am

Tudi vetka Urša cepi tako, da mačke niti ne opazijo. :good: :clap:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To sep 11, 2012 11:22 am

Na Veterini MH so ekskluzivno v Sloveniji naprodaj Pet odour sveče, ki se prodajajo le na veterinah.
Trenutno jih imamo v 12 različnih vonjih, ena sveča gori 70 ur.

Slika
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Celje

Odgovor To sep 11, 2012 1:34 pm

Čemu so pa namenjene te sveče?
Ni navadnih mačk
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To sep 11, 2012 2:13 pm

Gor piše PET ODOR EXTERMINATOR CANDLE - torej sveča za preganjanje vonja po domačih ljubljenčkih. ;)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To sep 11, 2012 2:40 pm

Kakšna pa je sestava teh sveč? :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To sep 11, 2012 6:02 pm

Mešanica parafina in soje.
Tele sveče so res čudežne, nisem verjela, dokler nisem sama probala. Pri našem številu živali, pri dveh ali treh scalcih in eni prižgani sveči ni več neprijetnega vonja.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To sep 11, 2012 9:51 pm

...in prav zanalašč si postavila na ogled taoranžno svečo, anede ... ;)
A jih bo zmanjkalo, taoranžnih, do 21.09., ko pridem s "trojčki"? Eno na stran, lepo prosim, če smem... :girlblush:

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Sr sep 12, 2012 8:39 am

Kaj pa mačji brki ?' Jeeej, moje bi jih,radovedne, vse ožgalae.. ;)

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor Sr sep 12, 2012 9:28 am

Cestitke vetkam! Pri nas smo imeli pa zal cel masaker na ledvicnem, igla je sla notri ene 4x, tamalo je blo treba konkretno dol drzat, pa je sicer ful pridna :(
We got rid of the kids. The cat was allergic.

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor Če sep 20, 2012 8:19 am

Še enkrat več moram pohvaliti veterino Mačje hiše in veterinarko Kosmačevo. Jaz sem nadvse, ampak res nadvse zadovoljna! Profesionalen in korekten pristop, odkrite besede, podrobna pojasnila in živali porihtane, kot se šika ... Si lahko želim še kaj več?
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Veterina MH

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov