Daj si duška

Moderator: andreja

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Obala

Odgovor Po sep 03, 2012 8:13 am

Re: Daj si duška

mateja je napisal/-a:
moksa je napisal/-a:Pa kaj je z vami, no! Konec avgusta - :yahoo: 8) :yahoo: :punk: :yeey:

Sklepam, da v tvojem koncu še ni meglenih juter brez sonca... :P :girlsad:

Ni! So oblačna brez sonca z vetrom v laseh. :D
You dont know me, you just wish you did. :playboy:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po sep 03, 2012 8:15 am

Glede na to, da nas je večina dala čez tisto pionirsko sranje brez kakšnih posledic, dvomim, da bo kakšno povečanje domoljubja. :truce:
Ampak čisto iskreno, meni se res ne zdi prav, da se v šoli ocene zaključujejo že začetek junija, vse ostalo v juniju pa je eno samo nategovanje in šopanje programa s športnimi, naravoslovnimi dnevi in podobnimi jajci. Mularija začne počitnice bistveno prezgodaj.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po sep 03, 2012 8:23 am

:lol: :lol: :lol: Pol pa jaz mislim, da sem nepoboljšljivi optimist. :lol: Brez posledic? :O Tole, kar mamo, so posledice, samo v drugo smer so obrnjene :P
Btw. mene je takrat čisto resno skrbelo, kaj pa bo, če me ne sprejmejo med mladince. Mislim... cele travme... prav zares me je skrbelo. :fool: Če je to dobra popotnica za prihodnost... sicer pa itak lahko sama vidiš, da ni! :lol:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po sep 03, 2012 8:25 am

A veste kej, no, zdej vam pa prov moram rečt:
preklete babe stare zagrenjene zakompleksane no!!! Še tistih par ubogih let ko lahko se mularija malo zabava, še tisto bi jim odvzele. Že tko je lajf čist u k**cu, človek se postara in umre tam nekje pri 25ih, edina tista leta ko imaš še malo nekega idealizma, ne glede na to kako fejk in zlagan je, še edina tista leta ko lahko malo živiš v neki iluziji in pravljici, jaaaa, dejmo še tisto uničit in zradirat, naj bojo mulci brezumni intelektualni sužnji že od najzgodnejših dni, dejmo ulomke in integrale v vrtec, najboljše, samo da se ne bojo slučajno kaj igrali ali meli fajn ali bili sproščeni....
Sram naj vas bo, vse po vrsti.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po sep 03, 2012 8:28 am

Po mojem mnenju itak nima politika (ali religija) kaj delati v šolah. Žal pa je to le utopija, ker slej ko prej se najde kakšen učitelj, ki se mu zdi, da mora s svojimi nazori prati glavo drugim. Na faksu, sploh na ekonomiji pa je bila to že stalna praksa. Pa kot sem slišala, tudi na FDVju (kar me sploh ne preseneča) :bad:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po sep 03, 2012 8:29 am

Itak je (politike ali religije) nobena mularija resno ne jemlje, njim je sam fajn da imajo fraj dan.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po sep 03, 2012 8:31 am

Na osnovi česa sem zaklompleksana in zagrenjena, če menim, da šolski sistem ne da otrokom dovolj? Ker se spominjam neskončnega dolgčasa med urami, ker so bile premalo zahtevne? Ker bi želela že v štartu dobiti boljšo podlago za nadaljnji študij in primerjam naše šole s kakšnimi boljše strukturiranimi? :O

Ne, ni me sram, prav nič.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po sep 03, 2012 8:38 am

sleepy je napisal/-a:
IsKrIcA je napisal/-a:"Med novostmi je tudi uvedba obvezne proslave z domoljubno vsebino za osnovnošolce ob zaključku šolskega leta. Kakšna bo ta vsebina in kako bo pripomogla k izboljšanju učnega procesa, še ni znano."

:O :O :S

http://www.rtvslo.si/slovenija/novo-sol ... bja/290679

To samo potrjuje teorijo, da nam vladajo psihopati, da jih je svet poln, pa še zakompleksani so. :fool: Psihopati so isto kot sociopati, samo da se beseda drugače začne in ko se prigrebejo do vodilnih položajev na nivoju držav, so posledice (lahko) pogubne za cele narode... :fool: :fool: :fool: Stvar je pa čisto ista kot pri tolpah, kultih, religiji... Princip je isti, sve su ostalo nianse... Če bo šlo tako naprej, bo treba zamenjat planet, ne samo državo... :S
Če bi imela osnovnošolca, bi moral špricat zaključek šolskega leta, JVM desničarsko :dash:

Ma dej, v naši dragi državi noben ne ve kaj je domoljubje...še najmanj pa tisti, ki bi uvajal proslave. Mislm ja, mejmo jih cel kup, če bodo zares domoljubne in ne politične. Če z eno besedo ne bojo omenil povojnega terorja, komunistov, partizanov in kaj-me-še-briga-česa ampak današnjo Slovenijo (aja sj res, tle nimamo kej omenjat k je vse zlo fejst v k**** - no razen športnikov).

Jaz mislm, da je čas da se odselim nekam na deželo...čimdalj od vseh sosedov pa si gojim hrano in to je to. :S
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po sep 03, 2012 8:41 am

Mačja mama je napisal/-a:preklete babe stare zagrenjene zakompleksane no!!!
...
Že tko je lajf čist u k**cu, človek se postara in umre tam nekje pri 25ih
...

Sorry no ampak jest nisem čist ziher, kdo je tle zagrenjen. rofl rofl rofl rofl
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po sep 03, 2012 8:50 am

taperverčki je napisal/-a:
Mačja mama je napisal/-a:preklete babe stare zagrenjene zakompleksane no!!!
...
Že tko je lajf čist u k**cu, človek se postara in umre tam nekje pri 25ih
...

Sorry no ampak jest nisem čist ziher, kdo je tle zagrenjen. rofl rofl rofl rofl

:lol:

Mačja mama je napisal/-a:dejmo ulomke in integrale v vrtec, najboljše, samo da se ne bojo slučajno kaj igrali ali meli fajn ali bili sproščeni....

V bistvu komot, veliko rajši kot domoljubje in verouk. Predvsem je pa to the best način, da se otroci ne ustrašijo znanosti in ugotovijo, da je zabavna in kul. Ker to je vse igra, a veš. 8) A ti še nisi slišala za zabavno matetiko? Pa hišo poskusov al kaj že je, kar je v bistvu zabavna fizika. Meni je edino žal, da nimamo učiteljev, ki bi znalo iz znanosti nardit igro, ker to vse je v bistvu igra, pol pa iz igre nardijo celo znanost... and that sucks.
Če tole niso the best igre za otroke: http://www.sciencekids.co.nz/experiments.html
8)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po sep 03, 2012 9:01 am

Ker sem očitno stopila na žulj, bi rada to razčistila: zame so bili najboljši učitelji & profesorji tisti, ki so od mene zahtevali veliko, hkrati pa so tudi ogromno dali. Žal je bilo takih le peščica, mi je bilo pa delo z njimi v veliko veselje in kljub občasnim konfliktom jih še danes spoštujem in cenim.

Tu ne gre za podajanje snovi na neskončnih urah, kjer si komaj zdržal buden, niti za integrale v osnovni šoli (čeprav je bila matematika moja največja frustracija, ker se je vedno delalo vse tako počasi, da sem morala čas zapolniti še s čim drugim), ampak da so svoje zahteve prilagodili spodobnostim posameznega učenca. Če sem jezna,če so imeli različne kriterije za odlično oceno pri posameznih dijakih/študentih? Ne, niti najmanj. Zamerila sem tistim profesorjem, ki niso znali izzvati dijaka in ga pripraviti do večje aktivnosti, ampak so ga enostavno označili za lenega/nemotiviranega in so mu s trpkim izrazom na obrazu zapisali tisto petko v redovalnico.

Žal isti proces poteka tudi na fakultetah; cel študij je usmerjen v to, da vsi naredijo, kar je že v štartu narobe. Na srečo sem bila vsaj na fakulteti že toliko zrela, da sem čas med dolgočasnimi predavanji usmerila v kaj drugega kot dopisovanje pod mizo in klepetanje s sošolci, kar sem delala v osnovni in srednji šoli, kar se mi je tudi obrestovalo, saj lahko mirno rečem, da presegam znanje marsikaterega profesorja. Zagrenjena? Niti najmanj, bi pa želela svojemu hipotetičnemu otroku nuditi kaj bolje kot je šola, kjer se časti povprečje in ne izziva k umskemu razvoju.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po sep 03, 2012 9:33 am

mateja je napisal/-a:Ker sem očitno stopila na žulj, bi rada to razčistila: zame so bili najboljši učitelji & profesorji tisti, ki so od mene zahtevali veliko, hkrati pa so tudi ogromno dali. Žal je bilo takih le peščica, mi je bilo pa delo z njimi v veliko veselje in kljub občasnim konfliktom jih še danes spoštujem in cenim.

Tu ne gre za podajanje snovi na neskončnih urah, kjer si komaj zdržal buden, niti za integrale v osnovni šoli (čeprav je bila matematika moja največja frustracija, ker se je vedno delalo vse tako počasi, da sem morala čas zapolniti še s čim drugim), ampak da so svoje zahteve prilagodili spodobnostim posameznega učenca. Če sem jezna,če so imeli različne kriterije za odlično oceno pri posameznih dijakih/študentih? Ne, niti najmanj. Zamerila sem tistim profesorjem, ki niso znali izzvati dijaka in ga pripraviti do večje aktivnosti, ampak so ga enostavno označili za lenega/nemotiviranega in so mu s trpkim izrazom na obrazu zapisali tisto petko v redovalnico.

Žal isti proces poteka tudi na fakultetah; cel študij je usmerjen v to, da vsi naredijo, kar je že v štartu narobe. Na srečo sem bila vsaj na fakulteti že toliko zrela, da sem čas med dolgočasnimi predavanji usmerila v kaj drugega kot dopisovanje pod mizo in klepetanje s sošolci, kar sem delala v osnovni in srednji šoli, kar se mi je tudi obrestovalo, saj lahko mirno rečem, da presegam znanje marsikaterega profesorja. Zagrenjena? Niti najmanj, bi pa želela svojemu hipotetičnemu otroku nuditi kaj bolje kot je šola, kjer se časti povprečje in ne izziva k umskemu razvoju.

:goodpost: :thanks:
Dogs have owners, cats have staff
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po sep 03, 2012 9:36 am

Se opravičujem za double post ampak prejšnjega mi noče več popravič čeprav sem ga hotla popravit prej kot v 30sekundah :dash:
uglavnem, čez tri ure se mi tudi uradno začnejo počitnice, takoj ko odpikam še matematiko ustni del. Duško super si se ti to zmenu.
Draga Matura, z vsem spoštovanjem in ljubeznijo KTG :kiss:
Dogs have owners, cats have staff

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po sep 03, 2012 10:20 am

Hvala vsem za podporo. <3

Glede šolstva pa se čisto strinjam z matejo. Groza me je, ko vidim urnik in pomislim koliko časa bom preživela v šoli. Od tega vsaj 30% časa za brez veze. In v teh 30% izgubiš voljo in energijo za ostalih 70%. Možgani prav zaspijo... Sem bila eno leto na Waldorfski gimnaziji. Enkrat samkrat mi ni bilo dolgčas! Niti enkrat nisem bila tako izmozgana, kot na tej šoli kjer sem sedaj, pa smo res intezivno jemali snov. Čisto vsak dan sem šla z največjim veseljem v šolo, pa čeprav so padle tudi slabe ocene (slaba podlaga iz osnovke..). Enostavno smo bili vsi tako zmotivirani, da tudi čiguma nismo imeli med poukom. :D No, predvsem pa so nas učili spoštovanja. Točno toliko kot smo spoštovali profesorje, smo "morali" tudi sebe. In profesorji nas. Tam je bil vsak človek, oseba iz katere bo nekoč nekaj nastalo. Vsakega posebaj so spodbujali da naj neki naredi iz sebe, nisi bil "samo šeen učenec". Ne želim delati propagande za to šolo, me pa veseli, ker vem da obstajajo taki profesroji.
Seveda niso vsi profesorji na ostalih šolah slabi. Imam tudi sedaj par takih, ko lahko rečem samo kapo dol, žal pa ostali, ki so očitno že zdavnaj pozabili zakaj učijo, zamorijo dan.

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Koper

Odgovor Po sep 03, 2012 12:19 pm

mateja je napisal/-a:Ker sem očitno stopila na žulj, bi rada to razčistila: zame so bili najboljši učitelji & profesorji tisti, ki so od mene zahtevali veliko, hkrati pa so tudi ogromno dali. Žal je bilo takih le peščica, mi je bilo pa delo z njimi v veliko veselje in kljub občasnim konfliktom jih še danes spoštujem in cenim.

:clap: :good: :clap:
Your Cat: Simple New Secrets to a Longer, Stronger Life
by Elizabeth M. Hodgkins
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po sep 03, 2012 2:15 pm

dragi Duško, jaz sem tako zelo zelo prijazna, da sem tetki iz sosednje firme poskenirala enih 20 listov, ker ona ne zna uporabljati svojega spejsšatl skenerja. ker ji je nekoč nekdo že pokazal, kako se to dela, pa zdaj ne zna več. :dash: moj sklep za "novo leto"? tudi "NE" je beseda. :dash:

v glavnem. tole naše šolstvo. vem dovolj, da bom raje tiho.
se strinjam z Matejo, da so daleč najboljši profesorji tisti, ki izzovejo učenčeve/dijakove/študentove možgančke. četudi (ali ker) se ne strinja z njimi. in ker ima možnost svoje nestrinjanje argumentirano izraziti.
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po sep 03, 2012 4:54 pm

Morda v nekaterih kulturah velja to, da sam sebi poserješ rep, za znamenje dobre sreče, iznajdljivosti, morda bogate žetve. :rolleyes: Ampak pri nas doma bi bili pa vseeno bolj veseli, če bi gospa samo malo bolj dvignili rep, ko so srali. :fool:

:lol: :lol: :lol:
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po sep 03, 2012 5:58 pm

Da se malo pohvalim: očitno sem opravila test za fate z odliko; tako super sem očistila moj avto in prostor, v katerem sem včasih nameščala mačke, da prijateljica, ki je hud alergik na mačjo dlako, ni imela nobene reakcije. :yahoo: :good: Da bi se mi le dalo tudi moje stanovanje tako natančno čistiti. :truce:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po sep 03, 2012 6:23 pm

:S Ne verjamem! Prove it! A maš jutri kej časa? :lol: :lol: :lol:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po sep 03, 2012 6:28 pm