Daj si duška

Moderator: andreja

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor Pe avg 31, 2012 9:45 am

Re: Daj si duška

kakšni so to ljudje no :(
Kako je Robin?
You say 'crazy cat lady' like it's a bad thing.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe avg 31, 2012 9:50 am

taperverčki je napisal/-a:Če je pa razmetaval. Baraba! :fool:
Kako lahko v tem primeru ukrepate? Kdo lahko posreduje, da je odvzem opravljen legalno?

Računamo na razsodnost ljudi , ki vrnejo mačka prostovoljno, ko vidijo, da so ga fejst pobiksali. Sodne poti so žal precej dolge.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe avg 31, 2012 9:59 am

Sem mislila, če obstaja kaj v stilu intervencije policije/VURSa zaradi mučenja. Glede na to, da je Robin v zelo slabem stanju, je lahko tudi Cufek življenjsko ogrožen. Al to deluje samo v teoriji, v praksi se pa ne?
Vsekakor pa upam, da bojo le prišli k pameti in vsaj zavoljo ljubega miru vrnili mačka. :girlsad:
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe avg 31, 2012 9:59 am

Ne deluje niti v teoriji.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe avg 31, 2012 10:00 am

taperverčki je napisal/-a:Vsekakor pa upam, da bojo le prišli k pameti in vsaj zavoljo ljubega miru vrnili mačka. :girlsad:

Upam tudi jaz.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe avg 31, 2012 10:04 am

Niti v teoriji? :O Reciva, da nekdo pretepa/strelja na/muči psa/mačka pred mojimi očmi. A v takšnem primeru ne bo haska, če pokličem pollicijo in zahtevam posredovanje? Lahko ubije žival pred mojimi očmi, pa nimam kaj narest (razen tega, da se sama fizično vmešam)? :O
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe avg 31, 2012 10:05 am

Ne vem kaj bi policija naredila glede samega dejanja, ziher pa mu ne bi vzela živali, ki jih ima doma, ker so ogrožene.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe avg 31, 2012 10:08 am

Hvala za pojasnilo. Bedno. :girlsad:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Obala

Odgovor Pe avg 31, 2012 11:52 am

taperverčki je napisal/-a:Niti v teoriji? :O Reciva, da nekdo pretepa/strelja na/muči psa/mačka pred mojimi očmi. A v takšnem primeru ne bo haska, če pokličem pollicijo in zahtevam posredovanje? Lahko ubije žival pred mojimi očmi, pa nimam kaj narest (razen tega, da se sama fizično vmešam)? :O

Policija naj bi v takem primeru povzročitelja obravnavala kot osumljenca storitve kaznivega dejanja mučenja živali, za pomoč bi poklicala inšpektorja, ki bi odredil odvzem in namestitev živali v zavetišče, v kolikor bi bila še živa. Malce težje je, če gre samo za sum in se recimo mučenje dogaja v stanovanju.

Da policija ne naredi nič ne drži ravno, mora pa imet kaj v rokah, recimo najmanj pričanje očividca. Za kazenski pregon pa se odloči tožilec.
Verjetno ima kot povsod tudi pri policiji človeški faktor nekaj vpliva, ampak jaz imam s policijo same dobre izkušnje, pa tudi če je šlo "samo" za domnevno zapuščenega/izgubljenega psa, ki ga je bilo treba samo spravit v zavetišče.

Patricija je napisal/-a:Karantena je že zdavnaj mimo, psička pa še kar v arhivu....hm....hm..........Nima smisla jih tam spraševati zanjo, ker svojega pubertetnika sem obvladala, ko je bil čas za to, z drugimi odraslimi, ki imajo podobne simptome pa se nimam volje ubadati. Nekoč se bo vse vedelo, ni je stvari na svetu, ki bi ostala skrita v nedogled.

Povsem logično. Menda ja ni kdo pričakoval kaj drugega? Več pa ne bom napisala, da ne povzročim novih travm in takih in drugačnih izlivov.
Ne, v nedogled pa skrito res ne ostane nič :)
You dont know me, you just wish you did. :playboy:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Obala

Odgovor Pe avg 31, 2012 1:27 pm

:yeey: :yeey: :yeey: Jaz sem samo danes že tolkokrat zmagala na loteriji, da evo - kupujem otok in se selim. :yahoo: Še ene parkrat zadanem, pa bom kupla kar svojo državo. :yahoo: Sej NZ je itak otok, pravzaprav :D
Na, pa pravijo, da moraš najprej srečko kupit, če hočeš kej zadet... :fool:
:lol:
You dont know me, you just wish you did. :playboy:
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor Pe avg 31, 2012 2:00 pm

Patricija je napisal/-a:Karantena je že zdavnaj mimo, psička pa še kar v arhivu....hm....hm..........Nima smisla jih tam spraševati zanjo, ker svojega pubertetnika sem obvladala, ko je bil čas za to, z drugimi odraslimi, ki imajo podobne simptome pa se nimam volje ubadati. Nekoč se bo vse vedelo, ni je stvari na svetu, ki bi ostala skrita v nedogled.

ja tko je to Patricija, važno da znajo vse zakone ki jih varujejo na pamet, pa da znajo žalit, jaz sem z njimi definitivno zaključila
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe avg 31, 2012 2:30 pm

No, praksa je tudi taka: pes sam v stanovanju in laja ponoči. Sosedi pokličejo policijo, ta gasilce, ki vlomijo in Gmajnice, ki psa odpeljejo. S psom je sicer vse v redu, ima 2 x na dan oskrbo in sprehod, ponoči je sam, ker je lastnik v bolnici.

Praksa je odvisna od teženja prijavitelja. Če ta kliče policijo na 10 min, bo ta, seveda, ukrepala. Sicer pa raje ne!

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe avg 31, 2012 3:07 pm

Khm kakšna je verjetnost, da je sestrina psička, ko je bila na obisku pr meni, tukaj pustila kakšno bolho? :truce: Neki čudnga mi je prejle na roko skočil pa včer me je neki tm po nogi srbel...mislm sj najbrž kej velka verjtnost ni (ali pač). In če glih slučajno je, kako nej se rešm mrgolazni? Nej uganem...vikend si lohk rezerviram za "sterilizirat" stanovanje?
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe avg 31, 2012 4:33 pm

Je možno, bolhe se itak prenašajo tako, da se pes nekje uleže in tam ostanejo, ne direktno s psa na psa/mačka. Če boš ukrepala hitro, se jih da znebit s temeljitim sesanjem (fino se je potem takoj vrečke od sesalca znebit) in pa mogoče s kakšnim sprejčkom proti bolham za pohištvo. Če nimaš veliko preprog in oblazinjenega pohištva ne bo panike, posteljnino samo operi. Če pa imaš celo stanovanje obloženo s preprogami ali tapisonom pa... No, moje sožalje. 8)

Aja, pa seveda - zaščiti svoje živali (mi je fuuul žal, ampak nimam pojma, kaj imaš doma :girlblush: - nas je toliko, da ne folgam).

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe avg 31, 2012 5:18 pm

Nimam nič doma...od živali :P pa sam en tepih pa kavč :D Hvala za nasvet, sesanje it is :)
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor Pe avg 31, 2012 5:38 pm

helena je napisal/-a:
taperverčki je napisal/-a:Vsekakor pa upam, da bojo le prišli k pameti in vsaj zavoljo ljubega miru vrnili mačka. :girlsad:

Upam tudi jaz.

jaz tudi

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe avg 31, 2012 5:49 pm

helena je napisal/-a:Ne vem kaj bi policija naredila glede samega dejanja, ziher pa mu ne bi vzela živali, ki jih ima doma, ker so ogrožene.

Jaz pa mislim, da ima policija v teh primerih, ko je žival življenjsko ogrožena dolžnost kontaktirati vet. inšpektorja, le ta pa mora odrediti odvzem vseh živali, ker če je ena ogrožena so ostale tudi. Če prav razumem ves sistem, kolikor sem ga do sedaj preštudirala. Če pa je žival mučena vendar ni življenjsko ogrožena pa policija prijavo poda tudi na VURS, ali se motim?

Drugače pa imam z našo policijo pozitivne izkušnje kar se tega tiče.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe avg 31, 2012 5:54 pm

Glede vsega ostalega... Kar si mislim, ne smem napisat, pa ste že ostale povedale.
Lahko samo tole rečem:
helena je napisal/-a:Po nekaj dodatnih info smo prepričani, da nam drugega mačka posvojitelj skriva.

Super!!! Prva dobra novica v celi zgodbi. Ker sem bila do tegale posta precej prepričana, da mačka ni več. Držim pesti, da ga čim prej najdete in odvzamete.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe avg 31, 2012 6:16 pm

Skriva?! Skriva??! Najprej enega skor fentajo in zdj enga skrivajo...pa fak no. Ok se bom zdj scenzurirala k drgač ne bo dobr. :bad:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe avg 31, 2012 6:17 pm

IsKrIcA je napisal/-a:Nimam nič doma...od živali :P pa sam en tepih pa kavč :D Hvala za nasvet, sesanje it is :)

:O Pogumna izjava, ni kaj. :O
"Some say I dream too big, I say they think too small." (Esther the Wonder Pig)
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Zabava, čvekanje, šale

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov