Mačja mama je napisal/-a:visinnox je napisal/-a:Tale sleepy vodi zelo, zelo zanimive samogovore, mi je žal, da kaj več ne razumem, pa očitno tudi drugi ne, ker so še vedno bolj samogovori.
Vseeno, bravo sleepy, vsaj nekaj informacij pa le razumem...

Razumemo, oh še vse preveč razumemo...
Edina stvar ki je ne razumem je, kako se ji ljubi še zmeraj smetarja špilat in se s smetko ukvarjat... jaz sem obupala že par let nazaj.
Bom na tole povsem resno odgovorila
Je treba ločit dve stvari - eno je povsem egocentričen vidik, iz katerega se mi ne ljubi špilat smetarja in mi je škoda časa, ker gre na račun sodelovanja pri uspešnejših, pozitivnejših in bolj korektnih projektih. Kolateralna škoda v obliki žalitev na osebnem nivoju (in v bližnji prihodnosti žal pričakujem nov val) sicer ni zanemarljiva, ima pa svoje čare - pove kaj o "stanju duha" na smetišču.
Drug vidik je pa zakonitost. Ko me enkrat pošteno lopne po betici raw version of reality je pa moj nagonski odziv, da ne morem bit tiho. Ne morem vedet, da nekdo deluje nezakonito in v podpiranje tega s prikrivanjem, morda prevarami in zavajanjem, lažnim prikazovanjem "prave podobe", zvleče druge, nič hudega sluteče posameznike, ki so prepričani, da podpirajo pravo in zakonito stvar. Zakonitost je seveda širši pojem in ni omejen izključno na na črno zgrajeno zavetišče in uporabo objekta brez uporabnega dovoljenja. Pravna država deluje veliko počasneje (ker imajo svoje pravice tudi kršitelji in treba je upoštevat prav vse in prehodit prav vse stopničke), kot pa se prodaja bullshit, kar na smetišču dobro vedo tudi iz izkušenj drugih, zato si lahko privoščijo žalit, zavajat in preusmerjat pozornost iz svojega nezakonitega poslovanja na "j*** zavetišča". In jaz tega preprosto ne morem spregledat, ker zelo ne maram krivic in neizmerno slabo prenašam zlorabe in laži. Se zavedam, da sem v manjšini, mi je žal, da takih "rudarjev" ni veliko več (na vseh področjih), in da take reči sicer (lahko) pripeljejo do vzpostavitve zakonitih stanj in kaznujejo prekrške, da pa žal potegnejo s seboj kup negativnih posledic za glasnike. To ni popularno početje in ljudske množice tega običajno ne nagradijo, še zlasti kadar gre za navidezno dobrodelne zadeve, ki jih zna uspešno prodajat dober manipulator. Poglejte samo pezdirja - ki je bil večkrat celo negativna osebnost tedna, pa je nam vsem priboril vračilo nekaj evrčkov in v kot spravil elektrodistributerje. Žal, tudi to je resnična resničnost.
Če citiram svoj komentar in zapis na FB bi bilo takole:
"How far would you go?"
Šlepi: "To find out the truth? Very far. Always

"
Sicer pa mi vse skupaj ni v veselje in zabavo, skušam gledat na dolgoročen cilj - zakonito poslovanje zavetišč, ki bo v korist zapuščenim živalim. Ker če pogledam nazaj, potem so stvari groteskne in preveč vzporedne, razen kvalitete oskrbe in namestitve živali, ki se jasno z leti izboljšuje povsod. Če je bilo treba zjebat MM (o svojem mnenju o "dokazih" s katerimi se je to počelo, ne bom) zaradi osebnega maščevanja in interesa se okoriščat na račun zapuščenih živali, potem je "zakon narave", da taka stvar dolgoročno propade. Če pa je bil interes poskrbet, da bo pa zdej vse drugače (zakonito, transparentno...), potem pa naj tako tudi bo. Simpl as that.

Vixen je napisal/-a:Duško, saj se spomniš, da sem ti nedolgo nazaj težila, da ni fajn, da je za rakom umrla sošolka iz gimnazije? No, tudi za kolegico s faksa je ravno tako grozno... Obe letnik 76, poročeni mamici...