Daj si duška

Moderator: andreja

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To avg 21, 2012 10:41 pm

Re: Daj si duška

Vixen je napisal/-a:Duško, saj se spomniš, da sem ti nedolgo nazaj težila, da ni fajn, da je za rakom umrla sošolka iz gimnazije? No, tudi za kolegico s faksa je ravno tako grozno... Obe letnik 76, poročeni mamici... :dash:

Žal mi je Vixen :(
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr avg 22, 2012 6:14 am

visinnox je napisal/-a:Tale sleepy vodi zelo, zelo zanimive samogovore, mi je žal, da kaj več ne razumem, pa očitno tudi drugi ne, ker so še vedno bolj samogovori.

Vseeno, bravo sleepy, vsaj nekaj informacij pa le razumem... :good:

Razumemo, oh še vse preveč razumemo...
Edina stvar ki je ne razumem je, kako se ji ljubi še zmeraj smetarja špilat in se s smetko ukvarjat... jaz sem obupala že par let nazaj.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr avg 22, 2012 6:38 am

Vixen, žal mi je :( .

No, upanje, da bo hudiček Sisi pozabila, kako se odpirajo predali, je splavalo po vodi :rolleyes: .
Že tako na policah nimam nič, ker ji je vse napoti, zdaj očitno tudi v predalih ne bomo imeli nič.
Ker če bomo imeli, bo vse ven zmetano, zglodano in strgano :devil: .
Eh ja, važno da so zdravi. Zdaj grem pa pospravljat :D
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Obala

Odgovor Sr avg 22, 2012 7:16 am

Mačja mama je napisal/-a:
visinnox je napisal/-a:Tale sleepy vodi zelo, zelo zanimive samogovore, mi je žal, da kaj več ne razumem, pa očitno tudi drugi ne, ker so še vedno bolj samogovori.

Vseeno, bravo sleepy, vsaj nekaj informacij pa le razumem... :good:

Razumemo, oh še vse preveč razumemo...
Edina stvar ki je ne razumem je, kako se ji ljubi še zmeraj smetarja špilat in se s smetko ukvarjat... jaz sem obupala že par let nazaj.

Bom na tole povsem resno odgovorila 8)

Je treba ločit dve stvari - eno je povsem egocentričen vidik, iz katerega se mi ne ljubi špilat smetarja in mi je škoda časa, ker gre na račun sodelovanja pri uspešnejših, pozitivnejših in bolj korektnih projektih. Kolateralna škoda v obliki žalitev na osebnem nivoju (in v bližnji prihodnosti žal pričakujem nov val) sicer ni zanemarljiva, ima pa svoje čare - pove kaj o "stanju duha" na smetišču.

Drug vidik je pa zakonitost. Ko me enkrat pošteno lopne po betici raw version of reality je pa moj nagonski odziv, da ne morem bit tiho. Ne morem vedet, da nekdo deluje nezakonito in v podpiranje tega s prikrivanjem, morda prevarami in zavajanjem, lažnim prikazovanjem "prave podobe", zvleče druge, nič hudega sluteče posameznike, ki so prepričani, da podpirajo pravo in zakonito stvar. Zakonitost je seveda širši pojem in ni omejen izključno na na črno zgrajeno zavetišče in uporabo objekta brez uporabnega dovoljenja. Pravna država deluje veliko počasneje (ker imajo svoje pravice tudi kršitelji in treba je upoštevat prav vse in prehodit prav vse stopničke), kot pa se prodaja bullshit, kar na smetišču dobro vedo tudi iz izkušenj drugih, zato si lahko privoščijo žalit, zavajat in preusmerjat pozornost iz svojega nezakonitega poslovanja na "j*** zavetišča". In jaz tega preprosto ne morem spregledat, ker zelo ne maram krivic in neizmerno slabo prenašam zlorabe in laži. Se zavedam, da sem v manjšini, mi je žal, da takih "rudarjev" ni veliko več (na vseh področjih), in da take reči sicer (lahko) pripeljejo do vzpostavitve zakonitih stanj in kaznujejo prekrške, da pa žal potegnejo s seboj kup negativnih posledic za glasnike. To ni popularno početje in ljudske množice tega običajno ne nagradijo, še zlasti kadar gre za navidezno dobrodelne zadeve, ki jih zna uspešno prodajat dober manipulator. Poglejte samo pezdirja - ki je bil večkrat celo negativna osebnost tedna, pa je nam vsem priboril vračilo nekaj evrčkov in v kot spravil elektrodistributerje. Žal, tudi to je resnična resničnost.
Če citiram svoj komentar in zapis na FB bi bilo takole:
"How far would you go?"
Šlepi: "To find out the truth? Very far. Always :)"

Sicer pa mi vse skupaj ni v veselje in zabavo, skušam gledat na dolgoročen cilj - zakonito poslovanje zavetišč, ki bo v korist zapuščenim živalim. Ker če pogledam nazaj, potem so stvari groteskne in preveč vzporedne, razen kvalitete oskrbe in namestitve živali, ki se jasno z leti izboljšuje povsod. Če je bilo treba zjebat MM (o svojem mnenju o "dokazih" s katerimi se je to počelo, ne bom) zaradi osebnega maščevanja in interesa se okoriščat na račun zapuščenih živali, potem je "zakon narave", da taka stvar dolgoročno propade. Če pa je bil interes poskrbet, da bo pa zdej vse drugače (zakonito, transparentno...), potem pa naj tako tudi bo. Simpl as that. :)

Slika

Vixen je napisal/-a:Duško, saj se spomniš, da sem ti nedolgo nazaj težila, da ni fajn, da je za rakom umrla sošolka iz gimnazije? No, tudi za kolegico s faksa je ravno tako grozno... Obe letnik 76, poročeni mamici... :dash:

:(
You dont know me, you just wish you did. :playboy:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr avg 22, 2012 8:09 am

Glede up. dovoljenj bi jaz na miru pustila saj, če zaradi tega pozaprejo vsa zavetišča,ki ga nimajo kaj bo pa z živalmi?
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr avg 22, 2012 8:15 am

Patricija je napisal/-a:Glede up. dovoljenj bi jaz na miru pustila saj, če zaradi tega pozaprejo vsa zavetišča,ki ga nimajo kaj bo pa z živalmi?

TOČNO o tem sem pisala nekaj vrstic višje. Uporabno dovoljenje je DOVOLJENJE za začetek uporabe objekta. Vsaj za zakonito uporabo...

sleepy je napisal/-a:Se zavedam, da sem v manjšini, mi je žal, da takih "rudarjev" ni veliko več (na vseh področjih), in da take reči sicer (lahko) pripeljejo do vzpostavitve zakonitih stanj in kaznujejo prekrške, da pa žal potegnejo s seboj kup negativnih posledic za glasnike. To ni popularno početje in ljudske množice tega običajno ne nagradijo, še zlasti kadar gre za navidezno dobrodelne zadeve, ki jih zna uspešno prodajat dober manipulator. Poglejte samo pezdirja - ki je bil večkrat celo negativna osebnost tedna, pa je nam vsem priboril vračilo nekaj evrčkov in v kot spravil elektrodistributerje. Žal, tudi to je resnična resničnost.

I rest my case...

:(
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr avg 22, 2012 8:21 am

B4 i rest my case morda še tole:

Ne stokat, da ste nategnjeni, če naravnost prosite, da bi bili. Ne stokat, če se kdaj znajdete v postopkih zaradi morebitnega sodelovanja pri goljufiji, češ da niste vedeli, da je nekaj nezakonito. Ste vedeli. In bili ste opozorjeni.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr avg 22, 2012 10:15 am

Prebrala sm celo stvarno-pravni zakonik pa še ene podobne jare kače...od vsega skp sm odnesla sam glavobol. :S
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Sr avg 22, 2012 10:55 am

Ne morem, da ne bi...je nova kolumna na to temo.

Tudi, če prebereš samo tisto, se lahko sprašujem tole: zakaj prispevek v tonu užaljenega otroka, ko bi (če ima prav) vse skupaj zmagoslavno končala s transparentnim prikazom dejstev? :fool:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr avg 22, 2012 11:40 am

Patricija je napisal/-a:Glede up. dovoljenj bi jaz na miru pustila saj, če zaradi tega pozaprejo vsa zavetišča,ki ga nimajo kaj bo pa z živalmi?

Zakaj bi bila zavetišča izjema, kar se tiče zakonitega delovanja, in ne obstaja enaka stopnja javne tolerance do npr. vrtcev, šol in bolnišnic, ki jih prav tako nujno potrebujemo? Zakaj ne bi raje zavetišča, ki tega nimajo urejenega, teh dovoljenj pridobila?
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr avg 22, 2012 12:18 pm

Se strinjam skuiki, to bi tudi živalim zagotovilo vsaj minimalne pogoje bivanja, vsaj take, da zadostijo osnovnim tehničnim normam.
Ker to, da nimaš uporabnega, seveda tudi pomeni da pred tem nimaš niti ustrezajočega gradbenega za ta namen in to seveda tudi pomeni, da imaš lahko živali v kakršnikoli namestitvi, kar dokazuje več slovenskih zavetišč.
Vursove zahteve so pa tako nizke, da ni za povedat.
V bistvu si lahko vsak registira zavetišče (kar se Vursa tiče) praktično kjerkoli, saj ne preverjajo nobenib drugih dovoljenj, obkljukajo ene par reči (po pravilniku pač) in to je to.
Za karanteno pokažeš garažo, za prostor za vet.storitve kuhinjo, za čiščenje živali kopalnico, zbiješ pred bajto ene par pesjakov, ki ustrezajo meram pravilnika in to je to. In tako funkcionira kar nekaj slovenskih zavetišč, ki so v stanovanjskih hišah, vikendih,...in še tistih na črno, vse brez papirjev in brez še česa.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr avg 22, 2012 1:21 pm

Aja, nisem vedela kaj vse lahko potegne za sabo.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr avg 22, 2012 2:36 pm

a se lahko neha s to vročino :shout:
pes se cel dan valja po ploščicah, mu hladim tačke, pa še je kar ubogi.
Sem vklopila ventilator, pa se ga pes boji, mački ga hočejo pa "ubit" :fool:
Uporabniški avatar

admin
admin

Kraj: Maribor

Odgovor Sr avg 22, 2012 2:42 pm

slavica je napisal/-a:Sem vklopila ventilator, pa se ga pes boji, mački ga hočejo pa "ubit" :fool:

Oprosti, ampak :lol: rofl :lol: rofl :lol: rofl
Uporabniški avatar

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor Sr avg 22, 2012 6:38 pm

helena je napisal/-a:Se strinjam skuiki, to bi tudi živalim zagotovilo vsaj minimalne pogoje bivanja, vsaj take, da zadostijo osnovnim tehničnim normam.
Ker to, da nimaš uporabnega, seveda tudi pomeni da pred tem nimaš niti ustrezajočega gradbenega za ta namen in to seveda tudi pomeni, da imaš lahko živali v kakršnikoli namestitvi, kar dokazuje več slovenskih zavetišč.
Vursove zahteve so pa tako nizke, da ni za povedat.

Mene ne moti toliko, če kakšno zavetišče nima uporabnega dovoljenja dokler je za živali lepo poskrbljeno. Je bolj stvar VURS-a da dopušča opravljanje dejavnosti na tak način, verjamem pa da to možnost izrabljajo tudi za slabe namestitve živali. Torej - bolj krivim VURS.
Me bolj moti pri zavetiščih kaj drugega ... zapiranje pred javnostjo kot v MB nekaj časa, laži in vzajemno metanje kakcev (v prenesenem pomenu :girlblush: ) vse naokoli.
Si pač sam izbereš koga podpiraš - zavetišče ali društvo glede na njihovo ravnanje z živalmi, trud, odnos in tako naprej... toliko z očmi nekoga, ki ni del te scene ampak samo malo spremlja... 8)
Bolj pasja kot mačja ..... zaenkrat :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr avg 22, 2012 8:42 pm

Lakis je napisal/-a:Mene ne moti toliko, če kakšno zavetišče nima uporabnega dovoljenja...

Ja sej, zato pa smo banana republika. Ker je stopnja tolerance za nezakonitosti hudo visoka. Enega ne moti eno, drugega nekaj drugega... in splošna toleranca do kršitev se povečuje. Posledično se marsikdo ne zaveda niti lastnih pravic, če pa se jih zave, pa pogosto ne ukrepa, ker so to res sitne reči. Pa več ali manj nobenemu ni prav, da imamo sranje, pa da pravna država obstaja bolj v glavah sanjačev kot pa v resnici, pa noben noče bit nategnjen, ampak nardila pa večina tudi ne bi nič. Vedno mora nekdo drug nardit nekaj drugega in nikakor tistega, kar počne, če si že drzne kaj početi. Ali bi moral pomagat ljudem namesto živalim, ali bi moral rečt to in ne tistega, glasovat tako in ne drugače, verjet temu in ne onemu, pod prste gledat tistemu in ne temu... you name it. Ker če ne nardiš vse "tisto" potem ne smeš niti "tega"... :fool: In potem se čudimo, da se ne ve kdo pije in kdo plača in kdo nas je usput nategnil. Kupimo pa itak vsak bullshit, samo da je lepo zapakiran...

Tko, za lepši večer in mogoče v razmislek: http://tvslo.si/predvajaj/rado-pezdir/ava2.140028306/

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor Sr avg 22, 2012 9:13 pm

Počasi mam dost drekačev in samooklicanih ljubiteljev žival, ki sedijo za računalnikom in lajkajo fotkice pa pišejo kjutsi komentarje, pri tem se pa njihova živalovarstvena dejavnost tudi konča... Mah dons je res en dan poln primitivnih ljudi
We got rid of the kids. The cat was allergic.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če avg 23, 2012 5:54 am

rožica je napisal/-a:Ne morem, da ne bi...je nova kolumna na to temo.

Tudi, če prebereš samo tisto, se lahko sprašujem tole: zakaj prispevek v tonu užaljenega otroka, ko bi (če ima prav) vse skupaj zmagoslavno končala s transparentnim prikazom dejstev? :fool:

:goodpost:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če avg 23, 2012 7:06 am

tema kot ponoči, zdaj pa bo en hudič :(

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če avg 23, 2012 7:24 am

ni hudiča, samo močan veter in dež, lomi veje, v eni sobi je pri oknu voda not udarila, ampak toče
pa ni, dobro je :angel:
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Zabava, čvekanje, šale

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov