udomačen tiger
Re: Notranji ali notranje-zunanji?
Nika je napisal/-a:Mi smo še vedno čisto živčniOb sicer dokaj rednih zunanjih izhodih sta praktično ves preostal čas noter čisto uživčena in mi zgledata nekako tako kot medved v živalskem vrtu - nabijata kroge za brezveze, stalno mijavkata in zaspita šele nekako iz obupa ko uvidita, da res ne bo šlo drugače. Imata vse, od najboljše hrane do maksimalne pozornosti in mi je tako hudo, ker mi ne zgledata srečna in maksimalno zadovoljna. Ne vem, a je to zgolj subjektivna ocena, ker mi še mačja psihologija ni tako jasna kot pasja, sam men se prav smilita ker ne vem kaj še naj drugega naredim da jima bo ok na dolgi rok. lulata sicer ne več, na razbijanje sem se celo navadila in lahko spim zraven, sam kaj mi to nuca če se jima učke ne svetjo kot bi se po mojem morale. sicer mi verjetno tule nihče ne more kej konkretno pomagat, sam ven sem pa vseen morala dat..
Veš kaj me še zanima: kako si predstavljaš srečno mačko?
Ker, res je, psom se "zasvetijo" oči, ko vidijo, da bodo šli na sprehod ali da prihaja kosilo ali da je čas za igro, mačkam pa ne. Mačke ne izražajo tovrstnega evforičnega zadovoljstva, njihove oči ne žarijo, prav tako se ne "smejejo" kot psi. Morda ne bi bilo slabo, če bi prišel kdo, ki ima izkušnje z mački, pogledat situacijo k vam in kot zunanji opazovalec podal mnenje, koliko sta mačka nezadovoljna in v stresu.