Hrana za mačke -suha, mokra, doma pripravljena?

Zdravje, nega, vzgoja, hrana, oprema

Moderatorji: andreja, renata

Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Sr avg 01, 2012 2:54 pm

Re: Hrana za mačke -suha, mokra, doma pripravljena?

Jaz sem moji poskušala dajati surovo meso nekaj časa in kaj sem imela od tega, posušeno in smrdljivo meso v posodici in dosti tanjšo denarnico in ja, sem nekaj časa vztrajala pa sem po nekaj tednih obupala in se več ne spuščam v to... Nevem očitno sem jo ko je bila mala toliko navadila na kvalitetne brikete in kvalitetno mehko hrano, da sedaj ne povaha popolnoma nič ostalega, razen kakšnih mačjih priboljškov. Tudi, če imava doma obiske in ji hoče kdo dat kakšen kos kake klobase se obrne vstran, medtem ko pa taščin muc poje vse kar vidi in mu je na dosegu.

Prav, pa je da vsi skrbimo za svoje muce in jih hranimo s kvalitetno hrano.

In ja moja mačka se mi zdi, da ima na trenutno kvalitetno hrano, še ko sem kupovala meso sem dala manj za meso za sebe in partnerja kot pa staneta dve njeni konzervi, in potem se človek vpraša kaj prodajajo (hvalabogu meso kupujem še samo za mačko in "izbirčne" obiske ob rojstnih dnevih) :) Sem pa zadnjič glih kazala prijateljem te njene konzerve in se niso mogli načudit kaj konzerva vsebuje. Žal je samo eno firmo, pa če nevem kaj kupim bo ostalo se zasušilo.
Kdor ne mara živali,ne mara ljudi!!!
Uporabniški avatar

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor Če avg 02, 2012 11:22 am

midva tudi zase kupujeva kvalitetno meso :D to, da so konzerve dražje od svežega mesa ti prav nič ne pove. konec koncev morejo tudi proizvajalci mačje hrane nekaj zaslužit v procesu izdelave.

Mačka sicer ni zbirčna. poje tudi ostanke iz kosila, potem ko se je mrha jedna naučila odpirat vakuumsko zaprto posodo za biološke odpadke, tako da jo moremo zdej po vsakem mesnem kosilu spraznit. res mi ni jasno kam tako malo mače spravi 4 piščančja bedra. al pa 4 tortilje. sicer brez nadeva ampak vseeno.

na začetku ji surovo meso ni dišalo, zato sem ga malo pokuhala. zdej pa z veseljem vse pomalica. je pa to pomojem čisto stvar navade. rib (razen tune v mačjih konzervah) ne mara. ribjih priboljškov se niti dotakne ne. svežo sardelo je sicer pojedla, ampak bolj z muko kot ne.

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor So avg 04, 2012 12:43 pm

Tudi pri nas ribe niso najbolj popularne, mislim jejo jih, ampak jih ne hranim prav dosti, zaradi živega srebra. :)
We got rid of the kids. The cat was allergic.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne avg 05, 2012 5:40 am

Katera riba ima najmanj drobnih kosti oz.jih je najlažje odstranit (poleg filejev osliča)? Bi
mucam spekla na žaru.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Dravograd

Odgovor To avg 07, 2012 12:34 pm

Katero mokro mačjo hrano mi priporočate? Rada bi, da je dosi sočna. Fajn je, če je v koščkih. :)
You will always be lucky if you know how to make friends with strange cats.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To avg 07, 2012 1:40 pm

Slavica, loh probaš vitkega soma. Dobis take fileje kokr od postrvi in se na žaru lepo speče.

MarryAlice, mi vsako mokro hrano naredimo sočno. V prazno vrečko/konzervico dam nekaj žlic vode, mal pomešam, da se nazvame preostalega soka, in polijem čez hrano. Moja Čupa recimo samo tole juhico popije, konzerve pa ne poje dosti. Jack pa juhice ne mara in potem poje meso, ki ga Čupka pusti. :crazy:
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To avg 07, 2012 1:56 pm

Hehe :D
Katero pa kupuješ?
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To avg 07, 2012 2:00 pm

Vse po vrsti, ker se hitro naveličajo, če je skoz ista. Mamo Schesir vrečke pa Hill's pa Versele-Laga pa Almo Natur, včasih za popestrit še kakšna Animonda....
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To avg 07, 2012 2:31 pm

Zdej sem pri Čombetu ene par sort mokre hrane naročla. Za Tachka tak vem, da bo pojedu vse. :hungry:
Problem je pri Tracy. Upam, da ji bo vsaj ena všeč. :truce:

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor Pe avg 10, 2012 9:46 pm

A ima kdo doma slučajno kakšno konzervico Almo Nature in se mu da pogledat, kaj piše na etiketi na začetku? "Je popolna, popolnoma naravna hrana..." Tako se začne moja, ker pa drugače ne kupujem te hrane, ne vem, ali gre za napako.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe avg 10, 2012 9:51 pm

Na konzervi od 140 g (piščanec in buča) piše "Je popolna, popolnoma naravna IN ZDRAVA prehrana..." Mogoče ta tvoja ni zdrava, kapaveš :D :D

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor Pe avg 10, 2012 9:59 pm

:D No ja, saj na moji je v bistvu tudi čisto tako zapisano, ampak na to nisem bila tako pozorna. Bolj me je zmotilo prvo poimenovanje, da gre za popolno hrano. :S To ni popolna hrana, temveč dopolnilna. Ne vem, kaj so zafrčkali to, najbrž bom kar pisala dobavitelju, ker take napake si pa IMO ne morejo privoščiti..

Aja, pa hvala! ;)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe avg 10, 2012 10:03 pm

Je lahko tudi popolna, kje piše, da bi morala bit dopolnilna?

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor Pe avg 10, 2012 10:09 pm

To je "complementary" range od Almo Nature, ne "complete". Piše za to linijo (Almo Nature e Classic) tako tudi na njihovi strani:
http://www.almonature.co.uk/en_gb/index ... lementary/

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor Po avg 13, 2012 11:28 am

Da ne bom na pamet govorila, sem danes dobila tudi odgovor od dobavitelja Almo Nature konzervic:

Spoštovana gospa xxx

Zahvaljujemo se vam za opozorilo. Na deklaracijah je prišlo do napake, za kar se vam iskreno opravičujemo in vam sporočamo, da bomo v kratkem popravili tekst na deklaracijah.

Želimo vam prijeten začetek novega tedna in vas lepo pozdravljamo,

xxxxxx xxxx

Torej, Almo Nature konzervice so dopolnilna prehrana in kot take naj predstavljajo le manjši del prehrane vaše mačke :)

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor Po avg 13, 2012 2:48 pm

A slučajno kdo ve če mačka ki ima normalno blato lahko je medicinsko oglje?
Sem namreč mačjemu mladičku v hrano zmešala oglje ker se nikakor driskice ne mormo rešit, se je pa tastara spravla prav veselo to tamanit.
Drugače mačja gospa še nikoli od kar je pri meni ni jedla nič drugega kot njene briketke in pa njene konzervice, je pa sedaj nebi rada kregala ko je končno še nekaj drugega probala, da nebi slučajno narobe razumela da sene sme kaj drugega jest.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po avg 13, 2012 3:01 pm

Šakti, oglje se ne prebavlja, samo veže nase snovi. Če je enkrat to pojedla, ne bo nič hudega. Pri daljšem jemanju pa lahko pride do primanjkljaja nekaterih koristnih snovi v organizmu, ker se vežejo na oglje in izločijo, namesto da bi jih telo posrkalo iz hrane.

S čim pa hraniš mladička, s katerimi briketi? Če ima drisko (in sicer normalno je in je živahen?), potem začasno umaknite vso mokro hrano, mleko za mladiče, priboljške ... in hranite samo z briketi in vodo. Če to ne bo pomagalo, bi ga jaz dala na krajšo kuro z dietnimi briketi.

Razglisten je?

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor Po avg 13, 2012 3:22 pm

Res hvala za odgovor. Sedaj vsaj vem da niti mladičku ni pametno daljše obdobje dajat oglja.
Maco na žalost še ne je briketkov ker ima komaj kaj več kot mesec dni. Driskico je pa dobil po gimpet mleku za mladičke. Nekaj časa smo ga nato hranili tako da sem spasirala pol vode pol konzerve, sedaj pa že kake tri dni sam je konzervico(sicer tako da nardi stojo na glavi v skledi :lol: )
Dali smo že celo terapijo skoz: zjutraj in zvečer oglje, sredi dneva antibiotik, konzerve za mačke na dieti pa ni pomagalo. Nato sem mu dajala neke bakterije, spet ni rezultata. Sedaj pa poskušam tako da sem mu v eno konzervico primešala kuhan riž, v drugo pa oglje pa bomo videli če bo kaj iz tega.

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor Po avg 13, 2012 3:30 pm

Razglisten še pa res ni. Se bom kar jutri do veterine spehodla da ga razveselim še s to terapijo. Pa tastara bo tudi spet čist navdušena :angel:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po avg 13, 2012 5:41 pm

Katere konzerve mu pa daješ?
In katere dietne konzerve je dobil vmes?

A antibiotik zaradi driske dobiva?
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Mačke

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost