Vegansko vegetarijanski kotiček

Moderator: andreja

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor To avg 07, 2012 3:21 pm

Re: Vegansko vegetarijanski kotiček

sleepy je napisal/-a:Jaz mam pa krizo identitete :girlblush: Nimam pojma kaj sem. Mesa ne maram že iz otroštva in ga večino življenja ne jem. Vegetarijanka nisem, ker pojem kakšen morski sadež sem in tja. Veganka sem še manj, ker tudi nekaj jajc na leto pojem (strogo bio, Tonijeva, domača ali pa vsaj iz talne reje) in pijem kavo v glavnem z (neskisanim :rolleyes: ) mlekom. Nikoli mi noben na to temo ne najeda (dovolj), da bi se lahko skozi neumorne odgovore dokopala do resnice. Kaj naj zdej? :S Bom zmedena še kr naprej? :S
Ja nič, a lahko prosim kakšne te modrece k meni pošljete, da vidim, če mi lahko pomagajo iz te dileme?
:D

mensezdi, da po definiciji vegetarijanci jedo ribe in morske sadeže.

drugač pa - zakaj bi pa tok rada mela eno nalepko oz. pasala v predalček? a ni luštno bit brez tag-a ;)

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Koper

Odgovor To avg 07, 2012 3:23 pm

zmaja je napisal/-a:mensezdi, da po definiciji vegetarijanci jedo ribe in morske sadeže.

Po definiciji že, ampak ne morejo biti vegetarijanci, če uživajo meso. Ribe in morski sadeži so meso.
Your Cat: Simple New Secrets to a Longer, Stronger Life
by Elizabeth M. Hodgkins
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To avg 07, 2012 3:31 pm

zmaja je napisal/-a:drugač pa - zakaj bi pa tok rada mela eno nalepko oz. pasala v predalček? a ni luštno bit brez tag-a ;)

:good: :good: :good:
“Cats were put into the world to disprove the dogma that all things were created to serve man.” - Paul Gray
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor Sr avg 08, 2012 4:52 pm

ČOKOLADA

Sestavine:
6 žlic kokosovega olja
8 žlic nerafiniranega sladkorja
4 žlice kakava
Kakav lahko nadomestite z rožičevo moko. V tem primeru vzamete 6 žlic rožičeve moke in 6 žlic sladkorja. Mase je približno za eno 100g čokoladno tablico.

Dodatki:
Kar vam srce poželi (nasekljani razni oreščki, kokosovi kosmiči, nasekljano posušeno sadje, metini listi, pomarančna lupina, cimet...).

Navodila za pripravo:
Stopite kokosovo olje v kozici na nizki temperaturi. Vmešajte sladkor in kakav (ali rožičevo moko) ter mešajte, dokler masa ne postane gladka. Če uporabljate dodatke, kot je npr. cimet, ga vmešate v maso. Posodico, v katero boste prelili čokolado, najprej obložite s peki papirjem, vlijte čokolado ter jo posujte z želenim posipom (narezani mandlji, …). Posodo postavite v hladilnik za 30 min.
Cats are my favorite people.
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Kraj: večinoma Ljubljana

Odgovor Sr avg 08, 2012 9:02 pm

Ali ste opazili, da pri nas (ne vem kako točno je s tem v "zahodi" tujini), ne-vegeterjanci (še manj ne-vegani) nikoli, ampak res nikoli ne jedo stvari, ki veljajo za vegeterjanske (razen, če so v to prisiljeni zaradi kakih alergij). Kot, da se bodo nečesa okužili al kaj jaz vem kaj.

In moram rečt, da mi to ni posebej jasno. Osebno se še ne morem šteti med vegeterjance, pa so vseeno riževo, sojino in mandljevo mleko, tofu in seitan zelo pogosti obiskovalci mojega menija in so mi blazno všeč, pa še riževo (ipd.) mleko je velikokrat bolj praktično, ker se ne skisa, če recimo vanj zmiksaš sadje.

Čisto vsakič, ko me kdo postrani pogleda, češ zakaj pa to ješ, sej nisi vegeterjanka mi je prav čudno pri srcu.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Obala

Odgovor Sr avg 08, 2012 9:28 pm

zmaja je napisal/-a:
sleepy je napisal/-a:Jaz mam pa krizo identitete :girlblush: Nimam pojma kaj sem. Mesa ne maram že iz otroštva in ga večino življenja ne jem. Vegetarijanka nisem, ker pojem kakšen morski sadež sem in tja. Veganka sem še manj, ker tudi nekaj jajc na leto pojem (strogo bio, Tonijeva, domača ali pa vsaj iz talne reje) in pijem kavo v glavnem z (neskisanim :rolleyes: ) mlekom. Nikoli mi noben na to temo ne najeda (dovolj), da bi se lahko skozi neumorne odgovore dokopala do resnice. Kaj naj zdej? :S Bom zmedena še kr naprej? :S
Ja nič, a lahko prosim kakšne te modrece k meni pošljete, da vidim, če mi lahko pomagajo iz te dileme?
:D

mensezdi, da po definiciji vegetarijanci jedo ribe in morske sadeže.

drugač pa - zakaj bi pa tok rada mela eno nalepko oz. pasala v predalček? a ni luštno bit brez tag-a ;)

Jst? Nalepko? :O Boh ne dej, razen kašno dobro za recimo pripopat na avto. :D To je bil bolj hec, ker se ne spomnim, da bi se mi kdaj zgodilo, da bi se kdo obremenjeval s tem kaj jem, meni pa ne, da bi mela težave s tem, da se nikamor ne uvrščam. Zdej pa ne vem, a tko malo v družbo hodim, al tko malo jem, da se ne opazi, al pa res nobenega ne briga :D Bi bla pa res z veseljem pranojedec, če bi to znala. Ampak tak, brez nalepke :D
You dont know me, you just wish you did. :playboy:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr avg 08, 2012 9:32 pm

Mogoče si pa katoliški vegetarijanec, ki se ob petkih posti. :P

Jaz bi bila presnojedec samo iz praktičnega razloga: nič kuhanja, nič loncev, manj umazane posode, vedno čist štedilnik. :rolleyes: Ampak lenoba ni dovolj dober razlog za tak življenski stil. :girlblush:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr avg 08, 2012 9:38 pm

Je je, ti jst povem, da je. :D Ampak tudi presnojedec majku milu nisem, ker jem recimo kruh :D

mateja je napisal/-a:Mogoče si pa katoliški vegetarijanec, ki se ob petkih posti. :P

:lol: :lol: :lol:
1. Danes je SREDA! (baje :blush: ) Aja, sej ne morem rečt niti da sem se postila, jao :S
2. katoliški pa... stick it to... če nočeš od blizu videt kako zgleda ko one bitch talking to another :lol:

3. Tole, da se piše tukile recepte za delat čokolado, namesto, da bi se jo nardilo in delilo, bi moralo bit kaznivo! :devil:

:P
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr avg 08, 2012 9:39 pm

To pa sploh ne drži, pri presnojedstvu je kar veliko pacanja, takega in drugačnega (ok, brez štedilnika, pa vendar) ;)

Edit: spelčeker inzistira, da namesto presnojedstvo moram napisat predsedstvo :lol: :lol: :lol:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr avg 08, 2012 9:44 pm

No, saj si nisem delala kakšnih utvar, da je to zame. :D Ne predsedstvo ne presnojedstvo. :lol:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr avg 08, 2012 9:50 pm

To pa drži kot pribito. Pri predsedstvu je strašno veliko pacanja :lol: :lol: :lol:

Evo razodetje, nič nisem. V moji kuhni ni pacanja (no razen, kadar biološke odpadke pobiram iz hladilnika, ampak to menda ne sodi v prehranjevalne navade :D Pa zdej bo, ko komarja fentam... ), če pa hoče človek definirat svoj življenski stil, more pa veliko packat. Če ma koga, da packarijo pol pospravi za njim je kul, jaz pa za vsak slučaj rajši nič nisem, pa ne packam, pa je. No, včasih pacam s palačinkami :D

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če avg 09, 2012 7:53 am

Eeeh men je bil pa všeč post od (men se zdi) zmaje o nenalepkanju :) Čeprav jaz praktično jem vse, tudi meso sem pa pri izbiri toliko bolj zahtevna. Beri: jajca nujno domača ali vsaj iz proste reje, meso kupujem točno pri enem mesarju, ki ima "biološko" pridelano meso, živali so zunaj in ne stlačene v hlevu itd. Mi je potem to dost smešno pri nekaterih vegetarijancih, ki so se odločili za ta način prehranjevanja potem pa kupujejo jajca iz baterijske reje.

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Če avg 09, 2012 8:11 am

IsKrIcA je napisal/-a:Mi je potem to dost smešno pri nekaterih vegetarijancih, ki so se odločili za ta način prehranjevanja potem pa kupujejo jajca iz baterijske reje.

Mislim, da je to pogosto zaradi nepoučenosti. Vsaj zase vem, da dolgo časa sploh nisem vedela, da obstajajo različne možnosti glede nakupa jajc, da ne govorim o tem, da niti ni take cenovne razlike in da talno rejo lahko kupiš tudi v večjih trgovskih centrih in ne le v posebnih trgovinah.

Po drugi strani pa lahko rečeš, da je smešno tudi, da sploh jedo mlečne izdelke, ker se mleko pridobiva pogosto na zelo krute načine (kravice se ne pasejo prosto okrog, ampak so strpane not, podobno kot pri pridobivanju za meso). in potem se vprašam, kaj je bolj kruto - jesti meso, pridobljeno iz proste reje, ali jesti mlečne izdelke, za katere ne vem, kako je bilo mleko pridobljeno? povedano drugače - kaj je bolj kruto, da kravica živi lepo zunaj in uživa na travnikih, potem pa se jo ubije za hrano, ali da je stalno strpana v nemogočih pogojih, da se dobi mleko? Na koncu koncev je veganstvo edino prijazno do živali....

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če avg 09, 2012 8:20 am

Možno ampak jaz sem na žalost pri parih dobila bolj občutek, da so se odločil za vegetarijanstvo bolj zato, da so lahko rekl da so vegetarijanci za ostalo jim je bilo pa bolj vseeno kot ne...so pa zagotovo nekateri tudi nepoučeni in sem jaz imela smolo, da sem glih na "fejk" vegetarijance naletela. :)
Mnja najbolj prijazno do vseh bi bilo res pranojedstvo, bo sleepy poročala kako ji gre ;) :D

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če avg 09, 2012 8:39 am

Zmaja imaš delno prav, mleko in meso sta trpinčenje. Obstaja pa tako eno kot drugo eko, če se ti že zdi bolj sprejemljivo. Sem se ravno vrnila iz Nemčije, kjer sem med drugim dobila veliko informacij o tem, verjemi da jih nočeš slišati. Definitivno je hujše meso kot mleko. Malo bizarno, pa vseeno: za meso je treba žival ubiti (50 miljard letno), za mleko pa krava živi par let in jih torej manj ubijejo. Ubijejo pa teleta, ki v mlečni industriji niso zaželjena. .... Je pa že nehati jesti meso velik napredek, mleko itd. je ponavadi naslednja faza. Iskrica za take "fejk" vegetarijance se jaz ne sikeram, bolj je problem ko ukinejo meso, ker hočejo skujšati, zbolijo, potem je pa kao vegetarijanstvo krivo.

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Koper

Odgovor Če avg 09, 2012 8:49 am

Jaz bom rekla samo tole: za vse, ki mislite, da je nekaj bolj (uživanje mesa in torej spodbuda industriji k daljni proizvodnji), nekaj pa manj "hudo" (uživanje mleka in torej spodbuda industriji k daljni proizvodnji), priporočam branje knjige Melanie Joy, Why We Love Dogs, Eat Pigs And Wear Cows.
Mene je ta mala knjižica šutnila neprimerno bolj od npr Večne Treblinke in mi pomagala zbrati pogum, da sem dokončno razumela, kaj ljudje počnemo.
Your Cat: Simple New Secrets to a Longer, Stronger Life
by Elizabeth M. Hodgkins
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Dravograd

Odgovor Če avg 09, 2012 9:33 am

Moj današnji zajtrk :)
Blitva, brekev, limona in chia semena :nyam:
Slika
You will always be lucky if you know how to make friends with strange cats.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če avg 09, 2012 10:13 am

crazydaisy je napisal/-a:ČOKOLADA

Sestavine:
6 žlic kokosovega olja
8 žlic nerafiniranega sladkorja
4 žlice kakava
...

Tole je izgledalo tok enostavno, da sem morala čist prec probat. :witchy:
Res ne rabiš niti 10min za pripravo. Kot pravi kokosholik sem vmešala notri še čist neracionalne količine kokosove moke. :crazy:
omg kako je to dobro! :nyam:
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če avg 09, 2012 10:56 am

moksa je napisal/-a:Jaz bom rekla samo tole: za vse, ki mislite, da je nekaj bolj (uživanje mesa in torej spodbuda industriji k daljni proizvodnji), nekaj pa manj "hudo" (uživanje mleka in torej spodbuda industriji k daljni proizvodnji), priporočam branje knjige Melanie Joy, Why We Love Dogs, Eat Pigs And Wear Cows.
Mene je ta mala knjižica šutnila neprimerno bolj od npr Večne Treblinke in mi pomagala zbrati pogum, da sem dokončno razumela, kaj ljudje počnemo.

:) :good:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če avg 09, 2012 5:02 pm

sleepy je napisal/-a:3. Tole, da se piše tukile recepte za delat čokolado, namesto, da bi se jo nardilo in delilo, bi moralo bit kaznivo! :devil:

:girlyes: :girlyes: :girlyes: :girlyes: :girlyes:
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Zabava, čvekanje, šale

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 30 gostov