udomačen tiger
muc MATJAŽ
Matjaža so pred slabim mesecem odvrgli v skupino prostoživečih muc, vendar je do ljudi čisto preveč prijazen, da bi lahko postal prostoživeči maček. Zaradi velike zaupljivosti in želje po tesnem stiku s človekom, je bil najverjetneje grobo obrcan, saj se je videlo, da ima občutljiv zadnji del telesa. Naposled je tudi zbolel, infekcija se je razširila na dihala in v ustno votlino in nekaj dni ni prišel na hranišče. Na srečo je hraniteljica zelo pozorna, uspelo ji ga je priklicati in odpeljati na zdravljenje, saj bi sicer od lakote, nezdravljen kmalu poginil.
Zdaj je zdrav in pripravljen na čisto svoj pravi dom, kjer bodo znali ceniti njegov vdani in nežni značaj. Ko je prišel k nam, je bil malo zadržan, njegove oči pa so mi govorile: "Imej me rada in nikar mi ne stori hudega". Zdaj je pri nas že dobrih 24 ur, zaprede takoj, ko vstopiš v njegov prostor, se ovija okoli nog in glasno zahteva nežnosti. Rad je v naročju, rad dobro je, pa še zelo lep mucek bo, ko se malo poredi in se mu popravi dlaka.
Potrebuje dom čimprej!
Kontakt: 040/260-735; meta@macjahisa.si
Še nekaj pomembnega: danes sem mu ponudila tabletko za razglistenje. Premišljevala sem, kako naj mu jo dam, da ga ne spravim v stres. Pa sem jo za začetek položila kar predenj na tla. Povohal jo je in z užitkom pomalical. Potem je temeljito preveril, če ni spregledal še kakega takega slastnega grižljaja.