plašen zajček
Spanje na postelji
Slab teden nazaj sem na enodnevnem izletu na morju našla mucko, ki je bila zelo oslabela. Sprva smo mislili, da ima prehlad, nad učkom je imela ranico in uček delno zaprt, no na koncu so mi v bližnji gostilni povedali, da je imela nesrečo, zlezla je v motor avtomobila in se peljala dober del poti. Odločila sem se, da jo vzamem, tam je tako nebogljeno nisem mogla pustiti. Tudi Meta iz mačje hiše, ki mi je pri vsej zadevi bila v veliko pomoč, je bila prepričana, da muca v naravi ne bo preživela. Bila je namreč oslabljena, težko je hodila in precej shirana. Sicer je bila v družbi mame in bratca ali sestrice, ampak ji to v tisti situaciji ni pomagalo.
Muco Kano, ki sem jo poimenovala po mestu najdbe, so v MH veterini na koncu celo tako lepo pozdravili, da tudi težav s hojo, katere je imela prej in smo bili vsi prepričani, da ima močno prizadet živčni sistem in da bo težko okrevala, ni bilo več. Muca je bila že drugi dan v novem domu, kot prerojena, hoja odlična, apetit normalen, prede sto na uro in tudi boji se ne. V glavnem, neverjetna sprememba. Tu se moram zahvaliti MH veterini, za super odlično opravljeno delo. No sicer, se radi pohecamo, da je Kana tudi dobra igralka in je malo zaigrala težave s hojo, samo, da bi jo vzela:).
Zdaj se midve privajava ena na drugo. Meni malo težave povzroča, da nimam preveč izkušenj z mačkami, po duši sem bolj pasji človek in morda ne razumem ravno najbolje njihovega razmišljanja.
Da preidem k stvar

Mi lahko kaj svetujete, kako naj jo naučim, da posteljo težko deliva ali pa kako lahko rešim zadevo s peskom. Brala sem, da jih močno odganja vonj po limoni in bom danes poskusila pošpricati po odeji. Raziskala sem tudi glede peskov, brala o kristalih in o pesku, ki izgleda kot žaganje. Ampak ne vem, če se ta tudi ne raznaša in kako vpija vonje. Mislite, da bi bila to rešitev?
Hvala za vašo pomoč.