Duško, HVALA, HVALA, HVALA za to srečo v nesreči.
Človeški predstavniki familije in ta mala psička bolj ali manj živimo v eni sobi. Mački so bili žal izseljeni v preostali del stanovanja, ker nekateri (beri: Toby) radi spijo na ljudeh, mi imamo pa zadnja leta ljudi, ki imajo približno toliko kil kot mački. No go. Timi živi z njimi, ker nočem, da redno pleza na našo posteljo in z nje, ker ga boli hrbet.
No, v "človeški" sobi imamo na sredi luč - reflektor (3 žarnice); danes sta bila dva obrnjena proti postelji triletnika, en pa proti zakonski in otroški od malega (2,5 meseca).
Ob poku, podobnem petardi, je razneslo eno od varčnih žarnic. Na srečo tisto, ki je gledala proti Anžetovi postelji, on je bil pa v vrtcu. Koščki razbeljenega stekla so požgali vse na poti. Če bi zadeli mene ali moža, bi leteli na urgenco - sploh pa nočem pomislit, kaj bi bilo, če bi tak košček (ali več njih) zadel malega. Ali Mel. Ali kakšnega mačka ali pa Timija - občasno so seveda tudi v sobi.
Evo:
košček, ki je prežgal rjuho:

takole je bil požgan jogi pod rjuho:

tole je pa največji košček, ki je od žarnice ostal (s podpisom proizvajalca

):

Saj ne vem, kaj naj. Če bi ta konkretni reflektor gledal proti naši strani (obrnila sem ga par dni nazaj!), bi bilo resno sranje. Poleg tega imam kar nekaj materialne škode (luknja v rjuhi, dva ožgana jogija, ena ožgana okrasna blazina,...). Pa zdaj me bo vsakič strah, ko bom prižgala luč.
In najbolj pomembno - a se da kaj narest, da se take zadeve v prihodnosti preprečijo? Mislim predvsem na to, kako osveščati ljudi in predvsem proizvajalca?
Zaenkrat imam namen pisat na podporo kupcem pri Philipsu. A lahko naredim še kaj?
P.S. Zadeva se je zgodila dopoldne, pa se še kar tresem.