Daj si duška

Moderator: andreja

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Koper

Odgovor Po jul 30, 2012 2:35 pm

Re: Daj si duška

Mačja mama je napisal/-a:Zakaj za vraga so sploh Kazakhstanci?!? Sam za zgago in za sranje in zato da morajo pošteni ljudje čakat in da so ob živce, ne?!? Kdo jim je sploh dovolu sem hodit in zgago delat. Gnoji leni samovšečni. :ireful: :mad:

Ehm... najbrž si mislila točno določene osebke te bivše sovjetske republike s točno določenimi imeni in priiimki, a ne :rolleyes: Ker tole se ne bere prav prijetno, pa povrh vsega poznam enega fejst tipa iz tistih krajev, ki ne spada v tako kategorijo :S
Your Cat: Simple New Secrets to a Longer, Stronger Life
by Elizabeth M. Hodgkins
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jul 30, 2012 2:50 pm

Duško, HVALA, HVALA, HVALA za to srečo v nesreči. :kiss:
Človeški predstavniki familije in ta mala psička bolj ali manj živimo v eni sobi. Mački so bili žal izseljeni v preostali del stanovanja, ker nekateri (beri: Toby) radi spijo na ljudeh, mi imamo pa zadnja leta ljudi, ki imajo približno toliko kil kot mački. No go. Timi živi z njimi, ker nočem, da redno pleza na našo posteljo in z nje, ker ga boli hrbet.
No, v "človeški" sobi imamo na sredi luč - reflektor (3 žarnice); danes sta bila dva obrnjena proti postelji triletnika, en pa proti zakonski in otroški od malega (2,5 meseca).

Ob poku, podobnem petardi, je razneslo eno od varčnih žarnic. Na srečo tisto, ki je gledala proti Anžetovi postelji, on je bil pa v vrtcu. Koščki razbeljenega stekla so požgali vse na poti. Če bi zadeli mene ali moža, bi leteli na urgenco - sploh pa nočem pomislit, kaj bi bilo, če bi tak košček (ali več njih) zadel malega. Ali Mel. Ali kakšnega mačka ali pa Timija - občasno so seveda tudi v sobi. :devil:

Evo:

košček, ki je prežgal rjuho:

Slika

takole je bil požgan jogi pod rjuho:

Slika

tole je pa največji košček, ki je od žarnice ostal (s podpisom proizvajalca :devil: ):

Slika

Saj ne vem, kaj naj. Če bi ta konkretni reflektor gledal proti naši strani (obrnila sem ga par dni nazaj!), bi bilo resno sranje. Poleg tega imam kar nekaj materialne škode (luknja v rjuhi, dva ožgana jogija, ena ožgana okrasna blazina,...). Pa zdaj me bo vsakič strah, ko bom prižgala luč. :dash:
In najbolj pomembno - a se da kaj narest, da se take zadeve v prihodnosti preprečijo? Mislim predvsem na to, kako osveščati ljudi in predvsem proizvajalca?

Zaenkrat imam namen pisat na podporo kupcem pri Philipsu. A lahko naredim še kaj?

P.S. Zadeva se je zgodila dopoldne, pa se še kar tresem. :O :girlsad:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jul 30, 2012 2:53 pm

Si zrihtaš luč s "bučko"?

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Po jul 30, 2012 3:20 pm

Hvala duško, ker se norcaš, vseeno bi mi pa lahko povedal, da moja Gaja sploh ni Gaja, ampak Gaj (ali kdorkoli že), preden jo/ga odpeljem sterilizirat na kliniko. Okej, so se punce nasmejale, jim iz srca privoščim, ampak v zameno za to blamažo mi pa lahko pomagaš izbrat novo ime za mojega mucka, a prov? In jaz sem še suvereno povedala, da glede na njegovo preteklost obstaja možnost, da je noseč :dash: :fool:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jul 30, 2012 3:31 pm

Pa Gajo je prav lepo ime :D ali pa GAIVS, če se hočeš afnat :D :D

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jul 30, 2012 3:31 pm

a pol ni noseč?

sorry, ne morem si pomagat rofl rofl

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Po jul 30, 2012 4:01 pm

Slavica, zaenkrat ne :P
Drugače se pa Gajus sliši precej bolj vzpodbudno, kot ime, ki mi ga je predlagala moja draga mati, ko sem jo s transporterjem v roki srečala na cesti: Rupert. :scare: Baje ni prav pogosto, le zakaj :O Ubogo moje dete :wacked:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jul 30, 2012 5:08 pm

Vixen je napisal/-a:
je razneslo eno od varčnih žarnic.

Poslušaj, sem kar trda postala, to sploh ni hec. V teh žarnicah kolker jaz vem, je živo srebro. Takoj se pozanimaj v kaki lekarni, kaj narediti, pa spravi otroke ven s sobe.
"Ein Tier zu retten verändert nicht die Welt.
Aber die ganze Welt verändert sich für dieses eine Tier." Tierschutzverein München
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jul 30, 2012 5:21 pm

fiorina ima prav, tako svetujejo v enem izmed virov:

Če se sijalka zlomi, je potrebno drobce pobrati na list papirja, tla pobrisati z vlažno krpo, prostor pa dobro prezračiti in ga zapustiti najmanj za pol ure. Sesalnik je najslabša odločitev od vseh možnih. Koščki so nevaren odpadek in jih je potrebno oddati v zbiralnik, ki ga imajo v vseh večjih trgovinah s svetili. Pare živega srebra so brez barve in vonja, spadajo v skupino živčnih strupov, vdihavanje pa povzroči tresenje, nespečnost, mišične krče, nevrološke poškodbe, in glavobol, daljša izpostavljenost pa lahko okvari ledvice in dihalne organe.

http://varcevanje-energije.si/razsvetljava/varcna-zarnica-ne-hvala.html

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jul 30, 2012 5:50 pm

Mene pa moti, ker se ne da kupovat nevarčnih žarnic... mislim, pri nas je napeljava tako v rit, da žarnica ki naj bi držala par let crkne v parih mesecih... in smo jih že miljon zamenjali, sploh ker 2 v stanovanju nista enaki, crkujejo pa vse. :negative:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jul 30, 2012 5:57 pm

Pri nas v kopalnici vsake toliko neha delati, jo s štilom od metle malo premaknem pa spet dela.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jul 30, 2012 7:03 pm

O ti matr :O :S no še dobro, da je z vami vse ok in da ni koga zadel kak košček.

Drugače grejo pa tudi meni fejst na jetra tele "varčne" sijalke...ok ajde štekam ampak namenjene so za dolgotrajno uporabo, jaz se pa na primer v predsobi res ne zadržujem dolgo pa tud zvečer v kuhinji glih ne kar pomeni, da mi precej hitrej crkujejo kot naj bi. Plus da se zadnje čase velik govori o zastrupitvah z živim srebrom oz. težkimi kovinami in v povezavi z avtoimunimi boleznimi itd. nas pa zdj silijo met to v stanovanju. :devil:

Predlagam skupinski skok čez južno mejo in nabavo prtljažnika navadnih žarnic. :) In ne, v bistvu se sploh ne hecam.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jul 30, 2012 7:25 pm

Tole o nabavi gre meni po glavi točno od takrat ko so jih prepovedali.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Obala

Odgovor Po jul 30, 2012 8:08 pm

Vixen je napisal/-a:Ob poku, podobnem petardi, je razneslo eno od varčnih žarnic. Na srečo tisto, ki je gledala proti Anžetovi postelji, on je bil pa v vrtcu.

:O :O :O O shit no. A to ti lahko tkole žarnico kar raznese? Svašta. Še dobro, da ste jo odnesli samo z ožganimi rjuhami...

Vixen je napisal/-a:Zaenkrat imam namen pisat na podporo kupcem pri Philipsu. A lahko naredim še kaj?

Probaj se obrnit na zvezo potrošnikov, mogoče vsaj kakšen nasvet dobiš, če ti že oni ne bi mogli pomagat.
You dont know me, you just wish you did. :playboy:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jul 30, 2012 8:18 pm

dobra ideja, tole z zvezo potrošnikov, evo linka na FB-ju
http://www.facebook.com/?ref=tn_tnmn#!/zpsslo

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Koper

Odgovor Po jul 30, 2012 8:39 pm

IsKrIcA je napisal/-a:
Predlagam skupinski skok čez južno mejo in nabavo prtljažnika navadnih žarnic. :) In ne, v bistvu se sploh ne hecam.

V Italiji so navadne tudi še vedno v prodaji ;)
Your Cat: Simple New Secrets to a Longer, Stronger Life
by Elizabeth M. Hodgkins
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jul 30, 2012 9:41 pm

Moksa: no, ja, ob živce so me spravili eni čisto določeni, je pa res da še čisto vsaka skupina Kazakhstancev, ki je prišla, je naredila kakšno zgago. Če že čisto nič drugega, se ful nesramno obnašajo.
Opravičilo tvojemu prijatelju, če ne spada v to kategorijo, ampak jaz imam z njimi res same slabe izkušnje.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jul 30, 2012 10:11 pm

bom zdajle tule in upam, da jutri dopoldan v eni drugi temi.... :angel:
iskrena hvala! :kiss:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To jul 31, 2012 7:04 am

moksa je napisal/-a:
IsKrIcA je napisal/-a:

V Italiji so navadne tudi še vedno v prodaji ;)

Hvala za tale podatek, tako ali tako sem nameravala v Italijo v bližnji prihodnosti. :) Drugače pa, a smo pri tej temi spet bolj papeški od papeža in smo spet vzel najbolj strogo direktivo EU? Očitno, če se v Italiji še prodajajo. :S
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To jul 31, 2012 7:36 am

Tudi pri nas se še smejo prodati tiste, ki so bile tako ali tako na zalogi ...
Postopoma se umikajo po celi EU: http://ec.europa.eu/energy/lumen/faq/index_sl.htm
Pa ker imam (zaenkrat še, menjava je predvidena zelo kmalu) v kuhinji podelementno lučko, ki uporablja le žarnice (sijalke ali karkoli pač že so te cevaste reči) energijskega razreda G, ki so seveda v prosti prodaji in se prav nič ne umikajo, dvomim, da je ravno varčevanje z energijo razlog za ukinjanje navadnih žarnic :S

Duško, saj vem, da grem za cela dva dneva na dopust (delat), ampak zato mi res ne rabiš dati še dodatnega dela v službi 1 in službi 2. (čeprav seveda cenim dejstvo, da imam delo ... tudi med dopustom :dash: )
In špilanje vodovodarja enkrat okrog polnoči pri vsem tem ne pomaga prav nič.
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Zabava, čvekanje, šale

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 33 gostov