udomačen tiger
Kraj: Kranj
Re: Pasemske mačke

Moderator: renata
udomačen tiger
plašen zajček
udomačen tiger
plašen zajček
udomačen tiger
Catlady je napisal/-a:Se mi pa zdi (pa ne, da je kdo tu to rekel, ampak velikokrat od koga to slišim), da se problem brezdomnih mačk ne bi rešil, če bi se nehale vzrejati pasemske mačke. Ker imamo pač "special snowflake" ljudi, ki bodo kupili rodovniško mačko, samo zato, ker jo lahko,
scarecrow je napisal/-a:renata je napisal/-a:Pasme služijo človeku. Interesa živali tu ni. Nobenega. Gre samo za enega od načinov, kako si človek podreja in izkorišča živali za svoje potrebe.
Zame je tole renatino razmišljanje ključno v tej temi. Ne morem si kaj, ampak zame je vzrejanje pasemskih živali (katerihkoli, ne le mačk) popolnoma ista stvar kot prizadevanja za "čiste človeške rase", kakršnekoli že. Saj konec koncev tudi ljudje smo bele, črne, rdeče,......ali pa slovanske, germanske, romanske,.....pasme (ne vem kaj je bolj prav), pa najbrž ne bi bili preveč zadovoljni, če bi se lahko parili le s sebi enakimi, takoj bi bilo na tapeti kratenje človekovih pravic. In v čem je razlika med nami in živalmi? V tem, da smo mi gospodarji, one pa so nam podrejene.
Pa ne razumite me narobe, tudi meni so nekatere pasme mačk zelo všeč, tako kot so mi tudi pri navadnih mačkah ene bolj všeč kot druge. Pred dvajsetimi leti sem tudi razmišljal o nakupu pasemske mačke, tudi danes bi jo vzel, če bi mi jo kdo podaril (če bi mi bila všeč seveda), bolj prav bi se mi pa zdelo, če tega ne bi bilo. Lahko kdo poreče, da bi bilo škoda, ker ne bi bilo toliko različnih pasem živali. Ja, z vidika človeka res, z vidika tiste živali pa najbrž ne.
plašen zajček
pola je napisal/-a:Jest pa govorim tako o mačkah kot o psih. Mačke vem, da so S/K v večini primerov, pri psih tega še nisem zasledila nikoli. Pa vsi ti stroški, ki jih naštevaš so še zmeraj majhni proti cenam, ki jih postavljajo za nekatere pasme.
Nihče mi ne bo rekel, da v tem "biznisu" ni zaslužka, sorry....
udomačen tiger
plašen zajček
sleepy je napisal/-a:Catlady je napisal/-a:Se mi pa zdi (pa ne, da je kdo tu to rekel, ampak velikokrat od koga to slišim), da se problem brezdomnih mačk ne bi rešil, če bi se nehale vzrejati pasemske mačke. Ker imamo pač "special snowflake" ljudi, ki bodo kupili rodovniško mačko, samo zato, ker jo lahko,
Ja, to je ena res huda logika, nanjo običajno naletim pri pasjih debatah, gre pa za isti princip. Meni je to snobovska logika s preprostim odgovorom. Boo hoo! Taki ljudje potem pač ne bi imeli mačka, kar bi bilo verjetno celo bolje (za mačke). Nobene škode, ne za mačke in ne za človeštvo.
udomačen tiger
plašen zajček
udomačen tiger
Catlady je napisal/-a:all, ja tega. Imaš jajcaJaz si nisem upala prav linka nalimati ali poimensko ga poimenovat, ker je bil tip na določenih forumih kar glasen z omenjanjem raznih odvetnikov in tožb
udomačen tiger
rozika je napisal/-a: Je pa "čistokrvna brez paprijev", baje ni dobila papirjev, ker je imela že v leglu poškodovano oko, ki ga je bilo potrebno pred parimi leti odstraniti.
udomačen tiger
sleepy je napisal/-a:Na tole temo spet večkrat nabašem v pasjem "svetu", zadnja taka nedolgo nazaj je bila na trenutke celo zanimiva in izobraževalna, sicer pa jaz nisem striktno proti pasmama, pa tudi za ne. Sem pa za prepoved prodaje živih živali (razen pokrivanje stroškov cepljenj in označevanja). Sem prepričana, da bi "ljubezen do pasme", na katero se rejci vseh sort tako radi sklicujejo, doživela precejšen padec.
plašen zajček
udomačen tiger
plašen zajček
udomačen tiger
udomačen tiger
plašen zajček
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost