Teža mačke

Zdravje, nega, vzgoja, hrana, oprema

Moderatorji: andreja, renata

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če nov 11, 2010 7:02 pm

Re: Teža mačke

Mačkon, ki je bil nagnjen k debelosti je bil ločen od ostalih naših, ker nikakor ni prenesel mačje družbe. Tako so večina od njih imeli brikete nonstop, požeruhec, pa ne. Sem premalo razložila :P .
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe nov 12, 2010 11:06 am

Hvala za pojasnilo. Nikakor si nisem znala predstavljat, kako vam to znese. :girlblush:
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe nov 12, 2010 7:38 pm

He, he, je bilo res tako brat, kot, da jim naročim preden grem v službo kdo sme jesti nonstop in kdo ne sme in bajsek me seveda uboga :lol: .
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So nov 13, 2010 10:00 pm

Hm, da opišem situacijo, k babičini sosedi se je pritepla breja obstreljena mačka, ki so jo kot prostoživečko porihtali, že ko je prišla je bila izjemno debela, tudi za brejo mačko, ko je skotila se je trebuh malo skrčil, zdaj po enem letu pa ima trebuh samo še cca 5 cm nad tlemi in je res debela, čeprav se jo hrani samo z briketi z začetico w.. enkrat na dan neko zmerno količino. Kaj je za naredit, da bi muca shujšala, hraniteljica pa si pravgotovo ne more privoščit kakšne dietne hrane zanjo, ker še samo sebe komaj preživi s tisto mizerno penzijo. Lahko kako pripomore dejstvo da je muca kot prostoživečka last občine in bi se dalo kaj preko tega ukrenit, ker po mojem laičnem mnenju njena kilaža že resno ogroža njeno zdravje.
Dogs have owners, cats have staff
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So nov 13, 2010 10:05 pm

Pa sej je w tudi eno drago sra*je... :D
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So nov 13, 2010 10:21 pm

Razloži ti to 80 let stari mami če moreš :S
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne nov 14, 2010 10:51 am

gospe vsaj zrihtajte merilni lonček - "na uč" določat zmerno količino je nemogoče.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne nov 14, 2010 11:39 am

Ga že ima
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne nov 14, 2010 12:36 pm

pol pa res nimaš kaj. če noče menjat hrane, lahko samo še dodatno zmanjša dnevno količino. :girlsad:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne nov 14, 2010 9:51 pm

A pa je gospa pokazala kaj je zanjo zmerna količina? Ker zadnjič sem gledala na animal planet k je bila ena ekstra debela mačka in razlaga lastnica kako so že poskusili vse in da dobiva zmerno količino hrane na dan, ampak da očitno nič ne morejo in da je pač redi neglede na vse. In potem so šli po strokovno mnenje...in naslednji prizor kako je mačka shujšala za 1kg v enem tednu, ker so ji dejansko zmanjšali količino hrane na zmerno količino...mislm halo?!
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po nov 15, 2010 12:03 pm

Upam, da se je, sem ji pokazala koliko naj ji da, žal pa prav vsak dan ne morem spremljat ker je gospa iz izole jat pa trenutno stanujem v ljubljani tako da sem dol samo za kakšen vikend in počitnice.
Uporabniški avatar

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor Sr nov 17, 2010 12:01 pm

midva sva težavo s hrano sedaj uredila tako, da oba dobivata enako hrano, 3 manjše obroke na dan in vsak svoje takoj poje. težave da bi jedla drug drugemu pa ni več, saj če se tamala pride pa ga zrine od njegove posode, gre on jest v njeno. ker je enaka hrana sta oba sita.. ne vidim smisla zakaj bi njej daval hrano za malo muco če ji to ne paše, ta vlke brikete pa normalno zgrize. (zobke je tudi že menjala)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jul 04, 2011 4:20 pm

Dobra novica dneva: Sonček je v dobrega pol leta shujšal za pol kilograma! :yahoo:
(ima "samo" še 6,8 kg) :P

Slaba novica dneva: te pol kile je šlo zgleda v Maučija (6,5 kg) :blush:

Smo imeli danes kontrolno tehtanje in sem čisto presenečena... tamala glista (Maly) ima 5,1 kg :O pa je res suha južina!
Gospa Mačka je pa na konstantnih 5,2 kg.

Sem morala deliti z vami! :D POL KILE!!! :good:
»You move to an area and you multiply until every natural resource is consumed and the only way you can survive is to spread to another area. There is another organism on this planet that follows the same pattern. Do you know what it is? A virus.« Matrix

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jul 04, 2011 8:04 pm

Bravo Alexx :good: Nimam pojma kako ti je uspelo. :D (Ker hujšat mačko je res cela vojna. :rolleyes: )
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jul 04, 2011 9:57 pm

Uaaa, bravo Alexx!! Midva sva Ice-u precej zmanjšala dnevno dozo in je shujšal 10dag, kar je tudi napredek.
Slabe novice ni, ker se je Silver mejčkn poredila pa je še zmer suha glista, vsaj proti drugima dvema :P Boo je shujšal 20dag :yahoo:
If you see me smiling, it`s because I`m thinkig of doing something evil or naughty. If you see me laughing, it`s because i`ve already done it!
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To jul 05, 2011 5:22 am

joj maste smešne težave! ;) Jaz se pa (brezuspešno) ukvarjam s tem, kako moje suhece poredit, da bo kaj za prijet v roke! :lol:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To jul 05, 2011 8:28 am

Pri nas je pa pri urejanju teže lepo pomagal prehod na "odraslo" hrano. Pa Leiina bolezen (vsaj nekaj dobrega od tistega tedna :( )
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To jul 05, 2011 12:06 pm

Pol je pa Peggy pri nas že sama začela za postavo skrbet! :O Ker ni hotla kitten jest, ampak samo "odrasle". :devil:

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To jul 05, 2011 12:08 pm

Leia je napisal/-a:Pa Leiina bolezen (vsaj nekaj dobrega od tistega tedna :( )

Zato so pa zaloge dobre. :praising: Fonzie je v letu in pol zgubila polovico svoje teže, pa se je še pri močeh držala.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To jul 05, 2011 1:09 pm

Bravo vsem, katerim rata. Od naših imajo trije dobro težo, malo zalogice za primer kakšne bolezni (buhnedaj), ampak ta četrta... Maca je prišla sama k hiši kot kost in koža. Tega bo kmalu 3 leta, ampak ona se še kar ne more najesti.
6 mesec sem jo imela na RC light, da je shujšala vsaj 15 dek. Kakor hitro jo dam nazaj na običajne brikete, se razleze kot puding, čeprav merim količino :dash: .

Seveda na vse ne morem vplivati, ker je notranje/zunanja (ne more biti samo notranja, pride do samopoškodb) in je sedaj sezona mišk :dash: :dash: .

Sedaj gremo spet na light brikete in bomo na njih kar ostali, ni druge; je že skoraj pozabila, kako ji je ime, jo že nekaj časa kličemo tjulenj :blush:
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Mačke

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov