oaza88 je napisal/-a:jaz se s piščančjimi kostmi ne bi igrala in se tudi ne, ne pri mačkah ne pri psu. Še z govejo (za psa) smo imeli enkrat celo štalo, ko se je napičila na zobe in ni šla dol, piščančje so pa sploh nevarne, ker so ostre.
nekje sem prebrala,da so za mačke piščančje kosti problematične le če je piščanec skuhan, ker se spremeni struktura kosti in se kost začne cepit na ostre delčke.
naša Mačka na srečo ni zbirčna, navadli smo jo na vse sort hrane. zjutraj dobi svojo porcijo briketov, ko se naje ji odmaknemo ostanke, ker se če ne baše iz dolgčasa. če bi imela brikete na voljo cel čas bi pač cel čas jedla.
kar se večerje tiče skušamo bit pa čim bolj kreativni. ali so to konzerve ali sveže meso (piščanca navadno samo pod vrelo vodo sperem, ali ga namočim v vrelo vodo, da pobijem bakterije, ostalo meso skuham, če se slučajno znajde na jedilniku, ampak ker midva jeva predvsem piščanca, tudi mačka je predvsem piščanca). kupujeva piščančjo drobovino, jetrcem se je na začetku malo upirala, ampak predvsem ker se jih ni znala lotit, narezana in pokuhana so ji potem kar teknila. zdej jih poje z užitkom. poleg tega so fajn za uravnavanje prebave.
ko dobi piščančko perutničko mi temu rečemo 'catch your own food day', ker se prve pol ure s perutničko igra, jo meče vsepovsod, skuša skrit pod kavčem, napada, gricka, tolče s taco. ko se odloči, da je perutnička dovolj mrtva, si jo ponosno zvleče pod mizo in jo tam poje. nikoli 'ulovljene' hrane ne poje na svojem prostoru za hrano. če ima na izbiro brikete ali perutničko se loti briketov, ker je manj dela s tem. meni se zdi fajn, da se malo matra s hrano, ona je pa tudi ful ponosna, ko 'ubije' svojo perutničko. koščke kosti po celi kuhinji pač vzamem v zakup, navsezadnje jih ni tako težko pomest. poleg tega je fajn, da si malo zobe na kosteh matra. poje tudi hrbet, brez problemov, edino na kose ji ha je treba naseckat. se pa res zgodi, da se ji včasih kak kos mesa zatakne za zob. ampak ga je še zmeraj sama uspešno dol dobila.
pije samo če je brikete, takrat pije ful.
kar se junk fooda tiče, dobi kak kos poli na vsake par kvartov, tuno lahko včasih poliže. potem je najsrečnejša mačka na svetu, cela mastna in zadovoljna liže tisto olje dol s sebe.
aja pa muhe so po tanovem najljubši desert.