Daj si duška

Moderator: andreja

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jul 04, 2012 9:51 am

Re: Daj si duška

Moja pesjanka je ok, spi pod klimo. Zdaj dosledno hladim stanovanje in gre med vročino ven, le ko je res treba. :) Žal je ne morem vsak dan peljati na Planinsko polje, kjer jo kopanje v Unici res ohladi in utrudi, da je še cel dan umirjena, se pa trudim čimbolj pogosto.

Saj bodo kmalu vročinske nevihte (mogoče celo v Ljubljani, ne pa povsod okrog, mi pa na suhem), da se bo vsaj malo ohladilo. :angel:

Eh ja, kje so časi, ko sem pri 40°C lazila po arheoloških parkih in se ne sekirala za vreme... :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Obala

Odgovor Sr jul 04, 2012 10:00 am

Obsedenke. Kaj pa skoz na termometer gledate! Pri nas je skoz "eh sej ni tko hudo, se še da..." :P

mateja je napisal/-a:Eh ja, kje so časi, ko sem pri 40°C lazila po arheoloških parkih in se ne sekirala za vreme... :)

O lej no, pa ne gre gor samo temperatura, ampak zgleda tudi tvoja leta! :teasing:
:bye:
:lol:
You dont know me, you just wish you did. :playboy:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jul 04, 2012 10:08 am

Se strinjam. Zdaj celo pomislim na odpoved srca pri taki vročini. :D Eh, kaj čmo, EMŠO nas vse zj**e
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jul 04, 2012 10:12 am

Pri nas Viki :cat: redno pančka v banji, najraje ko še je malo mokra, pa ni vroče, Dexi :cat: pa sonči pikice na trebuščku na balkonu, nepomembno kaka je temperatura zunaj.

Sem zelo srečna, da nimamo visokih temperatur, glede na to, da tečejo vse toplovodne cevi za cel blok v naših tleh- točno pod našo malo sobico je kurilnica - tla so posledično vedno topla, kar neverjetno ogreje stanovanje in ga sploh ne moreš ohladiti.

Držim pesti, da se vam malo ohladi, da boste lahko malo zadihali, pa prosim duško brez hudih neviht, toče, strel pa kakih takih neumnosti :angel:
"Ein Tier zu retten verändert nicht die Welt.
Aber die ganze Welt verändert sich für dieses eine Tier." Tierschutzverein München
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jul 04, 2012 10:13 am

sleepy je napisal/-a:Obsedenke. Kaj pa skoz na termometer gledate! Pri nas je skoz "eh sej ni tko hudo, se še da..." :P

mateja je napisal/-a:Eh ja, kje so časi, ko sem pri 40°C lazila po arheoloških parkih in se ne sekirala za vreme... :)

O lej no, pa ne gre gor samo temperatura, ampak zgleda tudi tvoja leta! :teasing:
:bye:
:lol:

sleepy, upam da veš, da je staranje edini način , da ne umreš mlad :D
"Ein Tier zu retten verändert nicht die Welt.
Aber die ganze Welt verändert sich für dieses eine Tier." Tierschutzverein München

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jul 04, 2012 12:45 pm

jest sem v vicah :crazy:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Obala

Odgovor Sr jul 04, 2012 1:57 pm

fiorina je napisal/-a: sleepy, upam da veš, da je staranje edini način , da ne umreš mlad :D

A tko je to? :O Sem razumela čisto drugače jaz to - če ostaneš mlad, pol ti ni treba umret. :D
You dont know me, you just wish you did. :playboy:

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jul 04, 2012 2:23 pm

jernejch je napisal/-a:saj vem, da sem lahko srečna, da imam službo in redno plačo, ampak danes sem dobila plačni listek ... in odslej bo za sto evrov manjši ... Vem, da nekateri sploh nič nimajo, ampak to meni ne olajša dejstva, da s to plačo ne zmorem več plačevati vseh stroškov :( in da nimam nikogar, ki bi mi lahko pomagal ... ne staršev, ne stricev in tet, ne sestre .. mislim, jih imam, ampak se vsi s svojimi položnicami borijo. In res ne vem, kaj bom ... Doslej je vedno nekako šlo, komaj in mukoma, ampak je šlo. 100 evrov manj pa ... Ne vem, kaj naj naredim :(

Hvala, duško, ker si, da malo zapišem tole ... Se mi kar blede, ko pomislim, kaj bom, in koliko dolgov imam še tako ali tako za odplačat od prej ... :(

No jaz redne službe nimam, sem zgolj izkoriščana študentka, ki dela stvari, ki jih delajo redno zaposleni, a nisem vredna enako. In sem zaradi novih viškov pri koncesiji dobila manjšo urno postavko, ki v povprečju pomeni 150-200 eur manj denarja, za isto delo, isto živciranje in vse.... :negative:

Ni pa fajn...se pa tolažim, ker vem da bi bilo lahko še ful slabše in ker vem kako to je, bom kar tiho zdaj. :cat:

Upam, da ti bo vseeno uspelo čarodeja špilat in ti bo zneslo.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor Sr jul 04, 2012 2:58 pm

ja, saj jaz mam tud za določen čas, za nedoločen še v življenju nisem mela; no, pa saj vem, lahko je sploh ne bi imela, ampak to mi preprosto ne pomaga pri študiranju, kako bom prišla skozi mesec; če enkrat zmanjka denarja, ti pa imaš še račune za plačat, kje je npr še hrana, kaj narediš potem? samo to enačbo moram še razrešit, in sem na konju :dash:
You say 'crazy cat lady' like it's a bad thing.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jul 04, 2012 4:58 pm

jernejch, jaz se borim s podobno situacijo. :( Do zdaj je šlo "glih za glih", zdaj pa smo končno dobili odločbo za znižano plačilo vrtca in smo z identičnimi pogoji kot prej (dve minimalni plači in NIČ drugega - nobenih avtov, nepremičnin, drugih dohodkov, vrednostnih papirjev,...) padli iz drugega v tretji razred. Kar pomeni, da bomo za vrtec plačevali namesto 37€/mesec 2x toliko, poleg tega bomo pa zdaj dobili položnico za nazaj, ker odločba velja od 1.1.12, je pa država dovolj nesposobna, da so rabili pol leta od oddane vloge do odločbe. Na srečo ima naš vrtec možnost, ki so jo ponudili sami, da se ta razlika lahko na prošnjo plača na obroke... Poleg tega so nam istočasno znižali otroški dodatek za starejšega iz slabih 100 na slabih 80€. Za ta malega pa seveda odločbe še niso spacali, torej ne dobimo nič (bomo sicer potem dobili za nazaj, kar pa mi v tem trenutku nič ne pomaga). In ta mali tudi ni upoštevan pri odločbi za vrtec, itak (torej je dohodek računan na 3, ne na 4 člane).
Da sploh ne omenjam, da bom šele jutri dobila nakazano bolniško za marec (ki je seveda še manjša od minimalne plače), za april pa... whoknowswhen. Maja sem bila k sreči že na porodniški in sem jo dobila od države... Ni veliko (dobrih 500€, če se ne motim), je pa vsaj redno...

Uf, jernejch, saj vem, da NIČ ne pomaga, če veš, da s(m)o ostali v istem dreku. Ampak jaz sem pa malo zduškala in je prec boljše. ;) :truce:

P.S. Saj bo tudi tokrat šlo, še vedno je. Meni se že celo življenje ves čas zdi, da naslednji mesec pa res ne bo šlo več, pa smo vedno pregurali.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jul 04, 2012 5:04 pm

Vixen je napisal/-a:Uf, jernejch, saj vem, da NIČ ne pomaga, če veš, da s(m)o ostali v istem dreku. Ampak jaz sem pa malo zduškala in je prec boljše. ;) :truce:

P.S. Saj bo tudi tokrat šlo, še vedno je. Meni se že celo življenje ves čas zdi, da naslednji mesec pa res ne bo šlo več, pa smo vedno pregurali.

pomaga - da vem, da se duškam ljudem, ki me razumejo. :praising:

in ja, tudi jst bom nekako zašpilla skup mesec, se bom že nekaj spomnila, ampak normalno pa ni, da nas vedno več tkole žvi ... življenje je menda nekej več kot "guranje skoz mesec" :S kam so nas pripeljali, preklete nesposobe.

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jul 04, 2012 5:07 pm

jernejch je napisal/-a: če enkrat zmanjka denarja, ti pa imaš še račune za plačat, kje je npr še hrana, kaj narediš potem? samo to enačbo moram še razrešit, in sem na konju :dash:

Veš ko je to, žal, da potem malo gledaš kaj je bolj nujno, ostalo pa po delih, če drugače ne gre...

Ampak je vse enkrat boljš, samo do tja dolgo traja. :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jul 04, 2012 8:54 pm

Duško, tale boleča rama pa ni več hec, no. Kako naj z eno roko rihtam 5 kilskega dojenčka s krči? Ne morem ga dvignit, ne morem mu kupčka podret... No, saj to naredim, ampak potem pa roka popolnoma odpove. In poleg tega še BOLIIIIIII.
In seveda ne smem vzet ničesar razen Lekadola, ker dojim. :dash:

Ne hodim okrog dohtarjev spljoh, ampak jutri bo treba it. :devil: Res nočem. :'(
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jul 04, 2012 10:25 pm

A lahko dodam še...

AUUUUUUUUUUUUUVA!!!!!!!!!!!

Pa našla sem način, kako vsaj za par minut potolažit dojenčka s krči... Dihanje večjega psa, ki mu je vroče, je krasno guncanje. 8)
Slika

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jul 04, 2012 11:58 pm

Nočni pohod za odmevom klicev ene živali se končna s spoznanjem, da v temi itak nič ne vidiš.... :rolleyes:

Sva s fantom sledila zvoku, ki je najprej zvenel kot mijavkanje/cviljenje mačjega mladiča. Ampak v tem naselju vse ful odmeva in sva ga zato celega prehodila, ker je zvok postajal vedno močnejši če sva šla bolj daleč od bloka, dokler nisva prišla v eno ulico blizu gozda, vso temno in dojela da je mačji mladič bolj ptičji in da je utihnil, ko sva stala blizu drevesa/grmovja. Je pa nebo preletela ena ptica z veeeelikim razponom kril... Ko sva začela hodit proč, se je zvok začel v enakih intervalih ponavljat. miiiiv miiiiv miiiiv

Cela uganka... :S
Uporabniški avatar

plašen zajček
plašen zajček

Kraj: Trbovlje

Odgovor Če jul 05, 2012 7:17 am

res nam je vseem kdaj tolk hudo da bi najraj kr umrl....glede ne stvari ki se dogajajo na tem svetu....od finančne krize do naravnih katastrov ( za vse je nažalost krivo človeštvo) vsak od nas se kdaj znajde v takšnih okoliščinah ko več ne vidi izhoda....ahhh...duško pomagi mi da bo že enrat kon te norije z vsem tem skakanjem okol v tej vročini....

p.s.: meni je tale članek dal novih zagonov za današnji dan pa mogoče še par naslednjih http://dominvrt.si/clanek/ljubljencki/ta-muc-je-res-nekaj-posebnega.html
Živali so tako prijetni prijatelji - ne sprašujejo in ne grajajo

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če jul 05, 2012 7:57 am

Ok jaz se ne bom pritoževala, ker nekako še gre...sm se začela pa kr na glas smejat, ko sem dobila dohodnino za plačat, zarad tega ker sm lani bila na enem tekmovanju in bla clo tok neumna da sm bila tretja in dobila 100€, od tega so mi seveda odvedl dohodnino sam padla sm pa v drugi razred...priceless vam povem. :dash:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če jul 05, 2012 8:50 am

all je napisal/-a:Nočni pohod za odmevom klicev ene živali se končna s spoznanjem, da v temi itak nič ne vidiš.... :rolleyes:

Sva s fantom sledila zvoku, ki je najprej zvenel kot mijavkanje/cviljenje mačjega mladiča. Ampak v tem naselju vse ful odmeva in sva ga zato celega prehodila, ker je zvok postajal vedno močnejši če sva šla bolj daleč od bloka, dokler nisva prišla v eno ulico blizu gozda, vso temno in dojela da je mačji mladič bolj ptičji in da je utihnil, ko sva stala blizu drevesa/grmovja. Je pa nebo preletela ena ptica z veeeelikim razponom kril... Ko sva začela hodit proč, se je zvok začel v enakih intervalih ponavljat. miiiiv miiiiv miiiiv

Cela uganka... :S

to je pa tudi v šentvidu; sem tudi jaz sledila zvoku, čisto trda, da je nekje cel kup majhnih muckov; ampak bo res kar en ptič, ker je prihajalo z drevesa, več dreves, in se premikalo :O kter ptič ... tega pa tudi jaz ne vem :scratch: Pa tudi se mi zdi, da je oglašanje ful preglasno za kake mucke .... To sem potem šele ugotovila, ko sem prehodila pol šentvida :D

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če jul 05, 2012 10:54 am

Ja sej! Ful preglasno je za mačjega mladiča. Ampak tukaj so stavbe tko postavljene, da se od ene in edine, ki je na strani balkona vse odbija, da velikokrat ne veš na kateri strani se res kaj dogaja. In potem sem na drugi strani poslušala kaj slišim in je bilo nekako tako kot da bi mucek dol v travi ležal nekje, ker je teoretično možno. Šele ko sva zunaj začela hodit, sva videla, da vse odmeva in da je to nekaj drugega, samo sva se vseeno odločila v temo it. :D

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če jul 05, 2012 8:29 pm

Pa oki no, a mi kdo razloži v čem je fora da vzameš 6 tedenskega psa od mame? :fool: A je težko počakati še par tednov. :dash: Bi jih prijavila, pa sem to izvedela šele sedaj ko že ima 8 tednov, bodo pa vsekakor slišali par vzgojnih. :devil: :devil: Potem je pa meni hudo, ker je bila Pina samo približno 6-7 tednov pri mami. ...
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Zabava, čvekanje, šale

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov