Nudim / iščem / kupim / podarim

Moderator: andreja

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jun 27, 2012 9:27 am

Re: Nudim / iščem / kupim / podarim

ebay ;)
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če jun 28, 2012 10:18 am

A kdo obvlada ebay? Je kdo registriran in ima paypal? Jaz ga nimam :(
If you see me smiling, it`s because I`m thinkig of doing something evil or naughty. If you see me laughing, it`s because i`ve already done it!

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če jun 28, 2012 2:08 pm

A pri nas pa ne bi dobla? Je pa res da je dražje. Pa saj za ebay ne rabiš nujno paypala? Al se motm?

Jaz mam eno prošnjo, če ma kdo kaj pojma o carini...

Kupiš nekaj iz tretje države, pač izven skupnosti. Znesek postavke (se pravi paketa) so na carini dali na 71,90 USD, kar je ok, ker mislim da je bila kupnina tam nekje ali celo točno toliko, bi morala preverit. Carinsko vrednost pa so nato pretvorili v 71,02 EUR. Kako lahko carinsko vrednost dajo na 71,02 EUR? Od kje taka cifra? Ni ne pretvorba v eur niti samo zamenjana valuta... Zanima me zato, ker se na podlagi tega DDV obračuna, ki je pa seveda ful drugačen če daš USD res v EUR.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Obala

Odgovor Če jun 28, 2012 2:12 pm

Carino plačaš od cene izdelka+stroškov pošiljanja. Zna bit da je skupaj naneslo ravno tolko.
You dont know me, you just wish you did. :playboy:

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če jun 28, 2012 2:20 pm

Ja a ni carina sam nad določeno vrednostjo? Ne razumem nič več. Tudi nobena dajatev ni nikjer opredeljena.

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če jun 28, 2012 2:28 pm

Evo iz strani carine:
Oprostitev uvoznih dajatev

Pri presoji, ali je blago v pošiljki upravičeno do oprostitve, se upošteva samo vrednost blaga (brez poštnine).

V skladu z določbami Uredbe Sveta št. 1186/2009 o sistemu oprostitev carin v Skupnosti so plačila uvoznih dajatev oproščene:
pošiljke, sestavljene iz blaga zanemarljive vrednosti, ki se pošiljajo neposredne iz tretje države prejemniku v Uniji, do skupne vrednosti 150 evrov. Oprostitev ne velja za alkoholne pijače, parfume in toaletne vode ter tobak in tobačne izdelke;
blago v pošiljkah nekomercialne narave, ki jih iz tretje države pošiljajo fizične osebe drugim fizičnim osebam, ki živijo na carinskem območju EU.

Pošiljka se šteje za pošiljko nekomercialne narave, če ustreza naslednjim pogojem:
je priložnostna,
vsebuje blago, namenjeno izključno osebni uporabi prejemnika ali njegove družine; glede na naravo in/ali količino blaga pa se vidi, da gre za nekomercialne namene,
pošiljatelj pošlje pošiljko prejemniku brezplačno.

Skupna vrednost je bila precej manjša od 150 eur, poslana brezplačno od fizične osebe k fizični osebi.
Uvozne dajatve so carine in druge dajatve s podobnim učinkom (npr. protidampinške ali izravnalne dajatve). Carina se obračuna po predpisani stopnji od carinske vrednosti blaga, ki se običajno ugotavlja iz računa o nakupu, lahko pa tudi na osnovi vrednosti enakega ali podobnega blaga, uvoženega na carinsko območje EU in po ostalih predpisanih metodah. Uvozne dajatve je potrebno plačati tudi za rabljeno blago in brezplačne pošiljke.

Carinsko vrednost so ugotavljali iz internetnega "računa", ki sem jim ga poslala, kjer je razvidnih teh 70 USD ali dobrih 50 eur, al kok je že bilo.

Sicer moram doma preverit, ampak če se prav spomnim je obračunan samo DDV tam okoli 14 eur, ostalo so pa stroški posredovanja pošte in potem nanese blizu 20 eur.

Zato ne štekam kako pretvarjajo vrednost blaga, če očitno še valute ne znajo prečrtat pa druge zraven napisat. :negative:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Obala

Odgovor Če jun 28, 2012 2:56 pm

Je že precej dolgo kar sem jaz nazadnje plačala carino in je bil znesek vrednosti precej nižji. Sem se hotla razburjat, da ne bi plačala carine na stroške pošiljanja, pa je bilo precej neuspešno. (beri sem plačala kar so rekli da moram :D ) Najboljše je pač poklicat za začetek carinsko pošto in vprašat. Običajno je treba zgodbo potem še ene 4x ponovit, ko te pač prevezujejo al pa ti dajejo napotke kam se obrnit, ampak z vztrajnostjo se menda daleč pride :D
Če se pa do 150 € zdej ne plača carine, pol pa kul. :good:
You dont know me, you just wish you did. :playboy:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če jun 28, 2012 3:02 pm

Meni so govorili, da tudi za darilo ne plačaš carine, pa to ni res. Carina, ki so jo zaračunali (lani) za paket iz ZDA je znašala 20%, zato se mi zdi tvoj znesek precej realen.

Btw, ko smo že pri prevezovanju telefonov: a ima vsaka firma eno linijo, na katero te vežejo, ki je mrtva, oz. ti špilajo neko nemogočo glasbo, dokler ne prekineš? Prisežem, na Pošti Slovenije so me trikrat tako vezali, dokler nisem :wacko: :ireful: :mad: :threaten: :aggressive: in zahtevala nadrejenega, potem pa čudežno dobila pravo osebo na telefon.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če jun 28, 2012 3:16 pm

Ne vem, no, nekoč je bila ta meja za carino 25 €, razen če je to nekaj zelo novega.
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Koper

Odgovor Če jun 28, 2012 3:27 pm

Carinske dajatve in DDV ti zaračunajo na osnovi vrednosti+stroškov pošiljanja - zato potrebuješ seveda račun/potrdilo o nakupu. Pri tem je bistvenega pomena tudi to, za katero blago gre (v katero tarifno številko je uvrščeno, ker so dajatve odvisne tudi od tega). Stopnja carine je lahko 0, ampak še vedno je tu DDV, tako da plačilu ne uideš.
Your Cat: Simple New Secrets to a Longer, Stronger Life
by Elizabeth M. Hodgkins
Uporabniški avatar

admin
admin

Kraj: Maribor

Odgovor Če jun 28, 2012 3:46 pm

zalarjeva je napisal/-a:A kdo obvlada ebay? Je kdo registriran in ima paypal? Jaz ga nimam :(

Kaj potrebuješ? :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če jun 28, 2012 4:26 pm

all, tole si najbrž že prebrala, ane? sodeč po temle lahko sklepam, da v postopek carinjenja ne gredo pošiljke v vrednosti do 22 €, medtem ko so pošiljke v vrednosti do 150 € oproščene uvoznih dajatev :S
http://www.carina.gov.si/si/carinski_po ... eko_poste/
so pa meni že pregledovali tudi pošiljko v vrednosti okrog 15 €, tako da ...

je pa res tako, kot je moksa zapisala, zelo veliko je odvisno še od tega, kaj je v pošiljki - znanec je skušal uvoziti eno reč, ki se je pri nas nikakor ni dalo dobiti, in na noben način ni mogel vnaprej izvedeti, koliko carine bo plačal ...

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če jun 28, 2012 4:48 pm

No, uvažala nisem nič posebnega, pomoje se sicer pri nas ne da dobit, ampak material se pa da - filc. Itak imam že zdavnaj doma in plačano, za DDV sem tako vedla da bo, samo me begajo te izpiski njihovi. Pa se mi ne da na telefonu viset, sem kar alergična na telefone. Je verjetno kot je Moksa napisala, pač DDV.

Drugače pa carinikov ful ne maram. To je sicer že za v duškota, pa vseeno. Pošiljke fantastično izmaličijo, ne glede na vsebino. Na letališču pa tudi znajo je**** da je kaj.

Cekarji...
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Pe jun 29, 2012 8:49 pm

Še vedno prosim za Sparove nalepke.
Iščem hranilnik (za kovance), ki ga je enostavno odpreti, brez ključev, najraje na navoj ali kot skrinjico ali kaj podobnega - da bi ga lahko tudi majhen otrok samostojno odprl in zaprl. Se komu kaj valja doma? :angel:
"You can't help that. We're all mad here." - The Cheshire Cat from Alice in Wonderland

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe jun 29, 2012 8:55 pm

Jaz sem hranilnik kupila v Kiku-izgleda kot zelo velika piksna Coca cole, lahek, odpre se simpl
(navoj), imajo pa tudi druge motive. Zelo poceni, ne spomnim se točno, je pa bilo manj kot 3 EUR
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Pe jun 29, 2012 9:28 pm

Sem bila ravno včeraj v kiku, pa imajo samo "konzervice", ki se odprejo s odpiračem (ko jih enkrat odpreš je konec). :(
"You can't help that. We're all mad here." - The Cheshire Cat from Alice in Wonderland
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So jun 30, 2012 6:41 am

Sansa: dej mi naslov na ZS, jaz imam ene par Šparovih nalepk.
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Kraj: Celje

Odgovor So jun 30, 2012 8:34 am

Jaz imam dva kartončka polna nalepk, pa še nekaj bi se jih našlo še nenalepljenih, če bi jih še rabla.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So jun 30, 2012 9:33 am

sansa je napisal/-a:Sem bila ravno včeraj v kiku, pa imajo samo "konzervice", ki se odprejo s odpiračem (ko jih enkrat odpreš je konec). :(

Sem glih nazaj iz našega Kika, tudi nimajo več, žal.
Saj bi ti mojega dala, samo zbiram kovance, da si bom kupla avtodom. Čez ene 50 let :D .

Če bom kaj podobnega kje opazila, ti javim.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So jun 30, 2012 10:20 am

Hvala vsem! Sanny in MM, pošljem naslov na zs. :) Bo OK, če dobi MH prispevek?
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Zabava, čvekanje, šale

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov