MOZART

Moderatorji: helena, renata, gipsy

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po maj 21, 2012 5:11 pm

Re: MOZART

:) Zopet dobila lepo pismo in hvalo o Mozartu. Moram ga deliti z vami, ker mi je zelo polepšal dan (sem prosila za dovoljenje).

"Pozdravljeni!
Se že lep čas nisem nič javila. Želim vam javiti da je Mozart super.
Mož je že zdavnaj ugotovil da je najbolj posrečen muc na svetu. Spi na zakonski postelji in se mu ni treba več boriti za svoje mesto :) Tudi čez dan je najina postelja postala njegova postelja :)
Sedežne garniture, ki smo jo dobili pred cca letom dni, se niti dotaknil ni - kremplje si namreč redno brusi na svojem praskalniku. Niti luknjice ni naredil!
Postal je neverjetno zaščitniški do mojega, skoraj 2 leti starega sina. Bil je sicer že skoraj od začetka hud na določene ljudi, ampak kako pa se spusti v tujega človeka, ko očitno brani Davida (in mene), pa ne bi verjeli, če ne bi videli z lastnimi očmi. Da je lahko tako ogromen in hud...uffffffff... Najprej potegne ušesa nazaj, potem se nahrši in dvigne rep, stoji pri miru in nepremično gleda, potem pa kot strela z jasnega... Ko ga vidim da potegne ušesa, ga kar dvignem, pomirim in odnesem v sobo. Včasih se zgodi da gre mimo balkonskega okna kakšen maček ali tuj pes. Takrat postane prava zverinica, ga tudi raje umaknem od okna.
Do nas domačih je strašno nežen. Niti 1x samkrat ni uporabil krempljev ali zobov. Sicer Davida učim že od rojstva, da je nežen do Mozarta, ampak ga je parkrat potegnil za dlako in rep. Mozart mu je nežno pokazal da se to ne dela, tako da ga je s šapico "klofnil" in to je to. Niti pomislim ne na to, da bi Mozart kaj naredil Davidu. Res sem navdušena, ko vsakodnevno opazujem kako sta se navezala. Vsako jutro ga Mozart pride zbudit v otroško sobico, David ga xy na dan kliče, če ga ne vidi (na svoje ime se Mozart že od začetka odziva), vsak večer ob 20.30h ko David pogleda risanko za lahko noč, pride Mozart k njemu in se cartata.
Ne smem pa pozabiti na psičko Ionno, ki pa je naš tretji otrok. Sicer jo moram še opozarjati, saj je ljubosumna na Mozarta, ampak nikakor ne na agresivni način. Je le 1 leto stara in še malce otročja. Ne more se sprijazniti da je Mozart lahko na postelji, kavču, pultu, ona pa ne. In potem ga poskuša poriniti vstran. On je hladnokrven, včasih se umakne, velikokrat pa samo taco dvigne in je že mir. Pri njej si je naredil avtoriteto. Jih je 2x pošteno dobila, tak da točno ve, kje je meja za igro in nadlegovanje.
Meni sledi Mozart neprestano. Z mano kuha, pospravlja, pere perilo, gleda TV, je zraven pri igri z Davidom,spi, je v kopalnici ko se tuširamo,... V glavnem ves čas je ta maček z nami.

No toliko zaenkrat o Mozartu, najboljšem mačku kar jih je kdaj obstajalo in lep pozdrav iz MB"
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po maj 21, 2012 5:13 pm

Zdaj si še meni polepšala dan! :clap:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po maj 21, 2012 5:28 pm

:) Meni je bil tudi poseben muc, pa nisem preveč povdarjala, da ne bi kdo rekel, da sem pristranska.
V oskrbi je bil sicer kratek čas, pa vendar se je že dobro pokazal/izkazal. Najbolj odločen je bil, ko so prišli eni posvojitelji, ki se jim ni hotel dat posvojit. Takrat me je čisto presenetil. :D
In to, da je zelo zadovoljen v svoji družbi in družbi njegovih dvonožcev smo tudi pogruntali. :good:
Sem vesela, da je prišel v tak dom, kjer se imajo vsi super in on uživa na vso moč, drugi ga pa obožujejo. :good: :kiss:
Je pa še veliko bolj priden, kot bi si upala trdit. To, da se sedežne ne dotakne in praska le po praskalniku je res pohvale vredno! :kiss:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po maj 21, 2012 7:35 pm

Ufffff.... <3 kako lepo napisano! :good:
Vesela za vse vpletene! :)
»You move to an area and you multiply until every natural resource is consumed and the only way you can survive is to spread to another area. There is another organism on this planet that follows the same pattern. Do you know what it is? A virus.« Matrix

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po maj 21, 2012 7:40 pm

:) Sem šla že 4x brat, tako mi je všeč napisano. :good:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor Po maj 21, 2012 8:20 pm

Paše branje takšnih lepih sporočil, ni kaj. :)

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To maj 22, 2012 5:45 am

:) Ne vem, če veste, da je gospod v začetku zahteval, da je sedežna nedotaknjena in zato Mozart na njej tudi ni bil (ko je bil on doma). Verjetno tudi po pultih in mizi ni smel hoditi. Vse to si je s svojo pridnostjo in posebnostjo uspel "priborit" in sedaj mu je tudi postelja v spalnici na voljo. :good:
Vesela zelo, da je tako uspešno osvojil vse domače. :yahoo:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To maj 22, 2012 6:29 am

Res je lepo prebrat takle zapis! :good:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To maj 22, 2012 9:04 am

:girlblush: Da se moje prejšnje pismo ne bo narobe bralo.. Ne podpiram, da muce hodijo po pultih in mizi. Mi je zelo prav, da se muce na lep način "vzgaja" in dosledno daje dol, ampak, če se že ravno zgodi, pa ne sme bit zaradi tega huda jeza na drugi strani in kakšno nasilje nad živaljo, ki razmišlja po svoje, ne po naše.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če apr 17, 2014 2:50 pm

:) Dobila lepo pisemce, ki prav polepša dan in to ne le današnji. Sami so se spomnili, da se javijo. :thanks:
Zelo ga imajo radi in res mu je lepo. Menda ima celo novo firzuro, ker je bila mala deklica preveč navdušena nad njegovim krznčkom in so bila ustka vedno polna dlake. Zelo jih ima rad in točno ve, kdaj je najboljša priložnost za crkljanje, ki je v obojestransko zadovoljstvo. :kiss:
Tudi fotka bo, komaj čakam. :angel:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne apr 20, 2014 3:33 pm

Šla pogledat nazaj, mati mila kakšen krasen maček :O :kiss:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jan 16, 2017 6:08 pm

Mozart se je javil in me zopet zelo razveselil z lepim pismom. :good:
Slika
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor Po jan 16, 2017 10:09 pm

:) Kako lepo, da se oglasijo tudi po več letih. Če bi posvojitelji vedeli, koliko to pomeni skrbnici, bi se vsi tu in tam oglasili, ne da bi jih bilo treba pobezati.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To jan 17, 2017 10:29 am

<3 <3
Prejšnja

Vrni se na MH arhiv

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov