Mačji posip

Zdravje, nega, vzgoja, hrana, oprema

Moderatorji: andreja, renata

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To maj 15, 2012 7:53 am

Re: Mačji posip

Jaz sem včasih menjala Master na 2 tedna (3mački, 2wcja), zdaj sem pa raztegnila na 4 tedne menjavo peska in pranje stranišč z varikino. Imam pa mačke, ki se maksimalno potrudijo poscati celo stranišče (lulajo na steno, da potem teče po plastiki dol in se vpije samo na površini peska, zakopavajo pa ne :negative: ). Sem poskusila Odour, pa mi ni bil všeč. In čeprav sem po izkušnji z Biosandom mislila, da otroškega pudra nočem nikoli več zavohati, mi je Master kul in me nič ne moti.
Moj edini minus, ki ga dam Masterju je to, da mi ga mački fajn razpršijo naokrog, ampak tako je žal z vsemi drobnimi peski.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To maj 15, 2012 8:05 am

Podpišem Matejo. Tudi jaz pri Mastru vidim minus samo v tem, da imamo v stanovanju plažo :rolleyes: .
Ampak je droben in se fajn posesa, ostalo so pa sami plusi,ga ne zamenjam več, pa sem preizkusila marsikaj.
Celega menjam na cca 3 tedne (3 mački, 1 wc), vmes dosipavam,čistim dvakrat dnevno, včasih tudi samo enkrat in je OK.
Uporabniški avatar

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor So jun 16, 2012 6:03 pm

taperverčki je napisal/-a:Mi uporabljamo kristale. Res niso najcenejša rešitev, vendar sta me prepričali naslednji dve lastnosti: se ne raznaša NIČ in kakce samo poberem z lopatko in vržem v wc školjko. :good:

Katere kristalčke to?

drugače pa me zanima če se tole http://www.supercombe.si/golden-gray/307-golden-posip-odour-14kg.html dobi samo preko neta ali je kje v kaki trgovini?

Joj, v eni trgovini so nam poturili kao en super eko posip, ki izgleda kot žaganje in
1. smrdi
2. slabo se sprijema
3. raznaša se po celem stanovanju tako da

prooosim za en pameten peeeeseeeek :)
roaaaaaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrrrrrr
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So jun 16, 2012 6:26 pm

golden greye se da dobit v nekaterih trgovinah, iz kje pa si?
se pa tudi precej raznaša naokoli, vsaj pri nas, ampak to je edina stvar, ki me moti (imamo pa golden grey master).
Uporabniški avatar

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor So jun 16, 2012 6:30 pm

Iz LJ
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So jun 16, 2012 6:42 pm

Glede na to, da imaš dolgodlako mačko, ti priporočam, da vzameš kakšen ne preveč droben posip ;) Vsaj moja Mila ima raje kaj takega, tisti drobni jo ful nervirajo, ker ko gre lulat pride ven s kepo posipa na riti. Žal sem pozabila kateri dragi pesek sem enkrat kupila, pa sploh ni hotela iti v wc iz protesta.

Pri nas imamo tri wcja za tri mačke, uporabljam DMov Dein Bestes Ultraklumpstreu (vrečka z belim mačkom). Odkar imamo Muša, menjam pesek na max tri tedne, ker ga zelo zasmradijo. Zdaj tudi hodijo vsi trije v vse wcje. Prej sta hodila vsak v svoj, Mili sem lahko dosipavala, Meliju pa dosipavala in menjavala bolj pogosto.

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So jun 16, 2012 6:53 pm

Mi imamo tudi GG MAster pa zaenkrat še vedno vsem odgovarja. Res je da se malo raznaša, ampak je pri nas bolj kot ne samo okoli wc-jev, odvisno kako fejst mačke pobrcajo ven. Sta pa 2 od 3 mačk dolgodlaki, pa mi nimamo nobenih problemov z dlako. Meni je dober tudi ker se v redu grude naredijo, pa vonja ni, malo dospipam svežega peska če je treba pa je.
Uporabniški avatar

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor So jun 16, 2012 7:51 pm

Cats, hvala za nasvet :)

Ko smo jo kupli mi je rejka dala vrečko peska vendar ne v original embalaži tako da mislim da je bil ta Golden odour in je bil še naboljši. Smo malo po domače zvišali stranišče, mačji plato smo dali v kartonsko škatlo od sadja tako da je ene 30 cm stranice in je nič ne moti not skakat - sicer je pa že prava zverina... No in ta prvi pesek se je strašno dobro obnesel, minimalno se je raznašal in se ji kljub dolgi dlaki ni prijemal. Pa smrdel ni, menjava vsega peska pa na en mesec. krasno dela grude, samo ne bi jaz tega v stranišče metala ker se mi zdi kot beton.

Smo probali še 3 druge pa bomo moral kar nazaj na prvega.
(sicer pa je čas da rejko pokličem in jo vprašam kje je pesek kupovala ane :) )
Uporabniški avatar

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor So jun 16, 2012 7:59 pm

Aja - all , kje pa to nabavljate?
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So jun 16, 2012 8:01 pm

V trgovini Centra MH na Bernekerjevi 43 v Ljubljani se bo od 21.6. dalje dalo kupit vse Goldne, tudi Odour.

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So jun 16, 2012 8:32 pm

Kupujem pri različnih, odvisno kako hitro rabim. Čombe ma, pa v LJ bo tudi v trgovini, kakor Helena pravi. :)
Uporabniški avatar

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor Ne jun 17, 2012 4:27 pm

Jaz se opravičujem ker tako neumno sprašujem... sem nova z mačkami pa tudi na tem forumu, Iščem tale Čombe, pa je to samo spletna trgovina ane?.. to mi je zoprno, ker mi pošta ne dostavlja paketov (duškoooooooooooooooo), pa še kdaj rabiš kako stvar TAKOJ ...

čombe nima trgovine v Lj?

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne jun 17, 2012 4:28 pm

helena je napisal/-a:V trgovini Centra MH na Bernekerjevi 43 v Ljubljani se bo od 21.6. dalje dalo kupit vse Goldne, tudi Odour.

Machette tole bo "Čombe" v LJ. :D
Uporabniški avatar

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor Ne jun 17, 2012 4:33 pm

Ave Cezar :)

Hvala , ti ognjemetek:)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ravne na Koroškem

Odgovor To okt 23, 2012 11:56 am

A je kakšna razlika v grudenju med Cat's Best Oko Plus in Nature Gold? Ker mi imamo sedaj Oko Plus in sem fuul zadovoljna glede vonja, pa ne praši se, raznaša se zelo malo, tisto kar pa se, je vseeno bolje za videt, kot ta pravi pesek..ampak sem bila navajena na Golden, ki dela zbite kepe, tale Oko Plus pa bolj krhke in se mi včasih razleti, ko ven pobiram, pa nekaj mokrih zrn ostane v wcju, ker so premajhne za pobrat... :rolleyes:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To okt 23, 2012 12:06 pm

KamI,žal nimam odgovora, ker teh posipov ne uporabljamo, samo spomnila si me na nekaj :D :
jaz sem zelo zadovoljna s Flamingom. Do sedaj smo imeli Golden, ker ga pa takrat ni bilo na zalogi, sem vzela
Flamingo. Isto je lepo vpojen in naredi lepe kepe kot Golden, je pa malenkost bolj grob (res malenkost, lepo se
preseje skozi drobno lopatko) in težji, zato se manj raznaša in imamo malo manj plaže po stanovanju :good:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To okt 23, 2012 12:23 pm

Tudi meni se Flamingo super obnese :good:
If you see me smiling, it`s because I`m thinkig of doing something evil or naughty. If you see me laughing, it`s because i`ve already done it!

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To okt 23, 2012 12:25 pm

Če praviš da se manj raznaša, se ga pa splača probat. Men se zdi, da mam plažo v postlji. :D

Mislim, človek šele tkole vidi kaj je razlika med eno mačko in tremi. :D
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To okt 23, 2012 12:25 pm

Nature Gold se dosti slabše grudi od Oko Plus. Grude so še dosti bolj rahle in moraš fejst pazit, ko jih pobiraš ven. Zdi se mi, da se kakcov ne oprime tako dobro in zato bolj smrdijo pa zdi se mi, da se tudi usmradi hitreje. Se res čisto nič ne raznaša, glede vsega ostalega je pa Oko Plus veliko boljši. :good:
FYI: moji so se pri Nature Gold uprli. So začeli lulat in kakat na predpražnik pred wc-jem. Pa ni bil usmrajen posip, samo nekaj dni je bil notri in čistim redno večkrat na dan. :girlsad:
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ravne na Koroškem

Odgovor To okt 23, 2012 12:41 pm

No potem pa ostanemo na Oko Plus, hvala :) Če me začetno navdušenje ne mine; ga imamo šele en teden :D Ja meni se je Val že prvi večer, ko sem Oko not nasula, polulal na predpražnik...ampak je potem zjutraj normalno šel na wc, tako da ga je očitno sprejel...
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Mačke

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov