taperverčki, čisto sem spregledala

da si tudi ti že opisala eno 'negativno' izkušnjo, takole maltretiranje pa zveni res grozno
A lahko pride skrbnica tudi kaj na obisk, pred posvojitvijo - da sama vidi/spozna muco in morda celo bolje oceni, katera bi bila lahko primerna družba, če sploh? Vsem ki rečem, da razmišljam o posvojitvi druge muce, mi rečejo 'Čiči jo bo pojedla' pa sploh ne vem zakaj, saj je tak srček, mirna, neagresivna, tiha, mila (malo mijavka, bolj mrmra, prede, klepeta nekako) morda sem 'materinsko' neobjektivna?
Pojasnila so raznolika, eno je od babysitterke, ki jo je napadla kot kuža čuvaj in mi je kristalno jasno, drugo pa od mame in sestre s katerima je v bistvu tudi živela v rani mladosti, ampak ju je imela bolj na 'ignore', do mene pa je vedno nežna, razen, če se greva wrestling, to je edino nasilje, ki ga jaz poznam, če se jezi pa ima ogrooomno tolerance preden te opozorilno klofne (to se včasih dogaja pri krtačenju, če ji malo še nagajam zraven, saj ga res ne mara).
Še to bi omenila - imamo eno izkušnjo z drugo muco, in sicer cel horror. Mama je imela gluho belčico (in te so zelo glasne ko so jezne!) in ko smo v stanovanju, kjer sva bile jaz in Čiči prenavljali kopalnico sva mislili iti obe k mami in smo poskusili če bi se morda razumeli...No, Juki, belčica je dobesedno ponorela, prav kot v grozljivki, tulila kot zmaj in iskala mojo revčico, ki se je takoj šla skrit za kavč in se je tam tresla kot šiba na vodi, meni je šlo kar na jok, ker je bila čisto v šoku (drugo okolje pa še taka zver). Niti mami ni mogla obvladati Juki, ker je res dobesedno podivjala in popraskala vse, ki so ji skušali priti blizu. Nekako nam jo je uspelo zapreti v drugo sobo, da sem jaz mojo revico spakirala nazaj v transporter in sva šle lepo nazaj in dva tedna živeli v prahu in med ruševinami

Ampak OK, dokler ni tulečih zveri

No to je bila edino tako srečanje, čeprav verjetno ni relevantno, saj je bil tuj teritorij in res nora muca, saj je občasno imela podobne divjaške izpade brez nekega posebnega razloga.
A je bolje vzeti mlado muco, ali odraslo? Ali je v bistvu vseeno? Meni se zdi kot da je bolje mladička, saj so manj izoblikovane osebnosti, bolj prilagodljivi, igrivi, prsrčni in morda ne predstavljajo take teritorialno/osebnostne grožnje staroselki? Po drugi strani pa se jih da tudi lažje terorizirati...
Hvala vam!