Tomi in Tevz

Muce, ki so našle svoj dom.

Moderatorji: helena, renata, gipsy

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če maj 10, 2012 4:31 pm

Re: Tomi in Tevz

Prosim, ne se krivit. Za muce super skrbite. To je res smola, kar se je zgodilo.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če maj 10, 2012 4:57 pm

A to je nekaj z žolčem?

Drugače pa, Ovčka, ne ga s*** s krivdo, prosim.
"Some say I dream too big, I say they think too small." (Esther the Wonder Pig)
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Če maj 10, 2012 5:26 pm

Res se ne krivit Ovcka, ker delate maximalno zanj že od vsega začetka. Poznam ta občutek, ko stokrat analiziraš za nazaj kaj kdaj kako... pa kaj bi, če bi... Kaj če je bilo krivo to in ne tisto... Za mojo prejšnjo muco mi je še zdaj hudo in se še po vseh teh letih kdaj vprašam, če sem res naredila vse zanjo...

Verjemite, da ste res vse naredili prav in boljšo oskrbo bi Tomi težko imel.

Pa ne se vdat, res.
Dogs have Masters. Cats have staff.

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če maj 10, 2012 5:36 pm

Nič se krivit, ker se trudiš kolikor se lahko. Tudi jaz se včasih za nazaj sprašujem, pa sem samo žalostna in nič drugega, čeprav vem da sem naredila kar sem v dani situaciji lahko.

In ne se vdat! :praising:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če maj 10, 2012 5:39 pm

Ovcka je napisal/-a:Kronicni holangitis (ki bo verjetno pocasi presel v FIP). :( :( :(

Ze eno uro jokam, si ocitam, kje sem ga polomila, kaksne znake sem spregledala... :( :(

Prav nič nisi spregledala in tudi če bi, ne bi morala prav NIČ!!! naredit. Pri fipu smo vedno popolnoma nemočni, vsi, skrbniki, lastniki, veterinarji.
Ne glede na to v kakšni obliki se pojavi in pri kakšni starosti je tako. Do 2.leta starosti po nekaterih virih zboli kar 10% mačk za fipom, za popolnoma vse je tudi usoden. Ni pa vedno fip, tudi če se tako kaže in nikoli ni za obupat.
Uporabniški avatar

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor Če maj 10, 2012 6:19 pm

Sva od veta. Je ful vesel, da je spet doma.

Torej, kronicni holangitis, verjetno posledica virusa, ki ga napada ze ves cas. Testirali so punkcijo iz trebuscka (ascites), ki kaze veliko vsebnost proteinov, ki so znacilni za fip. Rumen zaradi jeter se ni, jetra se za silo delajo, ampak, naceloma bo slo samo se navzdol, tekocina v trebuscku se bo se naprej nabirala, in potem ni druge opcije kot ... :( :( :( Lahko podaljsujemo s punkcijami, ampak naceloma se voda v parih dneh nazaj nabere, matrat ga pa ne vem kok ne mislimo.

Dokler hoce jest, pa vodo pit, lulat pa kakat, pa dokler ne bo prevelik trebuscek bomo (po nasvetu veta) vztrajali. Potem se bo treba odlocit. Po eni strani sem hvalezna, da imamo se par dni skupaj, po drugi je pa toliko tezje, ker vem, da se bo treba kmalu poslovit..

Je pa rekel vet, da je zelo trdoziv, da ze tok casa vztraja in se bori. Ponavadi v takih primerih gre vse veliko bolj hitro.
Forever shall the wolf in me desire the sheep in you!

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če maj 10, 2012 6:29 pm

pišem pa brišem.... :( :(
Ovčka, dokler bo šlo, pa da ne bo fejst trpel - bo pač šlo. Mogoče se bo izlizal, mogoče ne. Nisi pa ti kriva nič.
Človek zmeraj hoče najti razlog, ampak včasih je samo usoda taka, kakršna pač je. Nič več ne bi mogla
naredit zanj, kot si že.
Držite se, mi tukaj smo z vami.
:kiss: :kiss: :kiss:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor Če maj 10, 2012 6:30 pm

Saj sploh ne vem, kaj naj vam napišem. Le to, da sem žalostna, za muca, pa za vas, ker ste na tako težki preizkušnji. :girlsad:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če maj 10, 2012 6:32 pm

Sem upala in upala, da ni FIP, ker že toliko časa vztraja, macko pogumni :girlsad:

Pri moji Mici je šlo zelo hitro. Edino kar mi je žal je, da smo jo toliko mučili
s preiskavami, ker so imeli veterinarji vse sorte teorij, bil je pa FIP.
Edino kar mi je v uteho je, da sem bila do konca z njo, da je nisem
pustila same na kliniki in da mi je umrla v rokah (za evtanazijo ni bilo časa).

Cartajte ga. Ne ga "mučiti" s podaljševanjem, ko bo neizogibno konec.

In bodite do konca z njim.

Drži se, Ovčka.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če maj 10, 2012 6:40 pm

Včasih je treba verjeti v dober izid, četudi vse kaže v nasprotno smer, in potem vesolje zadeve poštima in se zgodi nemogoče.

Čas za solze še ni prišel, zdaj je treba zbrat čimveč dobre in pozitivne energije in mu tako pomagati.

Mislimo na vas!
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če maj 10, 2012 6:44 pm

Cats je napisal/-a:Včasih je treba verjeti v dober izid, četudi vse kaže v nasprotno smer, in potem vesolje zadeve poštima in se zgodi nemogoče.

Čas za solze še ni prišel, zdaj je treba zbrat čimveč dobre in pozitivne energije in mu tako pomagati.

Mislimo na vas!

Cats <3
Uporabniški avatar

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor Če maj 10, 2012 7:23 pm

Odkar je doma je ze dve porcije RCja pojedel, se vidi, da so mu manjkali obroki (je bil cel dan pri vetu, se na infuziji - kapljicni - nekaj za podporo jetrom).. Ful z apetitom je. Drugace tako, razen trebuscka, pa da ni zivahen, mu ni videti, da mu kaj manjka, ali da ga boli. Razmisljala sem, da bi mogoce eno punkcijo pa le naredili, da se mu sprazne vsa tekocina, pa da potem vidimo, kje smo, in kako hitro se bo nabrala nazaj. Ne vem, se mi zdi, da bi skoraj morala poskusiti, in da ga s tem ne bom ne vem koliko matrala..

Se bom se odlocila. Naslednji pregled imava v soboto.. Do takrat se crkljamo..

Hvala vsem za lepe besede...
Uporabniški avatar

plašen zajček
plašen zajček

Kraj: Trbovlje

Odgovor Če maj 10, 2012 7:33 pm

ohhh kako mi je hudo :'( želim vam čimveč lepih trenutkov skupaj in čim manj trbljenja za muceka.....ojoj kar ne najdem pravih besed

držite se....z mislimo smo pri vas :kiss:
Živali so tako prijetni prijatelji - ne sprašujejo in ne grajajo

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če maj 10, 2012 8:12 pm

Jaz se s strinjam s Cats in mislim na vas :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če maj 10, 2012 9:25 pm

Sploh ne vem kaj naj ti napišem... nimam besed... :(
Mislimo na vas in čutim/o s tabo...
»You move to an area and you multiply until every natural resource is consumed and the only way you can survive is to spread to another area. There is another organism on this planet that follows the same pattern. Do you know what it is? A virus.« Matrix
Uporabniški avatar

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor Če maj 10, 2012 10:43 pm

Ne obupat :kiss:

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Koper

Odgovor Pe maj 11, 2012 7:48 am

Ne vem, kaj drugega ti napisati, kot da se imejte radi še naprej, veliko se crkljajte, ti pa poskusi biti čimbolj mirna, saj bo to blagodejno vplivalo tudi nanj. Iz srca vam želim čim bolj spokojne trenutke.
Your Cat: Simple New Secrets to a Longer, Stronger Life
by Elizabeth M. Hodgkins
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe maj 11, 2012 8:55 am

moksa je napisal/-a:Ne vem, kaj drugega ti napisati, kot da se imejte radi še naprej, veliko se crkljajte, ti pa poskusi biti čimbolj mirna, saj bo to blagodejno vplivalo tudi nanj. Iz srca vam želim čim bolj spokojne trenutke.

prav to vama tudi jaz želim. :kiss:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe maj 11, 2012 10:02 am

Mislim na vas :kiss: Živalce čutijo našo nemirnost, tako da bodite čimbolj mirni (think good thoughts). :kiss:
If you see me smiling, it`s because I`m thinkig of doing something evil or naughty. If you see me laughing, it`s because i`ve already done it!
Uporabniški avatar

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor So maj 12, 2012 11:16 am

Se enkrat hvala vsem..

Prej sva bila spet pri vetu - danes je bila Vanja, ki mu je zadnjic tudi teste delala, in pravi isto kot Miran, dokler je/pije naj pocakamo, potem, ko bo postal rumen, bo trebuscek tok zrasel da bo zacel imeti tezave z dihanjem, pa da se bo potrebno posloviti. Je sla se enkrat cez celo diagnozo, in pravi naj bi se pocasi skozi ves zdravljenja pripravljalo na fip. Hujsanje, tresenje, malo visoka temperatura, malo nizka, stanje boljse, stanje slabse, nejescost, odzivanje na antibiotike, pa potem spet ne, pa spet vrocina, ascites, in do sedaj vsi testi kazejo na fip. Lahko bi ga mucili z dodatnimi preiskavami, dodatnimi testi tekocine iz trebuscka, ampak, diagnoze kljub vsemu nebi mogli spremeniti. Tudi punkcije ona osebno nebi delala, ker s tem ne dosezes nic, mogoce podaljsas za dan/dva.

Je pa drugace vceraj popoldne zacel malo manj jest, tudi danes nima ravno apetita, poje ze, ampak cisto malo, tako da mu dajem vsako uro po par zlick, od tega poje eno zlicko recimo. Pa vmesam mu malo vode, da polize in dobi vsaj tekocino. Trese se spet. Drugace pa skoz spi. Vceraj zvecer se je prisel pocrkljat h mami, potem se k meni, drugace se ne pusti prevec bozat, raje vidi, da ga pustimo na miru. Se pomucka in zamjavka, ko se mu pripravlja hrana, ampak se vidi, da je zelo sibek. :(

Jokam nic vec, je bilo v cetrtek prevec, ocitno sem se tudi sprijaznila z vsem, in mu poskusam samo se dneve narediti cim lepse. Lezim zraven njega na tleh in se pogovarjam z njim. :blush:

Drugace pa, vceraj smo spet opazili, da se Tevzek tudi trese. On je ze na vitaminckih odkar smo prvic opazili tresenje, danes sem se Vanjo vprasala kaj naredit, da ne pridemo se z njim v isto situacijo kot je Tomi. Tako da ga zaenkrat redno tehtamo, merimo vrocino. Na antbiotike ga zaenkrat se ne bomo dali, ker je dopoldne se zmeraj zivahen, se igra, prinasa misko, ko mu jo mecemo, opazuje vrabce na mojem oknu. Upam samo, da ne bo se za njega ful stres, ko Tomita ne bo vec, pa da ne bo se to sprozilo mutacije.. :( Res upam, da take smole pa nimamo, no.. :rolleyes:
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Na svojem kavču

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov