Tomi in Tevz

Muce, ki so našle svoj dom.

Moderatorji: helena, renata, gipsy

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr apr 18, 2012 1:32 pm

Re: Tomi in Tevz

Aja, še tole sem pozabila: http://www.zoomarketpreis.si/product_in ... cts_id/951

Saj je na isto foro kot A/D, ampak je pa okus drugačen sigurno. Vem da je moji mački za za ledvice malo bolj teknila od RC kot od Hillsa. Lahko mu zmešaš za začetek malo paštete skupaj z briketi, magari tudi z vodo namočiš malo, da bo šlo lažje dol.
Uporabniški avatar

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor Sr apr 18, 2012 1:46 pm

Jest dobi ene 5x-6x na dan.. Vsake 2-3 ure, po malo..

Tistega RC Exigent 33 imam doma en testercek, pa poje tam enih 5 briketov, potem neha (pa se to ne vedno, ko mu ponudim). Recovery pasteto sva prej vzela pri vetu, jo moram se odpreti..

Fora je, da se ne morem sedaj it loterije in nabavit ne vem kaksno vso raznoliko hrano, a pritakne se potem nicesar.. :blush: Najbolj idealno bi bilo, da bi jedel kaksno za macje mladice, s tisto bi se najhitreje poredil (zato sem prej vzela Baby namesto Exigenta).

Sem mu pa prejle, ko sem pripravljala naslednjo porcijo (mu nastimam v posodico kaksno uro prej, da ne dobi mrzlo iz hladilnika) pa sem mu vmesala enih 10 RC baby vmes.. Bom potem videla, ce jih bo med konzervo pa pojedel. Drugace sem rekla, da mu jih magar zmiksam v prah, pa mu potem tisto dam vmes med konzervo, da bo vsaj malenkost bolj hranljivega dobil vase..

Prejsnji teden je imel 3.5 kg, danes jih ima 3.4..

Ma cisto sem ze obupana, samo se na to tuhtam, kaj bo pojedel, koliko bo pojedel, ce bo sploh kaj pojedel.. :( :blush:
Forever shall the wolf in me desire the sheep in you!
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr apr 18, 2012 2:02 pm

all, je napisala, da z briketi ne gre, torej to nima smisla.
če mu ustreza ad, naj je ad, dokler se ne stabilizira, potem mu ponudite rc kitten brikete, ne babycat, saj babycat ni ješč.
Trenutno mora ostat živ in ozdravet, potem boste že pridobivali na teži.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr apr 18, 2012 2:03 pm

poskusi mogoče le še rc kitten vrečke, so tudi precej ješče in ok.

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr apr 18, 2012 2:18 pm

Dobro, jaz sem samo predlagala vrste briketov zato, ker jih je tudi Ovcka omenila. To ne pomeni, da je treba karkoli kupovat ali pa dajat. Samo delim svoje mnenje.

Lahko da je preprosto sit A/D, magari mu daj recovery za probat, mogoče bo jedel.

Ovcka, ce ti je kaj v uteho, je moja maca iz 4 kg (pomoje še kakšno deko čez) shujšala na 2 kg, pa je bila potem na najnižji mislim da 1,8 kg, pa še vedno ok za svoje stanje. Ampak zanjo sem vedla, da se pozdravit ne da. Medtem ko se Tomi bo in bo potem tudi vso težo nazaj dobil. :)
Uporabniški avatar

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor Sr apr 18, 2012 2:37 pm

all malo mi pa je v uteho, ja, hvala :) Mi ga je hudo gledat tako shujsanega, pa tudi, ce ga poredimo, pomeni da FIP ni, samo zato mu hocem tezo gor spravit (no, itak bi bilo tudi za zdravje boljse, ce bi se poredil nazaj, ampak, glavno da ni tahuda diagnoza).

Zdajle sem mu dala A/D z vmesanimi briketi, pa ni nic zbiral ven, ampak lepo jedel. Ne cisto vse (sem mogoce malo prevec nastimala), ampak potem, ko sem sla dofilat za naslednjo rundo, je prisel firbcat, in se malo pojedel. :)

Bom pa poskusila se RC Kitten vrecke.. Hvala Helena..

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr apr 18, 2012 2:44 pm

od RC kitten mačke vzhajajo, držim pesti,da bi mu dišalo :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če apr 19, 2012 6:14 pm

Kako ste?

A domača piščančja gosta juha z malce riža (in veliko drobno nasekljanega meska) mu pa ne bi teknila? :) (nisem šla čisto vsega prebrati, če je bilo že kje napisano)
Pri naših takele "juhice" vedno palijo! :nyam:
»You move to an area and you multiply until every natural resource is consumed and the only way you can survive is to spread to another area. There is another organism on this planet that follows the same pattern. Do you know what it is? A virus.« Matrix
Uporabniški avatar

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor Če apr 19, 2012 10:47 pm

Danes smo nabavili eno vrecko RC Kitten, mu jo malo dali, nato sem pa zgledala nekako takole :O :O :O Tamau je zacel tako hlastat po hrani, kot da nebi jedel en mesec skupaj :rolleyes: Pa ker z jezickom ni slo dovolj hitro, je bilo treba kar z zobmi vase metat.. :rolleyes:

No, pa ker bi vreck moral dobit 3-4 na dan, smo naredili kompromis, sem mu brikete (RC Baby) vrgla v mikser, zmiksala na drobno, in mu jih v kasnejse porcije zraven vmesala po zlicko/dve.. Pa je vseeno z veseljem jedel :) (vceraj je potem A/D nehal tok z veseljem jest, ko so bili briketki vmesani - je zgleda kasneje opazil, in samo pasteto zlizal do suhega, briketi so pa ostali) No, za jutri imam ze plan, da grem nabavit se par vreck, da bo za cez vikend, pa probala bom, ce bo jedel vrecke z vmesanimi celimi briketi (samo vprasanje, bomo videli). Bi mi bilo lazje zvagat porcijo potrebnih briketov, da bo recimo dobil dovolj dnevne porcije, samo, ce ne bo slo, bom pac zvagala brikete, pripravila dnevno dozo, pa jih pol zmiksala..

Domaco kurjo juhico je dobil zadnjic, tisti vikend, ko se je odlocil zacet strajkat s hrano.. Sem dala par zlick juhice, malenkost korencka, par nudeljcov, pa je samo povohal, in ni hotel. Ta vikend jo ponovno kuhamo, mu jo bom probala spet ponudit, ce bo kaj spremembe.. Sam kurji mesek je bil pa zadnjic prevec suh, ga je zelo malo pojedel (cez vikend smo jima skuhali piscanca) - nasplosno ugotavljam, da mu trenutno bolj zmohtne stvari sedejo. :dash:

Drugace se je pa prej spet malo bolj tresel.. Takole: http://youtu.be/H64uIQgXHTk :( :( Ne vem, mogoce je povezano, da tiste dni, ko ne poje tok veliko, se malenkost bolj trese..
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če apr 19, 2012 10:55 pm

Je bolje, da ne mešaš nič noter, ker ti bo nehal še to jest. Če mu uspe pojest dve vrečki, je to čisto dovolj, če zraven pije vsaj malo vode. Če pa mu uspe pojest še kakšno zraven, še toliko bolje.
Uporabniški avatar

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor Če apr 19, 2012 11:04 pm

Dve vrecke naj bi bile dovolj? Drugace ko sem gledala kilazo vreck, mi nikakor ni slo v glavo, kako lahko 4 vrecke na dan poje (se mi zdi nekam veliko no).. Pomoje tok niti nebi hotel. Pije pa se zmeraj nic :(
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe apr 20, 2012 5:29 am

Dovolj za bolnega mucka, ki še ni v fazi okrevanja. Naj poje toliko, kolikor mu paše.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe apr 20, 2012 5:36 am

Ovcka, ti kar poslušaj Heleno - če ti bo kdo primerno svetoval, ti bo ona ;) (sem pred časom tudi jaz fajn paničarila in delala vse narobe, pa me je postavila na realna tla in naša muca je tudi z njenimi nasveti hitro okrevala)
Nekaj tekočine muc dobi tudi preko mokre hrane (če se prav spomnim, imajo tele RC vrečke kar nekaj "omakice"), čeprav bi bilo najbrž dobro, če bi popil tudi nekaj vode. Ampak kakšen nasvet, kako to doseči, bo moral pa kdo drug dati, ker to je pa res problem, s katerim se še nisem srečala ;) (eden od mojih popije toliko vode, da smo že testirali stanje ledvičk ;) )
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein
Uporabniški avatar

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor Pe apr 20, 2012 9:30 am

Jaja, saj jo poslusam :)

Drugace pa, vceraj zvecer je imel vmesane zmiksane brikete v hrano, danes zjutraj je pa celo nekaj vode spil! Ocitno je bil zejen zaradi tistega malo briketov (in pa ocitno, da drugace dobi dovolj tekocine s konzervami, da ne hodi nic pit).

Aja, pozabila sem pa povedat, vceraj sem mu zmesala malo RC Convalescence support praska, pa je samo povohal in se obrnil stran.. Mogoce sem bila jaz kriva, zdajle berem, da mesajo prasek s toplo vodo, jaz sem ga zmesala z vodo sobne temperature :blush: Ali je mogoce se kaksna druga finta, za katero ne vem?

Grem pa zdajle v nabavo vikend zaloge hrane.. Drugace smo danes ze dvakrat jedli (navsezgodaj zjutraj, ko je najvecja lakota celo 10 briketov Exigenta), pa kar obilne porcije konzerve.. :)

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe apr 20, 2012 9:45 am

Po prebranem mu gre na bolje. Prav vesela bom fotke "krepkega" Tomija, ko bo zopet kot je bil! :kiss:
Pa na crkljanje Tevžija ne pozabit, da ne bo on začel gladovno stavkat, ko se vse vrti okrog Tomija. :kiss: :girlblush:
Uporabniški avatar

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor Pe apr 20, 2012 10:01 am

Tiste dni, ko ima ful apetita je boljse ja, tudi izgleda boljse.. Potem pridejo pa vmes slabsi dnevi, ko smo vsi cisto na tleh.. :( Po eni strani komaj cakam torek, da vidim, kaj bo kri pokazala.. Po drugi me je pa strah kaj bomo izvedeli.. :blush:

Brez skrbi, Tevzek dobi dovolj pozornosti :P Sicer se je fuuul na mami navezal, skoz spi pri njej na postelji, po moznosti tako, da se jo s telesom tisci. Se je pa precej popravil, recimo od zacetka bohnedaj, da si ga prijel pa nosil naokoli v narocju, sedaj zdrzi par minutk :) Pa tudi crkljat se hodi (od zacetka se tudi to ni). Se nas je povsem navadil, Cosmota vabi h igri (ga pricaka za kaksnim vogalom in skoci v njega), nas vabi h igri in nam nosi miske kadar se hoce igrat prinasanje.. Kot en mali kuza je :kiss:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe apr 20, 2012 10:33 am

po prebranem ni nič bistveno bolje, mi je žal, da sem tako "optimistična", ampak je bolje, da ste realni.
Hranjenje je sicer pomembno, ziher pa ne najpomembnejše. Ko se bo nehal trest in začel dirkat okrog, pa bo bistveno bolje. :kiss:
Naj je tisto, kar mu paše in kolikor mu paše, ne obremenjujte ne sebe ne njega preveč s tem. Važno, da poje in popije toliko, da preživi.
Pri takileh rečeh je potreben večinoma čas. Se bo kmalu pokazalo, v katero smer boste šli. Če bi bila jaz bolna in bi mi nekdo kar naprej tlačil hrano pod nos, bi ga na gobec. Mačku ni popolnoma nič drugače. Srečni smo vsi skupaj lahko, da mu paše vsaj določena vrsta hrane.
Uporabniški avatar

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor Pe apr 20, 2012 11:23 am

Kot sem ze rekla, imamo dobre in imamo slabe dni.. Vceraj je bil pol dneva precej slab dan, predvcerajsnjim dober - navsezgodaj zjutraj je divjal s Tevzem, zvecer ob enajstih sem ga morala celo sneti iz zaves.. :rolleyes: Torej cist v badu ni.. Tam pa tam pride slab dan, ko kar spi, mu niti ni za igranje, drugic je ves ziv in klice Tevza h igri. Silim ga s hrano ne, pac ponudim mu, in kolikor poje, poje. Vec kot to, kot da mu postavim posodo pred gobec 7x na dan pa tudi ne morem; vstajam skupaj z njim ob petih (ali ob sterih) zjutraj, mu dam hrano ven iz hladilnika, da se ogreje, ob sestih prvic je, in tako potem cel dan, vsake 2-3 ure.. Kvecjemu probam vsak dan, ce bo hotel brikete jest (mu ponudim exigent, ker vem da ostalih itak ne bo; ce bi pa hotel, ima pa itak Tevz ves cas v posodici Sanabelle).

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe apr 20, 2012 12:21 pm

A ko hodi naokoli pa normalno zgleda? Pa ledvica ste pregledali ane?

Drugače pa žal nimam nasveta. :( Upam, da se kaj na krvi pokaže, da bi vedeli kaj je in kako naprej. Kar se hrane tiče ima pa očitno dobre in slabe dneve in je mogoče najboljš, da mu na res na 2-3 ure daješ mokro hrano, če ziher poje. :) (Je pa težko, seveda, ga takole gledat. Če bi bil človek, bi ti rekel da bo jedel ko mu paše, potem bi pa en dan preskočil zajtrk in kosilo, naslednji dan bi pa že zjutraj sendvič pojedel... )
Uporabniški avatar

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor Pe apr 20, 2012 8:38 pm

Danes je en izmed tistih boljsih dni. Jedel je 7x, se eno porcijo dobi cez kaksno uro in pol, preden gremo spat, pojedel je kar precej (napram prejsnjim dnevom), vec kot dve vrecke, pa kakat je sel danes ze 2x (prej vse dni samo 1x) :) Je pa ze "zahteven" postal, se zbudi, in ko me vidi, skoci na pult in zacne mijavkat - klicat za hrano.. :lol:
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Na svojem kavču

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov