Tomi in Tevz

Muce, ki so našle svoj dom.

Moderatorji: helena, renata, gipsy

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To apr 10, 2012 8:07 pm

Re: Tomi in Tevz

Mislimo na vas tudi mi in držimo pesti, da bo Tomi čim prej zdrav
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor To apr 10, 2012 8:46 pm

Pošiljamo same pozitivne misli, nabite z dobro in zdravo energijo ...
You say 'crazy cat lady' like it's a bad thing.

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Koper

Odgovor To apr 10, 2012 8:58 pm

Ovcka je napisal/-a:Sem prej govorila z vetom, je se nekaj malega pojedel, pa vodo je pil.. Ga je pa ful strah revcka bogega :( :( Cez eno uro ga grem iskat..

moksa je napisal/-a:Ovcka, moj Sini se je nekaj mesecev (tri, štiri, ne spomnem se natančno) občasno tresel. Tresenje se je običajno pojavilo, ko se je mulc umiril in legel k počitku, jaz pa takrat temu nisem namenjala prevelike pozornosti, ker je itak cel njegov proces prilagajanja po posvojitvi bil ena velka attention-whore-drama :blush: Tomiju pa želim čimhitrejše okrevanje, pa da bi se vsi skupaj v najkrajšem možnem času ponovno skupaj stiskali.

A pa to je zacel takoj po prihodu v nov dom ali kasneje?

Priblizno mesec in pol kasneje. Minilo je samo od sebe, je pa vse ostalo pri njemu bilo bp.
Your Cat: Simple New Secrets to a Longer, Stronger Life
by Elizabeth M. Hodgkins
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To apr 10, 2012 9:32 pm

Naša nova veti sprašuje, če ste pregledali ledvica?
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To apr 10, 2012 9:38 pm

Tudi jaz sem žal pomislila tudi na FIP, močno pa upam, da to ni to.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To apr 10, 2012 9:39 pm

FIP ni... ne more biti no! :girlsad: :angel:

Držimo pesti in močno stiskamo vse tačke in 4 velike šape, da bo kmalu vse OK!
Tomiju :kiss: - tebi, ovčka pa en močan objem na daljavo! Držite se! V mislih smo z vami...
»You move to an area and you multiply until every natural resource is consumed and the only way you can survive is to spread to another area. There is another organism on this planet that follows the same pattern. Do you know what it is? A virus.« Matrix
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor To apr 10, 2012 9:43 pm

Tomi, tudi tvoja cimra stiskata vseh 8 tačk zate, pa še mi2 zraven!!! Pozdravi se noooo!

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To apr 10, 2012 9:59 pm

U joj, upam da ni FIP. :( Držim pesti fejst za vas!

Edino tresenje s katerim imam jaz izkušnje je v bistvu trzanje obraza, ampak moja maca je bila precej starejša pa ledvični bolnik. Tole pri Tomiju pa res deluje bolj tako, kot da težko diha.
Uporabniški avatar

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor Sr apr 11, 2012 10:48 am

hej

Da porocam.. Vceraj zvecer sem mu dala dve zlicki konzerve A/D, pa je z veseljem pojedel :) Bi se vec kot to pojedel, ampak mu nisem upala dat, je bil le 4 dni brez hrane.. Noc smo prespali dokaj mirno, ko sva sla spat se je crkljal na meni na trebuhu, pa sva zgleda oba zadremala, in se je naenkrat ful ustrasil, skocil v luft kaksne pol metra in pristal malo nizje na postelji. Sem hitro luc prizgala, in je ves zmeden gledal naokoli, boscek je pomoje mislil, da je se vedno na veterini :( No, potem sem ga pobozala, se je pomiril, in sel v dnevno spat. Zjutraj ob sestih je sel lulat, sem tudi jaz vstala, je zacel mjavkat - fehtat za crkljanje (od vceraj ko je pomoje na veterini tulil na ves glas zdaj tudi doma fuuuuul naglas mjavka), smo se malenkost crkljali pa spet sem mu dala dve/tri zlicke A/Dja, je fuuul hitel jest :) Potem smo sli se malo spat, je nekaj casa spal pri meni, potem sel v dnevno. No, ko je prisla mami domov je ves radoveden sel gledat kaj je iz trgovine prinesla (to je znak, da je ze boljsi, kajti pretekle par dni ga ni totalno nic zanimalo). No, potem sem za poiskus odrezala en micken koscek sircka, me je zanimalo, ce bi kaj drugega kot konzerve ze tudi jedel. No, in je tudi tega pojedel. Sicer razgrizel na cisto majhne delcke, ampak je.. Briketov se zmeraj noce, oz gre do posodice, pa gre stran. No, zdajle smo imeli borbe, da smo dali zdravilo. Smo se najprej bozali, brizgo sem imela ze pripravljeno, ampak ko sem mu jo dala v gobcek se mi je takoj izmuznil. No, potem sem sla dat gor volnene rokavice, fajn zadelala rokave notri, da me ni "slekel", in sem vztrajala par minut, dokler ni popustil in bil par sekund na miru, da sem mu lahko sploh brizgo na strani v gobcek notri dala. No, in mi je le uspelo dat to zdravilo :) Pri njemu je res nemogoce karkol dajati v usta, se veta sta imela vceraj grozne probleme, ker se res fuuul bori, z vsemi stirimi se brani, kraspa proti gobcu kjer imas roko, se mece na hrbet, spodvija glavo stran.. Nemogoc je.. :S Ampak, sedaj ko imam taktiko z rokavicami, nam bo uspelo :) No, takoj po zdravilu sem imela ze pripravljen A/D, tako da je zdajle spet eno malo porcijo pojedel.. Po kosilu dobi se eno (do popoldne bomo ravno pojedli celo konzervo odprto vceraj zvecer, potem grem iskat nove).. Aja, trese se se vedno, ampak pocuti se vidno bolje, no.. Drugace pa, meni se ne zdi, da tezko diha (ce ga grem tkole primerjat s Tevzem). Mislim, v zivo ni ravno videt, mogoce je posnetek s cudnega zornega kota narejen, pa daje tak vtis, ne vem..

Helena iz krvne slike se je videlo, da so jetra in ledvice ok.. Pri naslednjem odvzemu krvi imamo pa se namen test urina naredit.. Samo zdaj bo treba videti, kako se bo kri sploh vzela.. Zdaj me je strah se enega pomirjevala, da ga nebi spet sesulo, kot ga je zdaj.. Bomo videli no.. Itak smo rekli da delamo kri cez 14 dni, ko se antibiotiki stecejo.

Aja, sem pa rekla, da ga bom zdaj vsak dan zvagala, da vidim, kako smo s tezo (ali bo se naprej padala, ali bo zacela na gor it), no in v petek smo imeli 3.6 kg, danes jih ima 3.5, je pa res, da od sobote ni nic jedel.

Drugace pa, hvala za vse vzpodbudne misli, za drzanje pesti in tack, za vsa zasebna sporocila.. Res hvala.. Jaz tudi upam, da ni FIP, in da se zvlecemo.. :kiss:
Forever shall the wolf in me desire the sheep in you!
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr apr 11, 2012 10:52 am

:yahoo: Tole se pa bere ful fajn. :yahoo: :kiss: :kiss: :kiss:
"Some say I dream too big, I say they think too small." (Esther the Wonder Pig)

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr apr 11, 2012 11:21 am

Ne ga vsak dan vagat. Enkrat na teden bo dovolj. Pa, kakšne kvalitetne briketke, ki jih ima rad naj dobi - magari RC 36 kitten, ker so bolj hranljivi (za mladičke briketke se daje tudi npr. brejim in nato doječim mucam).
In, zelooo sem vesela, da se bolje počuti. Držimo pesti še naprej. :good: :kiss:

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Koper

Odgovor Sr apr 11, 2012 11:29 am

:yahoo: :good: :yahoo: Samo tako naprej :clap:
Your Cat: Simple New Secrets to a Longer, Stronger Life
by Elizabeth M. Hodgkins
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr apr 11, 2012 11:33 am

:clap: :yahoo: vesela za boljše novice, super, saj bo, saj bo :)
You say 'crazy cat lady' like it's a bad thing.
Uporabniški avatar

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor Sr apr 11, 2012 11:43 am

Joj, kaksna carta sta :-)
The world of my own...

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr apr 11, 2012 12:00 pm

Če ga boš vsak dan vagala, pomoje ne boš nobene razlike vidla. 100 gr v teži bi bilo pri nas pomoje po enem kakcu. :D

Me veseli, da se je malo popravil. :) :good:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr apr 11, 2012 12:04 pm

:yahoo: Tomi, ti samo fejst papaj, pa ne mame več strašit :angel: :good:
Uporabniški avatar

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor Sr apr 11, 2012 12:21 pm

Nas bolnik zdele tkole pokrit s puloverjem ajcka na dekci na moji pojsli pa sanja :kiss: :kiss:

Slika
Forever shall the wolf in me desire the sheep in you!
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr apr 11, 2012 12:36 pm

cukr :kiss:
pozdravi se hitro!

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr apr 11, 2012 1:39 pm

:cupidboy: :kiss:
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Sr apr 11, 2012 1:53 pm

Tomi, lepotec, pozdravi se hitro, mi stiskamo naših 20 tačk in 4 pesti... :kiss:

Sicer pa se tudi naš Max občasno nekaj trese (recimo na vsakih nekaj mesecev), opazim pa to takrat, ko se carta pri meni v naročju, ponavadi takrat tudi prede, čeprav ne vedno. Ampak zaenkrat zaradi tega nisem delala neke panike, ker je njegovo obnašanje sicer čisto normalno. Res se pa že kar nekaj časa nismo tehtali (pravzaprav odkar smo se preselili), ker še vedno nimam tehtnice :girlblush: (moram zdaj res eno nabavit).

Ko sem malo brskala po internetu takrat, sem našla kar nekaj strani na to temo, tresenje je lahko posledica mnogih motenj ali bolezni, lahko čisto nenevarnih, lahko pa kar hudih, je v bistvu zelo nespecifičen znak ( od mraza, strahu, bolečine do metabolnih, nevroloških, vnetnih bolezni, zastrupitev.....)

Upam, da z vetom pridete temu do dna in da bo Tomi čimprej spet ok.
Držite se vsi! <3
Dogs have Masters. Cats have staff.
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Na svojem kavču

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost