Nekaj utrinkov 

(in eno obvestilo - če se (predvsem Kranjčanke) strinjate, bi Vivin rojstni dan praznovali 23. marca 

... formula, po kateri sem prišla do tega, je pa tale: 23. junija 2011 je bil objavljen prvi prispevek o njej ... takrat naj bi bila stara tri mesece in voila, 23. marec se kar sam ponuja 

)
Viva je še vedno en mali norček ...

ki je za svoje vzela predvsem posteljo in kavč ... 

se zna pa čisto po vzorčku že zviti v klobčič na tretjem (ali morda celo drugem, takoj za posteljo) najljubšem spalnem prostorčku - praskalniku, in potem imamo takle mir (posneto ob istem času):

kdaj smo razporejeni pa tudi takole:

Naročile so mi pa tudi, naj še povem, da so Čombetove škatle 
čist brezvezne, ker so odločno preširoke, in pri nas samevajo.

Precej bolj interesantne so take:

Preskusli sta jo Peri in Viva in odobravata. Šapte svoje mnenje sporoči naknadno, ko bo škatla spet kaj frej.  
 Kar se odnosov tiče, je stanje nespremenjeno. Peri in Šapte Vivo tolerirata; ko je ne, izbruhnejo grožnje, Viva jo stegne za kakšno minuto pod posteljo, da se stvari umirijo, in to je to. Samo enkrat je bilo malo ... bolj vroče, ko je Peri tekla za Vivo, ta se je skrila pod posteljo, Šapte je postala živčna, pritekla zraven, prestrašla Peri ... skratka, končalo se je tako, da sta se zravsali Peri in in Šapte, Viva je pa opazovala izpod postelje  

Še nikoli se niso pa resno steple, niti še ni dlaka frčala, Bezopet mi ližejo naenkrat z iste roke ... Aja, in zadnjič enkrat je Peri spala pri meni v naročju, ko sem bila za pisalno mizo, in pride Viva zraven (po mizi), nekaj časa opazuje, položi tačko na Peri (čisto narahlo), se skloni do nje in jo ... čisto narahlo, kot za preizkus, ugrizne  

Peri se je malo dvignila, izstrelila proti Vivi en grd pogled, ta se je umaknila in to je bilo to. Kakšno preizkušanje mej